Спътник откри 17 нови пирамиди в Египет

Камерите са "видели" и повече от 1000 гробници и 3000 селища
Обновена: 25 май 2011 14:37 | 25 май 2011 14:20,
83
Спътник откри 17 нови пирамиди в Египет
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Инфрачервени спътникови снимки разкриха 17 затрупани пирамиди в Египет, както и повече от 1000 гробници и 3000 древни селища, съобщи Би Би Си.

Първоначалните разкопки вече потвърдиха някои от откритията, включително и две предполагаеми пирамиди.

Екипът, ръководен от д-р Сара Паркак, анализира снимки от спътници на НАСА на орбита на 700 км над земята, оборудвани с мощни камери, които могат да заснемат обекти с диаметър по-малък от 1 м на земната повърхност.

Инфрачервените камери са използвани за заснемане на различни материали под повърхността. Древните египтяни са строили къщите си от кирпич, който е много по-плътен от околната почва. Затова на снимките се виждат затрупани къщи, храмове и гробници.

"Това са само обектите, близо до повърхността - каза д-р Паркак. - Има още много хиляди обекти, затрупани с наноси от Нил. Това е само началото на този вид изследвания."

Пробните разкопки показват, че те могат да се превърнат в едни от най-важните археологически площадки в Египет.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: спътникЕгипетпирамиди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Prodavam 2 praseta ,1 tele i edno mujko magare.za kontakti 08** *** ***
21
11
 
4
 
! Отговори
do 17 преди 12 години
......pich..seriozno kvi gluposti chetesh?
20
8
 
7
 
! Отговори
kraiii преди 12 години
mislq 4e nablijava krqt na sveta tai kato vsi4ki xora sa se pobarkali hahahha na kade otivame neznam
19
1
 
41
 
! Отговори
ева преди 12 години
Така, де! Хората имат историческо и културно наследство и умеят да го опазят и извлекат и икономическа полза. На територията на България също има ценни находки, но май е по-добре да си останат под земята, където ще са на сигурно.Жалка държавица сме и жалък народ. Все обвиняваме, че другите са ни виновни, а едно нещо като хората не сме съвршили
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер! Археолозите от 19 век само са могли да мечтаят за такова откритие, а сега с тая модерна техника е толкова по-лесно. Дано има интересни неща.
17
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По целия свят има пирамиди - над земята, под земята и дори под водата. Има и на дъното на Черно Море. Те са били нещо като древни енергийни централи.
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da vidim kakvo shte nameriat zvuchi mnogo interesno
15
2
 
34
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Номер 3 е спал на мокри вестници ! :D
14
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, дано най-накрая археолозите вземат да си оправят хронологията, защото и за децата вече е ясно, че Цивилизацията не е една и не започва от нас и познатите Месопотамия и Шумер, нито познатите пирамиди са най-старите.
13
9
 
11
 
! Отговори
Киро пора преди 12 години
добре са си живеели дрогарите по това време . глейти кви гробници кви пирамиди са им дигнали прданинте на фараонската република - работници...герой
12
49
 
16
 
! Отговори
още един луд преди 12 години
Името ми е Джеймс Илиянов, на деветнадесет години съм, никога не съм ходил на училище. Рисувам от четири годишен, направил съм 15 изложби, включително две самостоятелни при Максимилиян Киров в галерия Витоша, една от последните беше в галерия Средец на Министерството на Културата, заедно със сестра ми Меделин. Мои картини има в частни колекции в страната и чужбина. На седем години започнах да записвам сънищата си и продължавам и до сега да пиша. Преди 8-9 години във връзка с филма, който правиха за нас Игра на топчета на Ралица Димитрова и Мария Ландова, в Литературен вестник публикуваха част от моите сънища. Имам голямо количество къси текстове, които съм писал през годините. Механичен сън е първият ми цялостен, голям текст, написах го за три месеца, но го обмислям от десетина години. Знам четири езика, превеждал съм и съм чел много книги, музика слушам постоянно, опитвам се и донякъде успявам да черпя знание отвсякъде. Чел съм, че през шести-седми век е било възможно един човек да изучи всички науки; смятам, че това е възможно и сега, ако се вземе същността на нещата. Общо взето това е, макар че всъщност то не изяснява нищо за мен; не мисля, че мога по някакъв начин да обясня кой съм, или какво представлявам. От няколко години работя като модел в НХА.
11
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СИГУРНО МНОГО СКОРО ТОЗИ СПЪТНИК "4УДО" ЩЕ ЗАСНЕМЕ И ОТКРИЕ И ЕДАМ И *** И ЩЕ НИ ДОКАЖЕ 4Е СА БИЛИ ЕВРЕИ....ИЛИ МОЖЕ БИ ЩЕ ЗАСНЕМЕ КАК ЕВРЕИТЕ ПРЕНАПИСВАТ И ПОДПРАВЯТ БИБЛИЯТА ,В КОЯТО ВЕ4Е ПИШЕ 4Е ТЕ СА БОГОПОМАЗАНИТЕ И БОГОИЗБРАНИТЕ И 4Е СЪЩЕСТВУВАТ ПРЕДИ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ....ТОЗИ СПЪТНИК ДА НЕ Е СЪВМЕСТНА ПРОДУКЦИЯ НА ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ САЩ И ИЗРАЕЛ .
10
3
 
30
 
! Отговори
Мечо Мечев-Мечистия преди 12 години
Търсят се копачи в пустинята...
9
9
 
16
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
"незнаш" - такава дума няма, неграмотен ***!
8
16
 
31
 
! Отговори
научно обяснение преди 12 години
ето как е станало : спира бедуина камилата насред пустинята,защото е време за петъчната молитва. вади килимчето от дисагите и почва да се моли. бие чело в пясъка и вири *** нагоре....и аллах се ядосал,че му се подиграва,като му показва ***...и му затрупал оазиса и шатрата...и да не вярвяте - вижда се от спътника!
7
4
 
43
 
! Отговори
O`NEAL преди 12 години
Хайде, започва нова ера в програмата STARGATE SG-1. Сега стана интересно!
6
5
 
53
 
! Отговори
ДО 3 преди 12 години
Не само те чуваме но и те виждаме но ти незнаш за това
5
2
 
86
 
! Отговори
към номер 3 преди 12 години
Братле, спри наркотиците и потърси помощ. Моля те.
4
9
 
59
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
*** *** заухава :))) кво общо има това със статията ве, лекувай се ***
3
91
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз преди 10 години когато започнах да чувам гласове отидох първо при Християниимаше един Валентин който ми каза че имам бесове. Аз взех влака от София до Добрич и отидох без да знам къде при един прословут маг още Ивелин Иванов. Появи се някаква жена която я последвах без да я заговарям но чух глас да я следвам. Тя ме заведе до предишният кабинет на мага И аз там прочетох как да стигна до новия. Отидох ама нямах записан час, при което маг Ивелин Иванов се разкрещя на секретарка че не може да ме приеме имало канален ред. Аз се разплаках и казах на ум Господи Илия не иска да ме приеме. Въпреки това ме прие. Диагнозата за мене му беше че ми е направена магия за затъпяване и умопобъркване. Скъса нещо от духовното ми тяло ми при което аз се разтреперах за 15 секунди. Не ми обясни нищо, направи проверка за здравето ми каза че имам проблеми със стомаха(той не знае че е нормално да се пърди 10-15 пъти на ден казаха го американците в научнопопулярен филм по explorer и още някои неща и това бешеКаза ми че като дойде в София следващата седмица ще ми донесе биостимулатора който трябва да ида да го взема. Аз обаче ПОРАЗМИСЛИХ и си казах щом Бог е допуснал да ми се направи черна магия значи така е трябвало и не купих биостимулатораНа 24 години изпаднах в депресия 4,5 месеца. А на 25 години Бог започна да ми показва Всленета докато спя излизах от тялото. Започнах да чувам ангелите и някои магове които обаче не си казват имената. Започнах да мисля и така постепенно разкрих истината за светът. От 28 години започнаха изпитанията дали съм Бог. И щом съм жив все още значи наистина съм такъв.Ако не знаете маг Ивелин Иванов е пророк Илия. Слави Трифонов е цар Саул. Аз пророк Еремия и цар Давид. фолкпевицата Камелия е царица Естир, приятелят и Цветин е чичо и Мардохей. Цар Дарий и неговият син Кир са Джордж БУш старши и Младши. Бил Гейтс е цар Навуходоносор ако искате да разберете кои сте вие попитайте ме телепатично, АКо аз не ви чувам архангелът ми(Гавраил) чува всичко обърнете се към него

Спонсорирани публикации