Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks

Държавният департамент следи изкъсо коментарите
Обновена: 7 дек 2010 21:04 | 7 дек 2010 20:03,
119
Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Служител на американския Държавен департамент влезе в ролята на цензор и „препоръча” на студентите от факултета по международни отношения към университета Колумбия да се въздържат от дискусии на тема разкритията на сайта WikiLeaks.

Загриженият чиновник, който е възпитаник на същия университет, заявил пред ръководството на учебното заведение, че директни линкове към публикуваните секретни документи и коментари по тяхното съдържание могат да повлияят негативно при бъдещо кандидатстване за работа във федералните институции.

Дискутиране в социални мрежи като Twitter и Facebook може „да постави под въпрос възможността на даден студент да оперира с конфиденциална информация, което е задължително условие за повечето работни места в държавните служби”, се казва още в предупреждението, публикувано и от сайта mashable.com.

Реакцията от Държавния департамент дошла едновременно с внесеното предложение в Конгреса за закон, който дава възможност за съдебно преследване на всеки, публикуващ под каквато и да е форма имената на американски разузнавателни източници.

Говорителят на Департамента Филип Кроули побърза да коментира за медиите, че въпросното предупреждение не е съгласувана официална позиция на ведомството, а лична инициатива. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
33
 
! Отговори
14 преди 13 години
Какъв автогол си вкарват тия ***.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Демокрация си е ***, нормално