Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks

Държавният департамент следи изкъсо коментарите
Обновена: 7 дек 2010 21:04 | 7 дек 2010 20:03,
119
Препоръчват на US студенти да не дискутират WikiLeaks
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Служител на американския Държавен департамент влезе в ролята на цензор и „препоръча” на студентите от факултета по международни отношения към университета Колумбия да се въздържат от дискусии на тема разкритията на сайта WikiLeaks.

Загриженият чиновник, който е възпитаник на същия университет, заявил пред ръководството на учебното заведение, че директни линкове към публикуваните секретни документи и коментари по тяхното съдържание могат да повлияят негативно при бъдещо кандидатстване за работа във федералните институции.

Дискутиране в социални мрежи като Twitter и Facebook може „да постави под въпрос възможността на даден студент да оперира с конфиденциална информация, което е задължително условие за повечето работни места в държавните служби”, се казва още в предупреждението, публикувано и от сайта mashable.com.

Реакцията от Държавния департамент дошла едновременно с внесеното предложение в Конгреса за закон, който дава възможност за съдебно преследване на всеки, публикуващ под каквато и да е форма имената на американски разузнавателни източници.

Говорителят на Департамента Филип Кроули побърза да коментира за медиите, че въпросното предупреждение не е съгласувана официална позиция на ведомството, а лична инициатива. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Ееее откога чекахме другарите зад океана да покажат истинската си същност!!! Браво другари!!! Да "живей демокрацията"!!!
101
0
 
2
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Ахаха. Като няма да им дадете да работят с класифицирана информация, вие в тъпия ви федерален департамент ще останете без образовани кадри, те ще си намерят другаде работа! А класифицираното ви инфо ще си го четат я от wiki, я от другаде... То щото подбора на кадри е бил толко сериозен, за това изтекоха над 300к секретни документи!
100
0
 
2
 
! Отговори
Gaming преди 13 години
Хахахахахахахаха, еебахти клоуна! Сега всичкото дипломати ще си счупи краката от бързане да се дистанцират от него...
99
1
 
11
 
! Отговори
282 преди 13 години
Да живее сЛободата на словото и съединените социалистически щати. болшевизма се завърна ..в Америка.... да ви *** на демокрацията.
98
1
 
10
 
! Отговори
Густав преди 13 години
Тия пичове в САЩ нали уж бяха най-свободни във всяко отношение май са ни лъгали рпез цялото време!
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде на цензурата!!!
96
4
 
19
 
! Отговори
империята на злото преди 13 години
САЩ са империята на злото!
95
1
 
9
 
! Отговори
DENZ преди 13 години
GRYPATA NA WIKILEAKS V FACEBOOK VE4E E 1 MILION 4OVEKA
94
0
 
7
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
демокрация, демокрация ама сиринието со пари... нъли!?
93
2
 
8
 
! Отговори
haha преди 13 години
Абе вие, сериозно, някога мислили ли сте, че хората в Щатите или където и да е са наистина свободни. Пф, не виждам защо някой би трябвало да се учудва на това, което става.
92
1
 
12
 
! Отговори
бат Миро преди 13 години
ахахах. Нямало цензура ли? Демокрация ли? Същите са като при нас по бай Тошово време. Все повече полицейщина и намаляване на правата и свободите за по-голяма сигурност. Раликата между тях и нас тогава, е че поне магазините са им заредени. Иначе отиват към същия тоя режим, дето се мъчиха да бутнат 40 години.
91
1
 
12
 
! Отговори
Няма да го пиша! преди 13 години
Nice, а? Демокрация по американски.
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
имаме си нов Съветски съюз
89
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Демокрация в УСА има точно толкова ,колкото в Сомалия.
88
3
 
26
 
! Отговори
USA преди 13 години
Най-големият концентрационен лагер на света.
87
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ееее и те като китайците почнаха ... къде отиде тая демокрация...
86
3
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
сащ трият коментарите и тук май :)))) Ало днес к'во 'тана , а?
85
1
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Алеко е описал Бай *** с идеята да си признаем грешките, надсмивайки се над него. И по този елегантен начин да повлияе на обществото към подобрение. Без принуда и кавги. "Голямата демокрация сащ" обаче неможе да се поучи от грешките си, не ги признава и прави всичко възможно да задуши истината и правото на мнение и информация на всички граждани по света. Пичове, вие сте Бай *** на третото хилядолетие, но разликата е, че днес това, което се случва не е смешно.
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господа, защо сте толкова резервирани, нали на там сме се запътили, нали се стремим и ние да направим такава демокрация? Демокрацията значи спазване на законите, а където има закони има и ограничения за някои и все има недоволни. Американската демокрация показва всички негативи на другите, но американските са табу. Както казва шопа: Що е твое е и мое, що е мое не е твоя работа.
83
1
 
7
 
! Отговори
реалист преди 13 години
К'ва демокрация дъвчете бе! Тук трябва съвсем малко мозък за да се види че този "радетел за свободното слово" е ***, маша в ръцете на чуждо разузнаване. Как си го представяте, че някой си *** ще попадне ей така случайно на хиляди секретни документи! Целия този "архив" е събиран с години от мощна/и чужда/и разузнавателна/и централи и сега използват този мухул за собствените си интереси. А пък който си мисли, че политиата е чиста и благородна работа и сега да се прави на "изненадан" от разкрит

Спонсорирани публикации