Apple ще продава телевизори

Компанията се готвела за навлизане и в този бизнес
22 юни 2011 16:11,
58
Apple ще продава телевизори
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-скъпата високотехнологична компания в света има намерение да произвежда широкоекранни телевизори, разкрива businessinsider.com. Изданието цитира интервю на пожелал анонимност високопоставен бивш ръководител в Apple пред DailyTech.

Според източника телевизорите с марка Apple ще бъдат по магазините още до края на годината, в краен случай до средата на 2012 г.

Спекулациите, че от компанията на Стив Джобс се готвят за влизане в бизнеса с телевизори, се носят вече няколко години. Експерти коментират, че подобен ход би донесъл значителни приходи, като се споменават цифри от порядъка на 2,6 милиарда долара само за първата година от евентуалното стартиране на продажбите.

В същото време обаче самият Стив Джобс многократно е изразявал съмненията си, че компанията му въобще ще се захване да прави телевизори.

Но, както посочват от businessinsider.com, основателят на Apple винаги е казвал, че не е заинтересован от нещо до момента, в който се оказва, че вече е разработил съответния продукт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: appleтелевизори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Как може въобще да ми сравняваш PC с инсталиран OS X и истински MAC.. Пич отиди някъде където продават истински (iMac) и седни малко да се побазикаш. Колко седмици си игра да си настроиш PC-то да работи коректно с Mac OS.. и какво стана след първия UPDATE :)
15
3
 
6
 
! Отговори
Apple cultist преди 12 години
Давай Стефчо, ние сме с тебе: ААААААпъъъъъл :)Досега лошо не е измислил човекът. Ябълките направо цъфтят откак се е върнал. Да вземем да го 'върнем' в България та и нас да оправи, че ми писна да ме 'оправят' местните башка бабаити.
14
4
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
За компютри - apple???Сигурно знаеш, че от около 5 години вече ползват PC hardware, от процесора, през дъното, та до видеокартата. Има и "фенове", които си инсталират OSX на PC-то. Така че не виждам причина да си купя техен комп. Освен може би MacBook Air, някой ако иска нещо добре изглеждащо, макар че и там има достатъчно PC-алтернативи на по-добра цена...
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно повечето от коментиращите, никога не са ползвали или хващали в ръка продукт на Apple и говорят глупости.. И аз така приказвах до преди 1 година.
12
1
 
1
 
! Отговори
ртъ преди 12 години
Това в Българя няма да върви,с тези цени.
11
3
 
10
 
! Отговори
iSlaves преди 12 години
Нека погледнем технологиите на iЯбълката (Apple) по размери и времето им на появяване на пазара:1) iPhone2) iPad3) iTV4) iChinaWall - убеден съм!И за да имате място за всичко, разбира се има и iClowd
10
3
 
12
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
еми така е като има много офци за стрижене нека Джобс да ги стриже....... офцИ има по целия свят - готови да плащат двойно за лъскави опаковки и много реклама...
9
4
 
19
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Нито са най-скъпата, нито най-високотехнологичната.
8
0
 
30
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
Ама ще искат връзка с нета, за да вървят, чичо Стив, ще казва кой програми ще могат да вървят и кои не, и на всеки час, ще ти спира програмата за да ти пусне реклами от тях.Иначе технологично сигурно ще са пипнати много добре.В първата версия обаче няма да има телетекст. Или ще може да местиш програмите само нагоре. И после в новата версия на телевизора за 2999$ ще направят революцията и ще сложат не само телетекст но и стерео звук :)В трета сигурно ще може и да си гледаш нещо от флашката
7
1
 
8
 
! Отговори
аман преди 12 години
офф аман от тези вече !!! само маркетинг
6
0
 
12
 
! Отговори
рекламусапиенс преди 12 години
Повдига ми се от гнусните ви реклами в сайта! Да бяхте я направили по-голяма лентата на нивеа.. пфу
5
1
 
9
 
! Отговори
стг преди 12 години
а преди мноооого години бяха високотехнологична компания сега са опаковъчна
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
телевизори и ...после тостери и чушкопеци.
3
1
 
5
 
! Отговори
iSlaves преди 12 години
Ихаааа ... само чичо Стив да изнесе презентацията на първата серия и веднага вадя пачките да си пазарувам!
2
8
 
18
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Кефя се много на Епъл. Всяко едно устройсто е много добре измислено и с невероятен дизайн. Надеждно, красиво, качествено е да скъпо за съжаление. Иновативни ! ! !
1
26
 
6
 
! Отговори
:) преди 12 години
Прекалиха. Фен съм на компютрите на apple, но не можеш да си най-добрият във всичко. За компютри - apple, за телефони - blackberry, за телевизори - sharp.