Пентагонът ще създава безсмъртни същества

Те ще могат да дишат и ще имат "определени биологически качества"
8 фев 2010 20:50,
136
Пентагонът ще създава безсмъртни същества
Сателитна снимка на Пентагона: Getty Images/Guliver Photos

Управлението за перспективни изследователски проекти (DARPA) на Пентагона възнамерява да отдели $6 млн. в бюджета за 2011 г. за реализация на проекта за създаване на изкуствени живи същества, съобщава Wired. Предполага се, че тези организми ще могат да живеят практически вечно, ако не бъде взето решение да бъдат унищожени.

Новият проект, който планира да създаде DARPA, ще носи наименованието BioDesign. В него ще се използват последните постижения на биотехнологиите, които позволяват създаването на живи и способни да дишат същества с „определени биологически качества“. Уточнява се, че клетките на новия организъм ще бъдат устойчиви на процесите на стареене и смърт.

Подобни свойства имат например раковите клетки. В ДНК на изкуствения организъм ще бъдат поставени маркери, позволяващи той да бъде идентифициран. DARPA възнамерява също да постави „клетъчен превключвател“, чието задействане ще води до незабавна смърт на организма.

Все още не е известно по какъв начин ще бъде реализиран проектът. DARPA възнамерява да вложи $20 млн. за развитие на синтетичната биология и $7,5 млн. за изследване, анализ и промяна на генома.

Според професора по биология от Нюйоркския университет Дейвид Фич DARPA възнамерява да използва различен подход към еволюцията, като я представи не като верига от случайни промени, а като единно насочено действие.

Описанието на BioDesign може да се намери на стр. 265 в 522-страничния проектобюджет на DARPA за 2011 финансова година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
ivan преди 14 години
ne smotan. ne sme po napred zashtoto ne cocame celiq ostanal swqt, ne gi zasipwame s radioaktivnite si otpadaci pod formata na bombi, ne im prilagame falshiva demokraciq, i ne im dawame hartijkite si i ne gi karame da wqrwat che stawat za neshto poweche ot toaletna hartiq. s dwe dumi ne sme teroristi.
86
1
 
1
 
! Отговори
sweden преди 14 години
samo tova lipsva6ee ey hora taya america mislya 4e prekalyavaaa ve4e vreme da doyde kraya na americaaa
85
0
 
1
 
! Отговори
! преди 14 години
Да, след това те ще еволюират и след още 10 години ще идва Арнолд да ни вика "I'll be back!"
84
0
 
0
 
! Отговори
Брей преди 14 години
Къ да не мисля за людете? Ами кой ще руча сиренето от овците? Онез вампири на пентагончето ли?П.П. Хей, много ти е слаб канапа!
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич, когато конспирационист с позивната "Агент Мълдър" звучи по-свързано от теб, определено трябва да обмислиш посещението при психолог.На разбираем за теб език:Въри, та вий, ко я чиниш тука, оти касно стаана, немаеш ли овци да раниш по туй вриеме? Людете ней мисли, ке се опраят и без тебе.
82
1
 
0
 
! Отговори
Брей преди 14 години
Туй за кутретата, добре! Ами за людете ми бе мисълта! Списваха в газетите, че имало двенки,тринки градчета с чипове нейде в Америката.Не разумявах на кутретата или людете са хакнати, та за това!Абе, баьовата, верно ли в Америката има веке концлагери, кат при шфабите през войната? Нал ги истребихме? Да не би там да са се замъкнали, теъаната мама фашистка?
81
0
 
1
 
! Отговори
Агент Мълдър преди 14 години
Това означава че нещата са излезли от контрол и че агонията на това човечество е към края си.В базата краи град Дълси Ню мексико отдавна се правят генетични експерименти с хора,но сега вече го обявяват официално.Отдавна се правят хибриди между хора и извънземни от вида на сивите и драконианците,нашествието се извършва бавно,тихо и подмолно.Но истината ще бъде разкрита.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами я да видим, англичанче: като водех кучето си да му сложат чип, докторът извади колосална специално пригодена спринцовка, а после джаджата си личеше на рентгена.Та, освен ако не си внимавал какво в кое отверстие си си завирал, няма шанс да си зачипен. Got that?
79
0
 
0
 
! Отговори
Брей преди 14 години
Брей че смотан народ,брей!!! На един въпрос не мож отговори свястно!! Питах фантязия или не?? Ако не разумеш болгарскии, ще ти го рекна и на ингилизки! Фентъзи ор ноу? Андастент ми?
78
0
 
1
 
! Отговори
circle преди 14 години
Глупости , филтрираите информацията която получавате или по точно дезинформацията
77
0
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
До Мануелче: Цъкнах на никнейма ти обаче никакъв отговор не получих. Веднага си помислих, че ти е гръмнал бойлера нещо, ако това трябваше да си извадя като извод ок. Относно следенето, ти си навсякъде и няма тема която да не те ангажира някак си. Където и да кликна ти си там.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами сега като въведат "голите" скенери по летищата, *** и виж, бре!Брей, брей... балама...
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не, Мануелче, Мария и Пиер Кюри не са се погубили, защото са били безстрашни, а защото не са имали представа как радиацията, която всъщност са изследвали влияе на здравето. В случая мен ме притеснява това, че ще правят експерименти с биологичен материал, а той все още (колкото и да са напреднали биотехнологиите) изобщо не е познат, защото е доста сложен.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Повярвай ми - поне "1984" НЕ СА я чели - защото баш там "революционерите" бяха пак органи на партията (което яко ме разсмиваше като бяха сега протестите за "2010 не е равна на 1984"; по ирония филмът "2010" по Кларк излиза през 84-та).Точно четене е нужно, а не преиначаване, преувеличаване и пренасочване на идеята, както стана с Y2K, ГМО, Грийнпийс дори (собственият му основател го е отрекъл). Затова и кръчмарските коментари звучат добре в мрежата, но иначе издишат в официална среда.
73
0
 
0
 
! Отговори
веско преди 14 години
Стига бе, до преди малко беше тука!!
72
0
 
1
 
! Отговори
Брей преди 14 години
Брей, че начетени хора, брей!!! А да Ви питам батьовата, имлантираните радио-чипове и те ли са фантастика???
71
1
 
0
 
! Отговори
очевидец преди 14 години
bat vi Veso e kaШe bRe izmekЯrii
70
0
 
1
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
71, то фантастика колкото искаш. Да не говорим за обсебените от Големия Брат, които я са чели, я не "1984". Има и Замятин с "НИЕ", и Мерл с "Добре охранявани мъже". Четене трябва, но не и взимане на всичко буквално.
69
0
 
1
 
! Отговори
BB преди 14 години
Я дайте ена голяма и не ме занимавайте с глупости...
68
0
 
0
 
! Отговори
веско преди 14 години
Пу за мене!! Ха - ха, ти жумиш!!

Спонсорирани публикации