Почина Венцеслав Кисьов

Актьорът си отиде на 67-годишна възраст след боледуване
Обновена: 19 май 2014 10:58 | 19 май 2014 10:54, Александър Попов
16
Почина Венцеслав Кисьов
Снимка: Булфото

Тази сутрин е починал големият български актьор Венцеслав Кисьов, който до последно се бореше с коварна болест. Театралният педагог си отиде на 67-годишна възраст, съобщи БНР.

Той е завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на професор Боян Дановски. След дипломирането си започва работа на сцените на театрите във Видин и Габрово. От 1979 г. работи в театър "Сълза и смях".

Кисьов е познат с ролите си във филмите "Борис I", "Мера според мера", "Рокада", "Ваканцията на Лили", "Защитете дребните животни", "Денят на владетелите", " Ешелоните на смъртта".

Той е автор и на книгите "Пространства на мълчанието" (сборник стихове), "Лист неотронен" (сборник стихове), "Методология на първите стъпки" (театрознание), "За началото и края" (кратки разкази, есета, публицистика).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
Венцеслав Кисьов преди 9 години
Пресъхнах, а пък исках да заплачаза ходещата смърт около мен,за тъпата безмилост на палачаи за духа ми вече изцеден.Запалвам свещ във църква пред икона,а за какво да моля сам не знам,едва ли с нея злото ще изгоня,едва ли ще пречистя своя срам.Срамувам се от бъдещите хора,които е прекрачат нашто днескато невзрачно облаче в простора,със стрх да не изцапат свойта чест.Не мога, а пък искам да заплачаза отминаващия си живот,защото гарвани над мене грачатче на врата си влачил съм хомот.
13
1
 
5
 
! Отговори
Зарина преди 9 години
Какво срамно има в това да изиграе Маркс,че не разбрах ? Затова е актьор .А вие господине/госпожа ,със сигурност нищо не умеете и затова избивате комплекси.
12
1
 
4
 
! Отговори
Зарина преди 9 години
ПОКЛОН ! Дълбок поклон !Почивай в мир !Един от любимите ми актьори.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,Мисля, че все още пубертетът ти не е приключил. В училище, в междучасията, може и да си разменяте подобни реплики. И ние сме правли така.Но когато си сред зрели хора, тези шеги са неуместни, да не говорим, че някой по-чувствителен човек може да се засегне.Пък и не е нужно всеки път да даваш повод да те ругаят.Иначе, отвреме навреме пишеш по някоя находчива шега. Повече чети, когато влизаш по сайтовете и засега - по-малко пиши там. Трупай житейски опит, после ще имаш много време да пишеш.
10
16
 
1
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Много е доживял.Нямаше кой да му дава пенсия защото няма работещи.Сега подпомогна пенсионната система.Все така дъртите да продължават.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да го прости.
8
1
 
13
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Все повече хора на културата си отиват от този свят и за съжаление биват замествани от все повече простаци!Поклон пред паметта му!
7
2
 
6
 
! Отговори
Do 3 преди 9 години
До Мдааа ...Това не са европейските ценности.Отиди и пообиколи малко из Европа и тогава пиши глупости по форумите.Това са ценностите, които ние в България си искаме и си отстояваме.Лека му пръст на В.Кисьов
6
1
 
5
 
! Отговори
vale преди 9 години
Да почива в мир
5
1
 
1
 
! Отговори
Smile преди 9 години
RIP
4
9
 
1
 
! Отговори
* преди 9 години
Брей опасна седмица : В Турция загинаха 640 миньори , в Сърбия 40 жертви на наводнението , в България 2 дейци на културата ...
3
5
 
54
 
! Отговори
Мдааа ... преди 9 години
В еврогейска България хората рядко доживяват до 70 годишна възраст ...Бог да го прости !Сигурно е починал в недоимък за разлика от сина на Тони Стораро - Фикрет Стораро, който направи бал и покани 450 гости на него ...***, чалгаризация, опростачване, ислямизация ...Това са европейските ценности !
2
1
 
45
 
! Отговори
Лилина преди 9 години
Жалко, добър актъор беше.Бог да го прости !
1
1
 
47
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
Бог да го прости! Поклон!