Плакатът на "Калигула" с Деян Донков - провокация, кич?

Това е естетически издържана голота, каза Цветан Николов
24 окт 2017 12:10,
13

Провокативен плакат на актьора Деян Донков за постановката "Калигула" в Народния театър "Иван Вазов" предизвика бурни коментари в социалните мрежи.

"Щом плакатът е публикуван на сайта на Народния театър, значи е одобрен. Самото изкуство би трябвало да е провокация", коментира зам.-директорът на Народния театър Цветан Николов в "България сутрин".

Според него става дума за естетически издържана голота и няма място за кич.

"Тук има нещо, което е извън просто голото. Търсеният ефект вече е намерен, щом сме тук и разговаряме за плаката", каза още Цветан Николов и добави, че всички билети за постановката на 27 октомври вече са разпродадени.

Рекламистът Камен Кирилов е на мнение, че границите са единствено в нашите глави. Той посочи, че има закон за натрупване на количествените показатели, които водят до качествени изменения. Според Кирилов това обикновено се изчислява в чисто материални стойности, но трябва да го прилагаме към абстрактните неща.

"Да имаме голо тяло от емблемата на българската култура... не виждам кой знае каква провокация. Предизвикателството е във висшето майсторство и големия резултат, който е постигнал този плакат", убеден е Кирилов.

"Целта на рекламата е да продава. Тук виждаме един прекрасен резултат. Работата на рекламата е да докара хората пред касата. Виждаме един перфектно изпълнен портрет", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Изабел Б. преди 6 години
След гледането на премиерата ще отдам нужното на плаката, който я продаде много добре, и се оказа нива над самата постановка. Плакатът може и да го закача вкъщи, постановката не догледахме. Сериозно преиграване и напъване, ефекти светлинни звукови хлабаво навързани и какви ли не, и това е. Провокация наистина, но на какво... Евала на рекламния плакат, и занапред ще чакаме и отзивите.. А кой точно е емблема на българската култура не се разбра...
8
5
 
4
 
! Отговори
остаи се преди 6 години
Ако разчитат на плаката да им докара хора пред касите... Много са го закъсали с това представление значи. Знаят си че не е стойностно и няма да се гледа , та дай каквото можем да съберем в началото.
7
3
 
7
 
! Отговори
евтино преди 6 години
Евтина реклама на скапана постановка с некадърна режисьорка и натрапен сценарист.
6
6
 
12
 
! Отговори
И ЗА ПЛАКАТ НЕ СТАВА преди 6 години
И с плакат и без плакат - тоя е голям отврат. Жалко, вече няма свестни артисти и актриси. Всеки гледа да се съблече повече, после си мисли, че е голяма работа, да ама не, когато говорят все едно ги навиват с пружина и за да ги погледне някой-се събличат! Няма кадърни на сцената и в киното от 3 поколения!!! Има само неподплатено самочувствие и нищо друго!!!!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не беше ли онзи който биеше жена си, некаква актриса, по 3 пъти на ден?
4
3
 
20
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Плакатът може и да е хубав, но Деян Донков ми е антипатичен. Добър актьор е, но в излъчването му има нещо неприятно.
3
11
 
5
 
! Отговори
Нерон преди 6 години
И какво му има на плаката? Обиден ли е или какво? Я не се превземайте, че....Егати конете с капаци! Вие за Калигула чували ли сте? Този плакат е направо щъдящ в сравнение на това което трябва да има на плакат за Калигула ;-)
2
1
 
4
 
! Отговори
защо преди 6 години
жените могат да се показват, а мъжете не
1
1
 
16
 
! Отговори
МЪДЪР преди 6 години
Не му се вижда лангата. Значи или няма провокация или няма ланга.