Спътник откри 17 нови пирамиди в Египет

Камерите са "видели" и повече от 1000 гробници и 3000 селища
Обновена: 25 май 2011 14:37 | 25 май 2011 14:20,
83
Спътник откри 17 нови пирамиди в Египет
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Инфрачервени спътникови снимки разкриха 17 затрупани пирамиди в Египет, както и повече от 1000 гробници и 3000 древни селища, съобщи Би Би Си.

Първоначалните разкопки вече потвърдиха някои от откритията, включително и две предполагаеми пирамиди.

Екипът, ръководен от д-р Сара Паркак, анализира снимки от спътници на НАСА на орбита на 700 км над земята, оборудвани с мощни камери, които могат да заснемат обекти с диаметър по-малък от 1 м на земната повърхност.

Инфрачервените камери са използвани за заснемане на различни материали под повърхността. Древните египтяни са строили къщите си от кирпич, който е много по-плътен от околната почва. Затова на снимките се виждат затрупани къщи, храмове и гробници.

"Това са само обектите, близо до повърхността - каза д-р Паркак. - Има още много хиляди обекти, затрупани с наноси от Нил. Това е само началото на този вид изследвания."

Пробните разкопки показват, че те могат да се превърнат в едни от най-важните археологически площадки в Египет.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: спътникЕгипетпирамиди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
6
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
А вие нима си мислите, че са строени за да се щракат чужденците на камили пред тях?
61
2
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Да бе!Антени!!!Сега ще напишеш,че Ментел Велики надписал сметките и гневните египтяни му заринали излъчвателите:-))
60
2
 
10
 
! Отговори
от 51 край преди 12 години
Екипът на Вержбицкий прави и още едно уникално откритие. Всички изброени пирамиди използват естественото магнитно поле на планетата, за да излъчват информация на гигантски разстояния. На каменните радиотелескопи не им е нужен изкуствен източник на електромагнитна енергия, достатъчен им е земният магнетизъм.
59
1
 
10
 
! Отговори
от 51 преди 12 години
Заглушените антени се заместват с други, които продължават приемането на сигналите. Когато египетските влизат в радиосянка, се включват пирамидите на Канарските острови. Щом Канарските замлъкват, стартират тези от Саргасово море, полуостров Юкатан и Мексико, а те на свой ред сменят пирамидите в Китай и Тибет. Една от антените винаги се намира в полезрението на отдалечения космически наблюдател, с който пирамидите си общуват......
58
0
 
5
 
! Отговори
Ra преди 12 години
Малееее дайте координати.
57
1
 
7
 
! Отговори
от 51 преди 12 години
Едва с развитието на космонавтиката и космическата антенна техника разбираме какво е предназначението на пирамидите и то не само на египетските, коментира Вержбицкий. Тъй като Земята се върти, построените в Египет пирамидални антени рано или късно преминават от зоната на радиовидимост в зоната на радиосянка. Тогава далечната космическа станция не вижда земната антена и връзката с нея се прекратява. Античните инженери са намерили решение и на този проблем. .............
56
1
 
6
 
! Отговори
от 51 преди 12 години
Тя се самонасочва към движещи се космически цели, без да си служи с механизми за въртене. Функционира при пълно отсъствие на електроенергия. Има по-висок коефициент на полезно действие. Подбира единични сигнали, идващи от едно направление. Част от нея поддържа автоматично нивото на приемания сигнал. Друга част е преобразувател на електромагнитната вълна в звук. Модерните антени са много по-нисък клас от античните, което е парадокс.........
55
1
 
8
 
! Отговори
от 51 преди 12 години
Каменните гиганти са с уникални възможности от гледна точка на съвременната антенна техника и превъзхождат всяка параболична антена, с която работят радиоастрономите. Логиката на устройството им е една и съща. Непонятните за археолозите тунели, ниши, стаи, коридори и погребални камери представляват огромни вълноводи, шлейфове, обемни резонатори и филтри, подобни на тези, които се използват в апаратурата за свръхвисоки честоти. Египетската пирамида има екстри, които днешните антени не познават...
54
1
 
6
 
! Отговори
от 51 преди 12 години
Така пирамидите ловят сигнали, които нечия звездна радиостанция излъчва към Земята. Кой и защо предава, естествено, не е ясно разказва авторът на откритието Вержбицкий, специалист по антенна техника с 20годишен професионален опит.Експериментите ни доказват, че пирамидите са диалектически рефракторни антени за радиовръзка на далечни и свръхдалечни космически разстояния. Тоест радиотелескопи допълва руският учен.
53
3
 
8
 
! Отговори
от 51 преди 12 години
ЕГИПЕТСКИТЕ пирамиди не са фараонски гробници, а съвършени антени за връзка с Космоса, твърди Андрей Вержбицкий от лабораторията за експериментална оптика към Института за биомониторинг в Санкт Петербург.Погребалнитекамери, коридори, помещения, тунели и всички съоръжения в пирамидите с абсолютна точност преповтарят конструкцията на съвременните вълнови антени. С тази разлика, че сегашните работят в диапазон от 3 см, а диапазонът на египетските е стотици метри и километри! ........
52
1
 
6
 
! Отговори
До 51 преди 12 години
Всъщност се смята и от други учени , че в царската камера и по малките камери са подготвяли фараоните за отвъдния живот . Вчера даже гледах бг филм за цар Севт 3 тракийски цар , който също е построил гробницата си с гранит , въпреки , че по негово време е имало далеч по-лесно обработваеми материали . А за самата пирамидална структора на каквото и да е няма смисъл да се спори че концентрира енергия това е отдавна доказано !
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ох, 3 и 12 ми повишихте тонуса за деня ! с вас е весело! ама 27 е най-прав. да дойдат да видят в БГ какви финансови пирамиди имаме,ще им падне шапката и антената на спътника ще им падне даже !
50
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да се шегувате с 17 прочетете в нета, че пирамидите са всъщност антени, публикувано е от руски учен. Само *** могат да си мислят, че са гробници това. Тялото е било поставяно встрани, а многобройните коридори са гигантски вълноводи. Съвършени антени, работещи с полето на Земята. И наистина са разположени много правилно навсякъде, за да може, когато някои са в радиосянка, другите да приемат. Намерете и прочетете, не е страшно, много сериозни материали, за който се интересува.
49
0
 
19
 
! Отговори
maiorski преди 12 години
пирамидите са Македонски......
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Военното му предназначение е било за разкриване на ядрени ракети, които са базирани в шахти.
47
0
 
5
 
! Отговори
до KZL преди 12 години
На тошето може и да успеят. Виж на Бате бойко и центъра да стигнат надали ще намерят
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудно, ква е тази мания да се ровят гробища?
45
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Ти спри абсента и може и да има шанс за теб...
44
0
 
35
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Нали не мислите, че този спътник е проектиран, изстрелян и използуван само за търсене на пирамиди под пясъците?Всяка педя земя е сканирана.Още когато се биеха в Косово, Американците сондираха високо в планините, търсейки злато и уран.В Афганистан пак с такива спътници сигурно откриха цялата Менделеева таблица в едно находище.Руснаците пък, края на 70-те години така ни казаха къде са урановите находища в страната ни, и сондьори ги намираха с разлика от половин-един метър от това, заснето от спът
43
3
 
10
 
! Отговори
KZL преди 12 години
a diplomata na Todor Jivkov nameriha li?

Спонсорирани публикации