Хари Потър с продължение, но на сцената

Джоан Роулинг анонсира театралната си пиеса
26 юни 2015 18:00, Петя Славова
3
Хари Потър с продължение, но на сцената
Джоан Роулинг. Снимка: архив, Reuters

Хари Потър, най-известното момче вълшебник в света, ще дебютира на лондонската театрална сцена следващата година. Това заяви британската писателка Джоан Роулинг на страницата си в Туитър, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

"Много съм радостна да потвърдя, че новият спектакъл "Проклетото дете" /Cursed Child/ ще бъде поставен в Лондон следващата година - написа авторката на серията романи за прочутия вълшебник. - Това ще е нова история, създадена със съвместните усилия на писателя Джек Торн, режисьора Джон Тифани и мен".

Роулинг не разкрива подробности за сюжета, тъй като не иска да развали удоволствието на феновете. Все пак споделя, че не става дума за предистория, пише БТА.

Джоан Роулинг е една от най-продаваните авторки в света. От седемте романа за малкия магьосник са продадени повече от 450 милиона бройки. По тях бяха заснети 8 филма, които донесоха постъпления от продажбата на билети в размер на 7 милиарда долара.

Днес се навършиха 18 години от издаването на "Хари Потър и Философският камък" - първата книга от поредицата. Последният роман "Хари Потър и Даровете на смъртта" излезе през 2007 г. Тогава Джоан Роулинг заяви, че не трябва да се очаква продължение

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
бренди преди 8 години
О-о-о , Хари Потре-е-сс !!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даа не е роднина на Сара Джесика Паркър.