Microsoft пусна бета на Internet Explorer 9

Компанията показа "високите графични възможности" на браузера
16 сеп 2010 13:04,
86
Microsoft пусна бета на Internet Explorer 9
Снимка: БГНЕС

Софтуерният гигант Microsoft пусна бета версия на Internet Explorer 9, като се надява той да се наложи на конкурентния пазар.

От 2003 година до днес пазарният дял на IE е намалял от 97% до 60%.

Основните конкуренти са Firefox на Mozilla и Google Chrome.

Още по темата
Chrome вече държи 7,5% от пазара, въпреки че беше пуснат през декември 2008, а Mozilla, чийто Firefox 4 също е в тестов период, се радва на около една четвърт, като в някои държави е доминиращ браузер.

Много браузъри получиха силен тласък, когато Европейската комисия принуди Microsoft да предложи на Windows потребителите избор.

Преди това Internet Explorer се използваше по подразбиране при тази операционна система.

"Internet Explorer продължава да доминира на пазара, но от години делът му се срива за сметка на Firefox, a отскоро и Chrome, най-вече заради по-напредничавата им технология.

Въпросът е дали сега, когато имат (Microsoft) по-добър в технологично отношение браузер, това ще им върне обратно част от пазарния дял", казва Ина Фрийд от CNET пред BBC.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти на един от тия компютри, ако можеш да стартираш браузър (а тук говорим за бразъри) ще те почерпя една бира. :D Това са съвсем различен клас компютри.
75
0
 
31
 
! Отговори
до Мрън преди 13 години
Ти ще искараш че майкрософт са открили топлата вода. Firefox 4 също поддържа хардуерно ускорение, последната версия на Chrome също.
74
0
 
32
 
! Отговори
Мрън преди 13 години
Лисицата е доста бъгава, *** ненормално много рам (макар това да не ми е проблем, защото имам огромни количества рам) и за толкова години все още не са орпавили проблемите с мемори мениджмънта и работата с флаш. Също така е интересно да се отбележи, че ИЕ9 ползва ресурсите на видео картата за рендиране, което, ако се наложи като тенденция и ХТМЛ5 навлезе, ще даде огромно предимство на МС. Оставте фнещината настрана и гелдайте обективно на нещата и на развитието на различните продукти.
73
0
 
31
 
! Отговори
Мрън преди 13 години
Колко глупости сте изписали не е истина,а хората, които явно са пробвали новия ИЕ се борят на пръстите на едната ръка, затова пък "умниците" с мнение са като пясъка по морето. Пробвах ИЕ9. Изключително бърз е. По-бърз е от Хром, доста по-бърз от Лисицата, която ползвам по принцип и пъти (на места) по-бърз от Опера. Ако така ще работи, единствената причина, поради която не бих го ползвал е липсата на достатъчно адони и възможности за настройка, с която да го направя удобен за мое ползване.
72
0
 
32
 
! Отговори
Русинов преди 13 години
Аз ползвам Мандрива2010 Пауърпак(Семпрон2800+, 2.5ГБ рам). Мога да ти кажа, че е супер стабилен, VLCто си бачка без проблем, да не говорим за всичките останали БЕЗПЛАТНИ приложения за какво ли не. И е доста по-юзър френдли от предишните дистрибуции.
71
4
 
32
 
! Отговори
IfThenElse преди 13 години
Който е с Win 7 е наясно, че IE 8 е по-бърз от Лисицата.
70
0
 
37
 
! Отговори
Стан преди 13 години
IE го ползвам единствено и само след преинсталация на windows за да си сваля MozillaFirefox.
69
1
 
32
 
! Отговори
OpenSource преди 13 години
Не псувам линукса но инсталирам и тествам всяка нова дистрибуция и е пълен все още с бъгове.SMplayera и VLC-то забиват на всички формати при всякакви кодеци инсталирани,имам 1wifi адаптер dlink-140 - няма подкарване , мъчих го 2 дена да пусне нет но не бива.Въобще линукса не е усъваршенстван достатъчно за да се наложи масово.
68
0
 
35
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
За тия дето псуват линукса:en.wikipedia.org/wiki/TOP500
67
0
 
31
 
! Отговори
the.wraith преди 13 години
В момента последната бета на Firefox 4 е почти толкова бърз колкото Chrome и Opera. Заема два пъти по малко рам, и новия джава скрипт енжин е супер бърз. На сънспайдер теста Firefox 486.6ms Chrome 414.5ms Opera 390.3ms
66
0
 
32
 
! Отговори
до провадийския преди 13 години
тези неща ги прави и firefox
65
1
 
32
 
! Отговори
Провадийския преди 13 години
Аз ползвам само Google Chrome, защото е лек, бърз и удобен! И не само това. Например докато си в интернет, и компютъра ти внезапно се рестартира, и след като отвориш Chrome, горе се появява един бутон, който те пита дали искаш да възтановиш страниците, които си отворил преди внезапното рестартиране. И още нещо: винаги те пита и това, когато отвориш някаква страница на чужд език, дали да ти я преведе на български, и ти я превежда приблизително, е не да копваш и пастваш на транслейтъра.
64
0
 
32
 
! Отговори
thebrainless преди 13 години
ами под OSX невърви IE, ко правим сега :D
63
1
 
32
 
! Отговори
thebrainless преди 13 години
Microsoft Internet Explorer60.40% Firefox22.93% Chrome7.52% Safari5.16%
62
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наскоро ми се наложи да ползвам ЕИ пълен шит - няма толкова грозен браузър без никакви удобства (puke)
61
2
 
33
 
! Отговори
1 преди 13 години
Най добрият и лек браузър е Google Chrome - факт !
60
1
 
40
 
! Отговори
ламер преди 13 години
На презентацията на Internet Explorer 9 парализиран младеж станал и си тръгнал
59
0
 
38
 
! Отговори
Alonso преди 13 години
В днешно време броузъри много и стават все по-добри с всяка нова версия. Не е като едно време дето имаше един броузър и той беше ***.Изберете си и ползвайте този броузър, който Ви кефи най-много или пък като мен си ги инсталирайте всичките и им се наслаждавайте :).
58
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... хилядите добавки дават възможност на браузъра да "изяде" цялата памет на компютъра :D:D:D
57
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и неро е софтуера за запис на дискове