Уволнени от НАСА създадоха чудна триколка

Новият бизнес смята да "приюти" 100 души
20 сеп 2011 12:25,
17
Уволнени от НАСА създадоха чудна триколка
Изображение: treycycle.com/

Учени от НАСА, останали без работа с приключването на програмата за совалките, създадоха високотехнологична триколка, съобщи Скай нюз.

Футуристичната триколка, която прилича и на велосипед, и на автомобил, е проектирана като за състезания, но е предназначена за движение по улиците. Тя е с 3,5-литров двигател на "Крайслер 300" и мощност 260 конски сили. До 100 км/ч ускорява за 3,6 секунди.

За автомобила вече има списък на чакащи от 150 души, защото ще се произвеждат само по два броя на три седмици. Проектантът Рей Акли се надява новият му частен бизнес да даде работа на 100 души, предимно уволнени служители и работници на НАСА.

Съществува и модифицирана версия на триколката, която е с три места, за да е удобна за семейство с дете, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: НАСАтриколка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Dr.MENGELE преди 12 години
TEZI ALARMI GI PRAVYAT NADRUSANI BAMOVE OT LOS ANJELES,KAKVI INJENERI ,KAKVA NASA.GLADA E POVSEMESTEN.
16
0
 
1
 
! Отговори
Dr.MENGELE преди 12 години
AMERIKANSKITE SNIMKI SA NAI-HUBAVI,KOGATO SA SNIMANI S YAPONSKI FOTOAPARATI.
15
1
 
5
 
! Отговори
Учен преди 12 години
А нас като ни уволниха от БАН и компот не успяхме да сътворим
14
0
 
0
 
! Отговори
Умен преди 12 години
След като направиха космически парапланер, совалката, сега се пробват с мотоциклет с мотор от кола. Ха дано имат повече успех.
13
0
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Пише се "чутУра".А 1 и 3 са прави за "чудната" триколка. Това творение олицетворява милионите долари пръснати за разни марсоходчета, които не можеха да заобиколят един камък с месеци...
12
2
 
28
 
! Отговори
някой преди 12 години
"За автомобила вече има списък на чакащи от 150 души, защото ще се произвеждат само по два броя на три седмици."А така! Да видят и те какво значи социализъм! Ама поне ще си струва чакането - не е като да чакаш за Лада.
11
4
 
37
 
! Отговори
Шефчето преди 12 години
Европейци и японци могат да извадят 260 КС от 2.5 литров двигател и то без турбо агрегат. Та айде у лево на прехвалените американски инженери. А кошника на снимката ще го направят ученици от 11 клас от всеки един български техникум по ДВГ и сродни специалности.
10
4
 
13
 
! Отговори
3,5-литров двигател преди 12 години
майка ви гадна и разсипници
9
4
 
17
 
! Отговори
аз преди 12 години
Тези са станали известни с факта, че са ги уволнили, а не че са направили триколка с мотор , но без капак.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудна? Като совалката. Две от пет? Ще трябват смелчаци да ги карат.
7
8
 
18
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
а ти по TV дето го дават и се получава по добре от коя държава мислиш че са?пак са някакви Американци...уж ставали добре по TV пък после Американските инженери не били добри...щото пък Българския инженер в момента е цъфнал и вързал...истината е че всеки по света независимо дали Българин,Китаец,Руснак или някой от западна европа мечтае да стане учен и инженер именно в САЩ...
6
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки мераклия с кинти може да вземе готов двигател 260 к.с. да завари една метална рамка и да направи триколка, някой даже ги дават по ТV как го правят и се получава много по-добре. Ако бяха истински инженери да бяха направили разхода 2/100 .То и работата със совалката същата - най-висока цена на килограм качен полезен товар. Вярно че беше с най-голяма товароподемност, но пък и постоянно даваше дефекти. Истински инженери е имало само веднъж в САЩ и това е след В.С.В. - Ото Фон Браун .
5
0
 
21
 
! Отговори
До 4 от 1 преди 12 години
Всеки има право на собствено мнение, както и да го изкаже, бих приел и твоето, ако не бяха обидите. Чутура е това, което имаш на раменете!
4
17
 
8
 
! Отговори
до 1 и 3 преди 12 години
Кьорав карти не играе - набийте си го това е чуторите...Google - е само една програма, която пише в една таблица на кой адрес в интернет какво пише - нищо чудно, нали?Facebook - 2 таблици (ще ви стане сложно, ако ви ги обясня) - но пак, нищо чудно...Няма смисъл да продължавам, нали - вече сте ме напсували и сте ме оборили :-). Ами - да ви се връща :-)!
3
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като им гледам недоклатеното творение напълно си обяснявам защо са ги уволнили. Явно е че тези инженери са причината програмата по совалката да стои на едно място от 10-12 години и совалките постоянно даваха дефекти.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rammstein - Amerika
1
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо чудно не виждам-сериен двигател, метална рама, предница от мотор и задница от автомобил. С 3.5 литров двигател и 500 кила всеки може да докара такова ускорение. Ако беше нещо хибрид и с визия разбирам, но това е една гола рама.