Research in Motion: Разочаровахме ви!

Акционери искат продажба или разделяне на производителя на Blackberry
Обновена: 13 окт 2011 18:24 | 13 окт 2011 18:24,
7
Research in Motion: Разочаровахме ви!
Снимка: Reuters
След няколкодневни проблеми за собствениците на Blackberry, канадският телекомуникационен оператор Research in Motion (RIM) наруши мълчанието си и в прав текст обясни в какво се състои проблемът, съобщава ZDNet.
 
Пред това RIM признаваше само за единични случаи на забавяне в своите услуги, което още повече вбеси клиентите на компанията. Във вторник канадската компания дори твърдеше, че е разрешила напълно проблемите. Безпроблемната комуникация обаче продължи едва няколко часа, след което сривовете се появиха отново.
 
Директорът за връзки с обществеността Робин Бийнфейт се извини за „прекъснатите и забавени услуги, които много от вас получиха през тази седмица“. Той искал да се обърне директно към потребителите и да отговаря на въпросите им.
 
„Вие разчитахте на нас за надеждна комуникация в реално време, а ние ви разочаровахме. Взимаме си поука. Хората ни в целия свят работят непрекъснато, за да решат проблемите. Смятаме, че знаем защо се случи това и ще се постараем да се върнем на пазарите възможно най-бързо“.
 
Бийнфейт описва детайлно проблемите и за първи път признава за сривове и в Канада и САЩ. И там се е стигнало до задръстване на пощенските кутии, а сигнали за проблеми с услугата Blackberry Messenger (BBM) се разследват. По този начин е засегната голяма част от около 70-те милиона потребители на Blackberry в целия свят.
 
Като причина за продължаващите трудности RIM назовава технически сривове в собствената инфраструктура, която разделя вътрешната мрежа от интернет. Все още компанията не е реагирала на засилващите се искания за обезщетения.
 
Въпреки че казусът със срива в мрежата е доста сериозен, тъй като остави милиони без достъп до тяхната електронна поща, BBM и интернет достъп, той може да се окаже нищожен на фона на нова информация от Ройтерс, според която нараства броят на инвеститорите в RIM, които искат компанията да бъде продадена или разделена на отделни части.
 
„Притежателите на поне 8% от акциите на компанията настояват за такива мерки и броят им вероятно ще расте“, казва пред Ройтерс изпълнителният директор на канадската търговска банка Jaguar Financial Вик Албони. Все повече акционери държат начело да застане нов лидер, който успешно да я трансформира, допълва той.
 
След публикуването на материала вчера, акциите на RIM са поскъпнали с 4%, което показва подкрепа на подобни радикални действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: BlackBerry
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то Blackberry е най-смотаната марка от всички.Прилича на HP pda от преди десетина години..То вярно че и президентът на САЩ ползва такова ама предполагам че е от политически съображения.Сащ, Канада и тн. А къвто е стиснат може да са му го дали без пари и за тва да го ползва хаха
6
0
 
3
 
! Отговори
Noob Saibot преди 12 години
До 3: GREP(1) GREP(1)NAME grep, egrep, fgrep - print lines matching a patternSYNOPSIS grep [options] PATTERN [FILE...] grep [options] [-e PATTERN | -f FILE] [FILE...]DESCRIPTION Grep searches the named input FILEs (or standard input if no files are named, or the file name - is given) for lines containing a match to the given PATTERN. By default, grep prints the matching lines.Та викаш ще го грепнеш процеса... :))) И какво ще го правиш? Ще си го гледаш и ще му се радваш? :))))Апропо и към епълските продукти можеш да се връзваш през ssh, и на iПералнята си ще можеш да и грепваш центрофугата... ;)
5
0
 
10
 
! Отговори
- преди 12 години
супер, после вземи го килни този процес, ще стане неконтролируем демон и барабана на пералнята ще изхвърчи като нло - хахахахахха
4
7
 
8
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Хахаха, скрий се с тоя Хандроид пък ти и бегай да сереш! :)))
3
9
 
13
 
! Отговори
мангустан преди 12 години
Познавам двама дето ползваха шибаното бъри, сега ходят с iphone и ipad:) и пак се мислят за ...Аз пък още не мога да свикна с макос па камо ли с джаджите имАндроид! Тва е бъдещето, линукс навсякъде:)Жената ше я оборудвам с линукс перлня ако ртябва (само да се появи подобна на пазара)Така де, друго си е да може да грепнеш процеса на центрофугата през ssh от телефона докато сереш:)
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, въобще не разбрахме, защото не ползваме вашите недоразумения.
1
2
 
7
 
! Отговори
Borat преди 12 години
RIM *** is nice, I LIKE!