Телефон за параноици

Нов телефон ви разпознава по лице и гони комари
18 окт 2006 11:27,
Телефон за параноици
Новата играчка може да ви разпознае по лицевите характеристики. Снимка: Sharp

Ако през цялото време ви е страх, че някой може да открадне телефона ви и да прочете sms-те ви, или да го използва ненаказано, то може би вече има решение за вашия проблем. Става дума за новия модел на Sharp – SH903i.

Новата играчка може да ви разпознае по лицевите характеристики посредством 3 мегапискеловата камера, вградена в него. Това означава, че никой друг няма да може да се възползва от него. Производителите обаче не споменават дали системата може да разпознава близнаци.

За да заключите клавиатурата си, ще трябва да направите любимата си физиономия. Като допълнение, новият модел има и специален филтър на дисплея, който пречи на тези около вас да видят какво правите в момента.

Ако пък пътувате в екзотични страни или сред природата и сте забравили репелент, то може да си помогнете с телефона, който има и вградена система за прогонване на комари чрез ултра звук.

Като допълнение телефонът притежава всички екстри в момента, но за да го имате, ще трябва да се разходите до Япония, където единствено се предлага засега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание