НАСА симулира пътешествие до астероид под водата

Участниците в мисията ще изпробват различни методи за закрепване към повърхността
Обновена: 11 май 2011 13:21 | 11 май 2011 13:20,
0
НАСА симулира пътешествие до астероид под водата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изпращането на астронавти да кацнат на астероид е в основата на филма "Армагедон", но в действителност изследването на такъв космически обект в далечния космос е доста по-сложно. Затова екип на НАСА симулира под водата пътешествие до астероид, съобщи "Дейли мейл".

Учени и инженери ще изпробват върху скали под водата край Кий Ларго, Флорида, някои от концепциите. Те ще проверят три етапа от мисия до астероид - прикрепване към повърхността, придвижване по нея и най-добър начин за събиране на данни.

"Дори специалистите не знаят каква може да е повърхността на астероид - каза Бил Тод, ръководител на проекта за мисии в екстремна среда на НАСА. - Може да посетим астероиди, за които дори още не сме чували. Затова търсим най-добрия начин да го направим".

За разлика от Луната или Марс, астероидите почти нямат гравитация, която да задържа астронавтите и техния космически кораб. Затова ще е необходимо той да бъде закотвен. Участниците в мисията ще изпробват различни методи за закрепване към повърхността и как да свържат много котви, за да направят пътека.

Водолази и инженери ще проверят дали е по-ефикасно котвите да са на права линия, или да са разположени на зиг-заг. Екипът ще посвети на анализите пет месеца. Окончателните тестове ще са през октомври. При предварителните тестове учените ще работят на океанското дъно, като ще се спускат от кораб.

 

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: астероиднасаводолази
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари