Ненчо Балабанов: Образът на Бойко – "ракета-носител"

Играл съм и Вежди Рашидов, и Иван Костов, сподели актьорът пред Dnes.bg
Обновена: 5 май 2015 12:12 | 5 май 2015 09:28, Петя Славова
33
Ненчо Балабанов: Образът на Бойко – "ракета-носител"
Ненчо Балабанов. Снимка: Булфото

Неговият глас е добре познат у нас, особено сред децата, тъй като от 13-14 години дублира анимационни филми. Играл е в киното с Антонио Бандерас, но голямата му мечта е да снима с Робърт де Ниро. Огромната си известност у нас придобива с умението си да имитира Бойко Борисов. Освен приликата в гласа, Ненчо Балабанов доста добре улавя маниера, че и набръчканото чело на премиера, а подобни занимания, му доставят видимо удоволствие. Проектите, в които участва са доста. От 9 май може да го видим в Модерен театър в едни пернати образи в мюзикъла "Грозното пате". Ненчо играе Британски паток на име Грант, както и един от братята на грозното пате, който се казва "Гладен съм". "Ролите са много колоритни и супер интересни", споделя актьорът пред Dnes.bg.

Как сте възприемали тази приказка в детството си?

Спомням си я много добре, разбира се - надявам се да повлияе положително на децата от днешното поколение както вдъхна вяра и на мен да бъда себе си и да се харесвам.

Какво дете бяхте? Какви приказки харесвахте и кой най-често ви ги е разказвал?

Бях много игриво, контактно и усмихнато дете. Имах много приятели и имах страхотно детство. Харесвах приказките, които оставят достатъчно на въображението ми за домашно.

Как подбирате проектите, в които да участвате?

До момента нямам предложение, което категорично съм отказал. Предлагат ми страхотни проекти, Слава Богу се е налагало да отказвам само, когато нямам никакво време за подготовка и репетиции.

Като че ли участията ви станаха повече, след като се превърнахте в премиера. Предполагахте ли, че ще станете толкова известен след такава трансформация и изобщо нужно ли е на артиста да бъде в час със случващото се в политическото пространство?

Така е. Образът на премиера стана доста популярен и харесван. Не съм и предполагал, че това ще е "ракетата-носител" която ще ме изстреля пред широката публика. Добре е човек да е запознат и с политическата атмосфера в страната. Дори и само за обща култура. Това за мен не значи, че ще влизам в политиката.

Как ви хрумна да имитирате именно Бойко Борисов? Той ли е по-колоритен от останалите политици?

Ами, неговият образ е просто един от моите образи на политици, които съм правил. Просто, явно той ми се отдава най-добре и е най-интересен на хората. Иначе съм се превъплащавал във Вежди Рашидов, Иван Костов, Жорж Ганчев и др.

Озвучавате доста анимации. Кое е по-трудно – когато разчитате само на гласа си или когато може, и визията ви да помогне за изграждане на даден образ?

Безспорно, когато трябва да направиш образ само с гласа си е много по-специфично и трудно. Занимавам се с дублаж на анимации от 13-14 години вече и това много ме забавлява.

Защо станахте част и от реалити формат?

Защото "Като две капки вода" е перфектната комбинация от умения и дейности, които практикувам от години и ги обичам много. Страшно много се забавлявам и благодаря на Маги Халваджиян и екипа му за поканата да участвам.

Едновременно ви приемат в НАТФИЗ – актьорство за куклен театър и поп пеене в НБУ. Макар че избирате актьорството, като че ли не спирате да обединявате музиката и театъра. Това ли ви носи най-голямо удовлетворение?

Да, без съмнение любовта ми към музиката и актьорството е разпределена по равно. Точно затова съм много щастлив, че вече съм част от три мюзикъла, където и двете неща се комбинират перфектно.

На коя публика е по-трудно да бъде привлечено вниманието – тази на децата или тази на възрастните?

Определено децата са по-трудната публика. Много чисти и взискателни са. Тях не може да ги излъжеш за нищо. Или се раздаваш на максимум и ги обичаш, или не те приемат.

Има ли актьор или музикант, с който искате да си партнирате на сцената?

Стинг от певците. И може би Робърт Де Ниро или Робърт Дауни Джуниър от актьорите. Вече имах щастието да снимам с Антонио Бандерас в един филм и съм много щастлив от този факт.

В момента сте един от най-заетите артисти. В колко проекта участвате едновременно?

В момента съм в 4 телевизионни предавания. Играя в 3 мюзикъла, много реклами, сериали и филми. Правя и певчески проекти - с Мага, Йоанна Драгнева и Криско. Дай Боже да не ми се налага да се отказвам от нито едно от тези любими неща през годините. Обичам всичко, което правя и съм благодарен, че не ми се налага да правя нещо, които не ми доставя удоволствие.

Актьорът в България може ли да не прави компромиси в работата? Как стоят нещата при вас?

Може, когато има достатъчно избор и проекти пред себе си.

Какво си пожелавате да ви се случи в близко и далечно бъдеще?

Икар, Оскар, Еми и винаги прекрасна публика, която да ме подкрепя във всичко...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
истина преди 8 години
До психолог, номер 4 ,,.... Никой артист не желае да имитира изброените,, особено Сергей Станишев ,, .. Защо?,, защото никой артист не желае да го причислят към *** те..Гейове те управляваха България шест дълги години и откраднаха милиарди евро......
23
1
 
5
 
! Отговори
точно преди 8 години
Който не го харесва да не го гледа. Сменяш канала и точка. Но как да се отърве от м други досадници, които ни натрапват постоянно и които ни объркаха толкова много живота и ни съсипаха държавата Ненчо не е проблем за никого от нас.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До психологзащото са толкова *** че трябва да се търкалят а не да имитират (става въпрос за политиците на за актъорите)
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15ima - TI
20
1
 
20
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Талант си е момчето. Наш чист български талант. Така че може само да се радваме, че има таланти в БГ и изкуството няма да залезе. А за това, че имитира Бойко, това е актуално в момента в политиката. Не помните ли, че и Любо Нейков имитираше Бойко в Шоуто на Слави. Браво Ненчо, ти си човек, зареден с много положителна енергия. Продължавай да я даваш на хората. Те имат нужда от теб.
19
1
 
16
 
! Отговори
zlatena преди 8 години
До Иван E как някой хора въобще не разбраха ще не Ненчо Балабанов е виновен просто сценаристите на като две капки вода му говорят в слушалките след всяко изпълнение да се прави на Бойко Борисов.Аз ако съм на Маги бих уволнила сценаристите на мига.Иначе Ненчо си е уникален талант и заслужава победата в капките.Освен това Нено събра доста фенки които го подкрепят.
18
21
 
4
 
! Отговори
boko преди 8 години
TOZI E PQLEN *** KATO OBRAZA,KOITO IMITIRA....NO STADOTO DA GO GLEDA I MU SE RADVA.....
17
7
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 години
"Играл съм и Вежди Рашидов....."Че какво по-лесно от това - люсваш няколко уискита, напиваш се като ***, захапваш пура и започваш да дрънкаш цинизми и неадекватни глупости :))) Нищо трудно няма, всеки го може, някои всяка вечер (че и денем) го правят :))
16
14
 
12
 
! Отговори
иван преди 8 години
в началото на шоуто много му симпатизирах,но прекалиха с имитацията на тиквата и това ме отблъсна.Не може на гърба на мутрата ,която затрива България,да ставаш известен-мое мнение
15
19
 
13
 
! Отговори
А.А. преди 8 години
ТАЛАНТЛИВ Е НО ЧАК ПЪК ТОЛКОВА НЕ Е - НА МЕН НЕ МИ Е СИМПАТИЧЕН И КАТО ГЛЕДАМ НЯКОИ ЖУРНАЛИСТИ МУ СЕ РАДВАТ НА ГЛУПОСТА ДА ИМИТИРА Б.Б. МИ СТАВА ЖАЛ ЗА ТЯХ
14
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно, че само тиквата ще имитира, то друг толкова, ама тооооооооооооолкова *** като Боко няма, а Ненчо е страхотен! Талант, талант и пак талант!
13
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Как да подражаваш на някой от БСП като независимата ни журналистика няма да го величае както е в случая а ще го оплюе и то понай безпардониия начин.Спомням си как Господари на ефира показваха как Орешарски си бърка в носа от преди 5-6 години и ни го натрапваха постоянно,защото сигурно Борисов никога не си е бъркал в носа -представете си,слънцето не е човек той е господ,как може да си чисти носа.
12
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Всеки търси шанса си.Ненчо си го намери-продажни журналисти,*** на Борисов,които се чудят как да ни натрапват образа му с повод и без повод.И работата свършена -човека се прочу и сега печели пари,няма лошо просто това е сегашната конюктура -слагачи на Борисов,това го гледаме ежедневно и когато се вместиш в нея просперираш,започват да те търсят,да участваш в слагачески предавания и славата идва.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Образът на Бойко е само бустерна ракета за Ненчо :)
10
3
 
9
 
! Отговори
съгласен преди 8 години
До sportСтига "хейт",ама стига и чуждици!
9
1
 
20
 
! Отговори
Гига Лайк преди 8 години
Faceбойко :D
8
1
 
33
 
! Отговори
Ангелин преди 8 години
Един човек или те печели от малко и отрано, или не те печели... е, той е от първите. Харесва ми факта, че е искрен, непринуден и усмихнат. С тези качества и със своят безспорен талант, съм сигурен, че ще прогресира... Успех, Ненчо!
7
9
 
25
 
! Отговори
артист преди 8 години
Интересно никой не иска да имитира шефовете на БСП , защото те и за имитация не стават . Просто не стават за нищо .
6
1
 
15
 
! Отговори
sport преди 8 години
До психологНе е вярно. Мариан Бачев много често влиза в ролята на Местан, Кулеков на Сидеров. Сега не си спомням, но съм виждал и останалите. А защо пък да не подражава на ББ?
5
3
 
27
 
! Отговори
sport преди 8 години
До Анонимен 1Тук става въпрос за една перфектна имитация, а не да върви по пътя на някого. Стига хейт!