Зад кулисите на Театър "Българска армия"

Вратите се отварят на 19-и септември
15 сеп 2015 21:38, Петя Славова
0
Зад кулисите на Театър "Българска армия"
Сцена "Миракъл". Снимка: ТБА

Да надникнем зад кулисите на Театър "Българска армия" ни кани трупата на 19 -и септември. Вратите ще са отворени от 10.00 до 17.30 часа.

Така ще бъде отпразнуван деня на София. Посетителите ще могат да се разходят из репетиционните зали, гримьорните, перукерните, архива, ателиетата, фоайетата, както и всички скрити за външен поглед места, където се ражда магията, наречена Театър.

Зад затворените до скоро врати ще видите „ковачницата” на наградите „Аскеер”, звукозаписното студио на Дони. За децата ще има приказки, за родителите - горещо кафе и... и разбира се вечерното представление "Завещанието на целомъдрения женкар".

Актьорите от трупата на театъра, дори и директорът й ще се преобразят в ролята на гидове, които ще развеждат посетителите из историята и настоящето на театъра.

Ще бъде отворена вратата и на директорския кабинет. Който не се страхува, ще може да пробва и директорския стол. Гостите ни ще могат да разгледат и да се снимат със скритите до момента колекции от театрални костюми и експонати на единствената по рода си колекционерска сбирка от театрални плакати, а тези от тях, които изявяват музикални предпочитания, ще могат да се насочат директно към четвъртия етаж, където с разтворени врати ще ги чака професионално звукозаписно студио, за да им разкрие своите потайности.

Композиторът на театъра – Добрин Векилов - Дони, лично ще консултира бъдещите ексфактори.

В случай, че посетителите пропуснат етажа и случайността или асансьорът ги отведат по-нагоре, те ще се озоват в най-новото театрално пространство в България - камерната сцена "Миракъл". Това е новоизградено камерно пространство без културен аналог до настоящия момент. То предлага възможности за театрални, литературни,
музикални, сценографски, танцови и други „елитни” проекти, насочени към публика от ценители на истинското – не комерсиално изкуство.

Всички гости на театъра ще могат да поседнат в кафе-клуба, да се ободрят с питие и да видят неизлъчвани до момента кадри от церемониите по връчването на годишните театрални награди „Аскеер”.

Столичани ще имат свободен и безплатен достъп до потайностите на Театър „Българска армия”, а билетите за всички представления от програмата на театъра, като за празник, ще са на цена от 8 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Театър Българска армия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари