Видеоигрите помагали на шпионажа във Вашингтон

Изводът е на US агенцията за развитие на разузнавателни проекти
Обновена: 28 яну 2011 09:22 | 28 яну 2011 07:23,
8
Видеоигрите помагали на шпионажа във Вашингтон
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Разузнавачите са предубедени и често взимат погрешни решения, признават тайните служби. За решаване на този проблем шпионските агенции прибягват до нов метод – видеоигрите, пише wired.com.

„Една сериозна игра може да донесе ефективен механизъм за разкриване и смекчаване на предубедеността”, смятат специалисти от отдела за наука и технология към разузнавателните служби.

Инициативата, наречена „Сириус”, започва идния месец във Вашингтон с набиране на разработчици за въпросните игри.

От Агенцията за развитие на разузнавателни проекти се надяват, че в проекта ще се включат „социолози, компютърни специалисти, статистици, експерти по видеоигри и виртуални светове, университети и компании от цял свят”.

Очакванията са, че чрез „Сириус” шпионите геймъри по-лесно ще могат да изучат и да се отучат от всички видове предубеждения, за да съставят коректни анализи на събраните разузнавателни данни.

Търсеният ефект е да се премахнат окончателно случаите в които човек се осланя прекалено на едно единствено доказателство, приемането само на фактите, подкрепящи предварително изготвена теория и фундаменталната грешка да се отдава прекалено голямо значение на личността, а не на обстоятелствата.

„Сириус” е поредният опит да се подобри прецизността на шпионските доклади.

Преди две години беше разработена компютърна система, която да преразглежда човешките изводи и решения и да отхвърля тези, за които има съмнения, че са неточни.

След това стартира и проект за създаване на алгоритъм, който да подбира най-обективните анализи на база на въведените доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
kjfiedjyykx преди 13 години
tmsFor <a href="wkipdpkowhst/">wkipdpkowhst</a>, [url=oovnkfxpdeis/]oovnkfxpdeis[/url], [link=lprnhpaaspbj/]lprnhpaaspbj[/link], drwarhyniomx/
7
0
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
До 6И това че един писател си измисля една некадърно написана програма за анализ на военната ситуация какво общо има със реалния свят?
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Книга - "Ледоразбивача" История: На нов за времето си компютър за военни анализи задават параметри... компютъра дава като единствено решение за спечелване на въображаемата война ядрен удар. Да, ама не!!! Защото параметрите са били от руско-финландската война, спечелена при нечовешки условия от руснаците. Та... толкова за компютрите и човешкия фактор. А и още важи - *** на входа, *** на изхода.
5
1
 
3
 
! Отговори
Asparux преди 13 години
FOR THE HORDE, MON!
4
0
 
6
 
! Отговори
KaLi.232 преди 13 години
For The Swarm !!!
3
3
 
14
 
! Отговори
las bolas преди 13 години
Разбира се че помагат, аз всяка вечер разузнавам протосите, зергите и тераните. Имам гъста агентура на Тарсонис и Чар.
2
1
 
20
 
! Отговори
ined преди 13 години
Аз от отдавана се чудя какви са тея дето ми излизат с wall hack, а те били *** шпиончета, ги е...
1
6
 
14
 
! Отговори
Ben Gan преди 13 години
Ами крайно време е компютъра да започне да ни управлява. Скоро и чипове по ръцете ще ни слагат. Уж за да ни направят ,,по-човечни'' :D . Края на света идва. И няма да е през 2012!