ЦРУ търсило компромати за блогъри

Джордж Буш искал да запуши устата на критици в мрежата
17 юни 2011 10:52,
13
ЦРУ търсило компромати за блогъри
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хуан Коул е професор от Университета в Мичиган и експерт по близкоизточните въпроси. Години наред той не спира да атакува политиката на администрацията на президента Джордж Буш. И затова е бил нарочен от Белия дом, твърди бивш служител на ЦРУ.

Глен Карл разказва пред New York Times, че след среща на високо ниво във Вашингтон през 2005 година имало разпореждане да се разрови миналото на професора, за да се открие нещо, с което да бъде дискредитиран активният блогър. Карл посочва като отговорник за операцията своя началник в Националния разузнавателен съвет Дейвид Лоу.

Самият Лоу отрича да е получавал задача за събиране на компромати срещу критика на Джордж Буш и неговата администрация. Но източникът на New York Times е категоричен, че е попадал на доклади с данни за професор Коул.

Подобни твърдения, разбира се, много трудно могат да се докажат. Но ако се верни, то те не само злепоставят сериозно ЦРУ и администрацията на Буш – те са нарушение на закона.

„Не можеш да шпионираш американски граждани”, категорични са адвокати отвъд Океана по повод спекулациите за опити да се запуши устата на редови интернет блогър чрез ползване на ресурсите на държавна организация като Централното разузнавателно управление.

„Знам, че съм много малка риба. Така че със сигурност не съм бил единствената мишена на екипа за компрометиране на критици на Джордж Буш”, коментира самият Хуан Коул.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
голям праз, подобна новина може да впечатли само промити от американската пропаганда за свобода на словото интелектуалски мозъчета.
12
1
 
4
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Всички от елитът на САЩ,са с болни мозъци.
11
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 12 години
Ше трябва да те разочаровам. Българина не е свикнал да разбира иронията ако не е от типа на завистиливото и злобно заяждане на пейзаниан Слави. Така че не се чуди че не те разбират.
10
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 12 години
Видяла жабата че подковават коня и вдигнала и тя крак.А на Буш му дреме на шишарката какво приказват прошляците. Миналата година за два месеца продаде 2 млн бр от книгата си. При 30 $ цена за брой като махнеш отстъпки, процент на издателството и подобни е прибрал поне 10 милиона. Да не говорим че в много щати рейтинга му вече е по-висок отколктоо рейтинга на черньото-***.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е добре де много е гадна Америка.Ама всички искат да получават американски заплати да имат американски коли да живеят в американски къщи.Що никой не иска да живее в Северна Корея? Или пък в някаква утрепана арабска страна?Като им видя стандарта на живот (в САЩ) и го сравня с моя направо ми се доревава колко съм зле.Незнам другите как са преценили но аз нямам нищо против да получавам 2000-3000$ заплата при цени близки до тукашните.Така си живуркат в САЩ бедните.Живи да ги ожалиш.Много са зле. хах
8
1
 
1
 
! Отговори
Рамбо към 4 преди 12 години
Прав си! Но виждаш, че и в САЩ има не малко хора, несъгласни с политиката на определено управление. Ако разрушиш САЩ, това ще създаде хаос. От това ще се вазползуват кой знае какви същества и може дори да е зле? Но и аз не харесвам империалистичната политика на някои кръгове там, по света, че и у нас. Което не означава, че всички в САЩ не ми харесват? Там е както и навсякъде - има хора от всички прослойки и позиции на обществото.
7
1
 
3
 
! Отговори
HATE USA преди 12 години
Аз пък мисля, че USA тряя си гледат работата ..... търсели.... да го ... нали :)
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже сме добрички, ако ЦРУ търси компоти, можем да помогнем... :)
5
1
 
4
 
! Отговори
5552 преди 12 години
In God We Trust
4
5
 
7
 
! Отговори
Комисар Дум преди 12 години
Да добавя - в белия дом (този расистки център на експлоататорската класа) пируват ядейки бебета по време на ПравоСлавни пости. Империалисти мръсни!Америка трябва да падне, за да се възцари класова справедливост по света.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С нетърпение очакваме момента, в който армията на САЩ ще разгонва демонстрантите, а НАТО ще нанася въздушни удари по Белия дом.
2
12
 
4
 
! Отговори
Някъв от България преди 12 години
Год блес америка!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яяяяяяяяяяяя.Е все пак е деокрация, по нищо не прилича на тоталитаризъм. ХахахахахаИ какви достойни уеници имат янките тука в БГ.