Facebook забрани реклама на Google+

Социалната мрежа на Зукърбърг хич не гледа с добро око на конкуренцията
Обновена: 17 юли 2011 10:15 | 16 юли 2011 19:27,
76
Facebook забрани реклама на Google+
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Каквото се случва в Google+, си остава в Google+. Поне така разбира нещата конкурентът ми в областта на социалните мрежи Facebook. В това се убеди по особено болезнен за него начин и британският уеб разработчик Майкъл Лий Джонсън, пише технологичният блог techcrunch.

В опита си да прехвърли всички свои приятели в Google+, Лий Джонсън пуснал обява във Facebook, подканяйки потребителите да го добавят в своите кръгове в социалната мрежа на Google.

На Facebook обаче очевидно не допаднала идеята потребители да я ползват, за да развиват конкурентен продукт и изхвърлили обявата.

Лий Джонсън се оплаква на стената си в Google+: "Наистина, Facebook гледа неодобрително на хора, които насърчават конкурентни продукти с реклами във Facebook. Това е записано дори още в общите условия за ползване. Но сериозно, къде другаде ще намерите приятели за Google+", пита реторично уеб разработчикът.

Според последното изследване на анализаторите от eMarketer от средата на юни най-голямата социална мрежа Facebook вече е водещият продавач на реклама в интернет в САЩ.

На следващите места, с по-скромни резултати, остават конкурентите в тази област Google и Yahoo. Вместо реализираните около 2 млрд. долара от реклама през 2010 г. анализаторите прогнозират, че през тази година социалната мрежа ще акумулира повече от 4 млрд. долара.

Невероятният потенциал, с който Facebook разполага в сферата на т.нар. „социална реклама”, е в основата на твърденията, че компанията постепенно ще заличи преднината на Google и дори ще успее да генерира повече приходи в сектора. В момента около 2,5 млн. уеб сайтове работят с Facebook Connect, като всеки ден броя им се увеличава с около 10 000.

Битката за тези пари обаче се ожесточи след пускането на Google+. Само за няколко дни броят на потребителите на новата социална мрежа надмина 10 млн.

Още технологии

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-страшната напаст на света са американските евреи ... (като човекоподобното на снимката)Американските евреи контролират всичко което носи пари и често защитават бизнесинтересите си с оръжие и бомби платени от американския данъкоплатец.Настоящата криза, чиято сметка плащаме в момента, също беше създадена от американските евреи. По-възрастното поколение знае тази истина, по-младите обаче поглъщат жадно и безкритично всичко което идва от америка ... а всичко което идва оттам е пропаганда по-лоша от комунистическата.
32
0
 
6
 
! Отговори
Гуглер преди 12 години
ДО 22:Съгласен съм с теб, само не разбирам защо говориш в бъдеще време.Г+ вече е факт.Между другото, аз също пуснах във фейса покана за присъединяване към Г+, никой не ме е санкционирал или изтрил поста...
31
4
 
16
 
! Отговори
ЕВРЕИСКИ ЦИГАНИ преди 12 години
ЕВРЕИСКИТЕ *** ОТ Facebook И Google ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ КОИ ПОВЕ4Е ПАРИ ДА НАЛАПА ОТ ШПИОНСКАТА СИ ЕВРЕИСКА МАЩИНА ЗА СЛЕДЕНЕ И ПОДСЛУШВАНЕ КАКТО И ЗА СЪБИРАНЕ НА ВСЕ ПОВЕ4Е *** ОТ СВЕТА В СОБСТВЕНАТА ИМ КАЦА С ЛА***НА.ДА БОИКОТИРАМЕ Facebook И Google ДВЕТЕ ЕВРЕИСКИ КО4ИНИ И ДА НЕ ПОЛЗВАМЕ ТЕХНИТЕ "ГОЛЯМИ УСЛУГИ" .
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе да вземат всички хладилници на Кока кола да ги напълнят с Пепси !
29
0
 
4
 
! Отговори
7 преди 12 години
15-ти много правилно ви го е написал, но то винаги е било така, търсачките обхождат максимум от 10 % от всичко налично в мрежата. Пък и без това не ползвате всички възможности на търсачките и затова ви задоволява.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 28 Нямам нищо, ама нищо в фейсбук, бях си направил профил и след 1 месец го изтрих преди 1 година!Мразя когато крадците ограбват бизнеса на другите, а гугъл е точно такъв, ама защо ли се учудвам, щом в борда им има руснак!
27
0
 
7
 
! Отговори
Mafia преди 12 години
Тоя май сам ще се закопае с тези действия.
26
0
 
8
 
! Отговори
faKebook преди 12 години
До 26 - Ето един, на когото животът му протича във Фейкбук. Какво стана бе, приятелю? Виждаш, че *** ти социална мрежичка отива по дяволите и животът ти също? Гадно, а :)
25
1
 
18
 
! Отговори
faKebook преди 12 години
Ха, на тоя *** Зукенберг ли какъв е, ще му спрат *** мрежичка, защото когато Google+ бъде пуснат не само на тестово ниво, faKebook ще гледа посетители само за *** си игрички.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 22 Ето един, на който му харесва и се вживява в ограбването на бизнеса на другите!Дано като дойдат крадците от гугъл вБългария и ти съспят бизнеса да си спомниш колко много си ги харесвал!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОдкрепям N15, правилата в в интернет съвсем не са същите, каквито бяха преди години, идеята се *** тотално- от свободно пространство се превърна в едно цензурирано блато, където повече хора затъват до уши в невярна, манипулативна и платена информация.
22
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Facebook обаче очевидно не допаднала идеята потребители да я ползват, за да развиват конкурентен продукт и изхвърлили обявата.-----------------Крайно време е да се даде отпор на крадците от гугъл! Видяха, че търсачката им вече не струва и почнаха да крадът на другите бизнеса!
21
2
 
6
 
! Отговори
gfan преди 12 години
Както се казва, google it!
20
3
 
25
 
! Отговори
gfan преди 12 години
Google ги е имало много преди Facebook и ще ги има много след като Facebook замре. В момента тия пичове от google правят нещо уникално, вкарват ред в социалните мрежи. Вече ще можете да споделяте само с хората, с които наистина искате, това което искате. Освен това ще може да правите и конферентен видео разговор, нещо което чрез скайп все още се плаща. Да не говорим за подобрените функции на търсене и тн :) Като цяло ако го нямаше google, хората нямаше да знаят какво е facebook...
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя какво се надува сякаш е купил Кремиковци.
18
0
 
2
 
! Отговори
14 преди 12 години
Ако пак триеш първо изтрий 7
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гугъл е като партията бесепе, прави профил на дадема компания или техника, взима най-хубавото от дадения продукт (в случая Фейсбук е потърпевш) и го представя за свой и печели на гърба на жертвите, а това, че хората са го рзработвали с години и са носели положителни и най-вече фоста негативи докато успее даден продукт, това гугъл НЕ ГИ НТЕРЕСУВА! Важното е да сринат комапнията, която ограбват! Скоро ще има и регионални версии на крадеца гугъл и вашите места може да изстинат, като стъпи в БГ!
16
0
 
11
 
! Отговори
до15 преди 12 години
а...ти какво търсиш бе приятелю?!?!как се прави атомна бомба ли?...хм,странен пост.
15
2
 
5
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
15 : Nqma smisal da ti otgovarqm prosto si prekaleno negramoten .....
14
18
 
5
 
! Отговори
Машина за къжи! преди 12 години
Те направо да закриват гугъла, в последните 2-3 години не се намира нищо през тяхното дърво, хората и фирмите се научиха да си крият информацията, защото китайците каквото видат свястно го копират! В последно време освен пирамиди като хербалайф друго не можеш да откриеш! ВАЖНАТА ИНФОРМАЦИЯ ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРСИ ПРЕЗ ТЪРСАЧКИТЕ! Те са само машини за пари! Използвайте специализираните форуми! 90% от информацията е в тях! Гугъл ЛЪЖЕ!