Голяма победа за гейм индустрията в САЩ

Отмениха закон за ограничения при продажбата на игри с насилие
Обновена: 29 юни 2011 08:33 | 29 юни 2011 08:33,
64
Голяма победа за гейм индустрията в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Със 7 срещу 2 гласа най-висшият съдебен орган в Съединените щати постанови, че забраната за продажба и/или наемане на видеоигри със сцени на насилие от непълнолетни е нелегитимна.

Според магистратите тази разпоредба, приета в Калифорния преди 6 години, противоречи на свободата на словото, гарантирана в конституцията.

Законът така или иначе не е прилаган, тъй като от влизането му в сила той е обект на постоянни съдебни битки.

Съдия Антонин Скалия обяви, че непълнолетните също са защитени от Първата поправка и в тази връзка правителството няма законно право да ограничава идеите, на които те биха могли да бъдат изложени.

От друга страна, поддръжници на забраната са категорични, че подобен рестриктивен закон е наложителен, за да се предпазят децата от огромното количество насилие в съвременните видеоигри.

Американската гейм индустрия регистрира ежегодни продажби за над 10 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: геймъркомпютърни игри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Половината коментари тук съдържат реплики за липса на морал във видео игрите и връзката им с убийства сред малолетни. Не от геймърчета ме е страх , а от такива като вас които взимат игрите за възпитателно средство .
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Игрите нямат нищо общо. Имат значение само гените и семейната среда.
22
0
 
9
 
! Отговори
СТРЕС преди 12 години
В първият момент прочетох "Гей индустрията" и се постреснах малко...
21
3
 
7
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
che otkoga igrite trjabvat da te uchat ili vazpitavat :) hahaha ... igrite sa za zabavlenie ! njamam nishto protiv da ubia niakoe drugo zombi vmesto da pia evtin alkohol v kvartalnata kruchma i da psuvam maikite na futbolistite ...
20
3
 
8
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Когато парите говорят, всичко останало е без значение! Поне според САЩ! Но всичко се връща така или иначе! Няма морал, няма етика, няма деца - нищо човешко! Но какво да се очаква от САЩ при положение, че на банкнота от 1$ тяхното верую - INNE GOD WE TRUST! Да им имам вярата! ГНУС!
19
8
 
8
 
! Отговори
ей 13-ти преди 12 години
аз обичам цигарите, обичам алкохола, че и тревичка не е зле...кво му е лошото...евла на американците..и игрички за забавление са ми измислили..обичам ги американците..и филмите им са най-добрите...как да ги мрази човек..
18
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човек трябва да е ненормален за да играе на такива игри.Каво учат тези игри?Какво възпитават?Плодовете ще се берат в бъдеще.Светът се побърква.
17
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И после се чудят защо деца с пистолети убиват цели класове в САЩ.
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не можеш да спреш прогреса.
15
2
 
12
 
! Отговори
sa преди 12 години
По-скоро е победа на корпоративните интереси... В щатите нищо не става просто така.
14
0
 
14
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Дали е филм с насилие или игра няма разлика то си има червена точка 18+ и родителя е този който трябва да контролира. Може детето ви да играе SIMS и в същото време да луд фен на поредицата SAW :)
13
5
 
10
 
! Отговори
(rofl) преди 12 години
Те хАмерите и без никакви игри са напълно побъркани и откачени така че игрите няма как да бъдат фактор.Дрогата трябва да им спрат , цигарите и алкохола.Ако може и телевизията.Колкото и да ми се иска не мога да намеря по *** нация от тях , ***...
12
4
 
9
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Не е вярно, че не е прилаган закона. Лично бях свидетел как в магазин в Бостън продавачът отказа да продаде игра на младеж, тъй като нямаше лична карта.А колкото до това дали вредят игрите с насилие - по-скоро не. Не знам дали скоро сте чели народни приказки - мисля че Стивън Кинг спокойно може да похапва пастички. То не са убийства, кървища, черва и прочее. Не се майтапя, отворете Ангел Каралийчев например...
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките американчета.
10
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по-цинично общество от американското едва ли има - защитават правата на свобода на гражданите в афганистан, а убиват собствените си деца. единствената им ценност са парите. и тазия зараза я сеят по цял свят.
9
10
 
13
 
! Отговори
Дам преди 12 години
Ако всеки родител си гледа децата както трябва ,това няма да е проблем. За съжаление повечето даже не поглеждат ограниченията изписани на кутията на дадена игра. Даже има такива горди ,че тяхното дете се справя с нещо ,което пише ,че е за по- голямо дете. Даже не се и замислят колко вредят и най- обикновенните шутери. Цяло поколение израсна с убеждението на родителите ,че компютъра е детска играчка и игрите спестяват време да го наглеждаш. После защо има агресия между децата...
8
6
 
19
 
! Отговори
Цвайнщайн преди 12 години
Поредния ръждив пирон в ковчега на т.нар. "демокрация".
7
6
 
38
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Наистина малко лицемерно щеше да е страната убиец номер 1 в света да се възмущава от измисленото виртуално насилие в игрите!
6
2
 
20
 
! Отговори
Газ до дупка преди 12 години
Да живее Carmageddon!
5
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още не са се оправили от снощните си "нормални" забавления (пиянство, въртене на гюбек, повръщане, бой по кръчмите) някои хора, та не знаят какво пишат и изкарват виновни за всичко игрите.