Китайски хакери атакуваха имейли в Gmail

Мишена са били американски политици и военни
Обновена: 2 юни 2011 07:28 | 2 юни 2011 07:27,
27
Китайски хакери атакуваха имейли в Gmail
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Имейлите в Gmail на висши американски представители, военни и журналисти са били мишена на хакерска атака, идваща от Китай, съобщиха световните агенции, цитирайки представител на Google.

Китайски политически активисти и длъжностни лица от други азиатски държави също са били мишена на атаката.

От Google припомнят, че наскоро започна кампания за събиране на паролите и на личните данни на потребителите на имейл услугата. От компанията посочват, че сигурността не е била нарушена, но някои пароли са били получени чрез измама.

„Google засече и предотврати кампанията, която цели получаване на паролите и наблюдение на електронните пощи. Уведомихме жертвите и подсигурихме акаунтите им. В допълнение, уведомихме съответните държавни органи “, заявиха от компанията в сряда.

Пиратската атака вероятно е идвала от северозападния китайски град Цзинан.

Става дума за т. нар. „фишинг“ атака, при която определени потребители са подмамени да разкрият паролите за електронните си пощи чрез сайт, който прилича на Gmail, но в действителност е управляван от хакери.

След като се сдобият с паролите, те пренасочват входящата поща към други имейли.

Белият дом обяви, че е започнало разследване във връзка с твърденията за хакерска атака, но не вярват да е имало пробив в имейлите на представители на американското правителство.

Новината дойде в момент, когато в Лондон се провежда международна конференция за интернет сигурността.На нея представители на компании за интернет сигурност предупредиха, че кибератаките се извършват толкова бързо, че светът има нужда от приемането на своеобразен договор за неразпространение на киберударите, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
китай работи и продава на по ниски цени какъв е проблема.американците са една от най крадливате държави .
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
китай ако оправят америка света ще е без войни или с по малко.америка ако нападне китай това ще е края и .
25
1
 
3
 
! Отговори
Р.Рейгън преди 12 години
Преди 35г. Р.Регън, направи голям номер-с помоща на Саудитска арабия свалиха цената на петрола до ~10$ и за няколко години СССР рухна. Сега е достатъчно Г7 , а не Г8 да си изтеглят заводите от Китай (вече има и други примамливи територии) и познате какво ще стане с китайският тигър ?
24
0
 
0
 
! Отговори
ANA преди 12 години
****ATAKYVAT GI DRYGI OTGORE****TE SI MISLJT 4E SA KITAIZITE***XA-XA***
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако решат янките могат също да имспретнат номера. Но тогава какво става...? "как ше им спретнат, като по-голяма част от облигациите и ценните книжа на щатите бяха изкупени от китай:) как ше печатат долари тогава:) ако не беше китай щатите да са фалирали амнайсе пъти досега:)
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бухахаха, ако това действително е вярно ще умра от смях:) значи няма да ползват пощите в департамента и пентагона, а в гмейл:)бухахаха:) гмейл - владетел на света! царя пукна да живее гошо:)ама баси тъпаните:)
21
1
 
7
 
! Отговори
Какво става преди 12 години
Целият успех на Китай се гради на предоставена територия без защита на ОС и нископлатени работници за всеки който е готов да плаща. Като бонус, внедряват в чуждите фирми агенти и крадат технологии. От това натрупаха много пари, но технологично са 20-25 назад от САЩ. Ако решат янките могат също да им спретнат номера. Но тогава какво става...?
20
3
 
3
 
! Отговори
Шмит преди 12 години
Давайте, китайци! С brute force железни врати се отварят.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има на света една малка държава на ментетата,и една голяма държава на ментетата...
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нЕма лошо к-р за САЩ
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато хакерчета от пентагона атакуваха компютарната програма на ядрените центрофуги в Иран заради циониските си господари ,тогава беше всичко о.к ,ама щом тая ги атакуват и вой до небесата ,тия *** *** не разбраха ли ,че има вечни неотменими закони и един от тях е ,че каквото посееш това ще пожънеш
16
0
 
5
 
! Отговори
Unknown преди 12 години
Четейки коментарите на тези който са привърженици на ядрена война мога да има кажа следното:Бива да има безмозъчни *** ама това минава всяка граница.За да го каже това човек трябва да е умствено изостанал злобар който избива комплекси с агресия.Ако найстина е такова мнението на тези индивиди значи са толкова зле че и медицината не може да им помогне!!! Мислете малко преди да пишете подобни глупости.
15
1
 
5
 
! Отговори
търсещ преди 12 години
търся си китайски хакер.Дали има в Илиянци?!!
14
2
 
6
 
! Отговори
до999 преди 12 години
много си прав, че са коварни! Никога да не го забравяме това!!! Държава-менте.
13
4
 
8
 
! Отговори
999 преди 12 години
"Китай и САЩ живеят в симбиоза и нямат никакви противоречия" Ти да не си чел някакви теории на конспирацията? Нямаш и бегла представа за Китай! Целта им е да станат световен лидер, а докато не са готови икономически и военно да не афишират тази си цел. Как могат да станат световен лидер, без да детронират САЩ? Китайците са изключително потайни и коварни. Битката вече е започнала. На Строс-Кан му направиха капан, защото като шеф на МВФ обяви, че е настъпил край на доминацията на Вашинтон.
12
4
 
6
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
НОМЕР 1 Е ЧЕРВЕН БОКЛ*К!
11
2
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
лиди ли сте бе??? Ядрена война ли искате, ***? Че нали в нея всички ще изпукаме! Толкова ли се е размекнало веществото наречено мозък в ламаринениете ви глави? Ама то от дрога, алкохол и цигари плюс чалга какво друго да се очаква...И няма да ми пипате хубавата поща gmail, жълти павета такива :)
10
3
 
7
 
! Отговори
stg преди 12 години
какви световни капацитети пишат тук, Китай и САЩ живеят в симбиоза и нямат никакви противоречия освен за глупости които не са важни, ако Китай иска нещо , то е територия и ресурси които са на Север и са слабо населени и това е общоизвестно освен за няколкото *** коментиращи тук
9
8
 
11
 
! Отговори
Чайнатаун преди 12 години
Ха, ха, ха! Китайците просто проверят как стои въпросът със собствеността им. Дали са толкова пари на американците, че ония не могат да ги върнат и след сто години и ще прябва да прехвърлят нотариално америка на Китай. Дори вече започнаха да заселват новата си колония. Вече има над 400 Чайнатаун.
8
8
 
7
 
! Отговори
Моше Дзинан Потемкин преди 12 години
Тия американци съвсем се посраха. До шия в заеми, доларът олаби резбата, сега вече и в интернета не ги бива. Да вземат да отрежат кабелите към Америка и да ни е мирна главата. Казаха, че ще стрелят с ракети по всеки, който ползва техния военнен интернет. Китайците, руснаците, евреите... влизат в Пентагонските файлове да четат за извънземните, да се посмеят на американците, да им сменят паролите и други шегички. По-сериозно, моля - ако те не искат, ние *** кабелите към Америката и готово! Мир!!