Disney се къпе в пари

Годишната печалба на развлекателния концерн достигна $4,8 млрд.
Обновена: 11 ное 2011 17:38 | 11 ное 2011 17:38,
23
Disney се къпе в пари
Снимка: архив, Reuters

Американската развлекателна компания Walt Disney Co. е по-успешна от всякога. Все повече хора се стичат в тематичните паркове и курорти, резервират круизи на фирмените кораби Disney, превключват телевизорите си на канала на концерна или си купуват сувенири с Мики Маус.

Главният изпълнителен директор Робърт Айгър заяви в Бърбанк, Калифорния, където е седалището на компанията, че Disney отчита рекордна финансова година, пише Financial Times.

Преди всичко приходите от семейните телевизионни програми на Disney и спортните канали на ESPN са запълнили касовите апарати на компанията. Също така пълната програма на ABC постига по-високи приходи от реклама. Това е повишило приходите за последното фискално тримесечие със 7% до 10,4 млрд. долара. Печалбата също скочи с цели 30% на годишна база до 1,1 млрд. долара.

Конкурентите от News Corp. и Time Warner вече отчетоха по-добри рекламни постъпления. Резултатите на Disney обаче значително надхвърлиха очакванията на анализаторите. В следборсовата търговия акциите поскъпнаха с 1%.

Така годишните приходи на Disney вече са в размер на 40,9 млрд. долара, а печалбата достигна 4,8 млрд. долара. А компанията продължава да расте – през март 2012 г. на вода ще бъде пуснат Disney Fantasy – четвъртият луксозен лайнер с 4000 места. Освен това Disney започна строежа на своя първи увеселителен парк в Китай, в близост до Шанхай.

Към филмовото поделение спадат студиата Touchstone, Pixar и Marvel. Те са „виновни“ за хитовете като „Играта на играчките“ или „Търсенето на Немо“. През тази година на екраните се появи и „Колите 2“, който все пак не отчете успеха на предшествениците си.

В бизнеса с дигитални медии обаче концернът продължава да отчита високи загуби – само за последното тримесечие те са в размер на 94 млн. долара. Въпреки това обаче точно този бизнес отчита най-бърз растеж и Айгер е сигурен, че на края инвестициите ще се отплатят. Междувременно концернът разшири това поделение с покупката на няколко фирми, които са специализирани в игри за социални мрежи и мобилни телефони. По този начин Disney ще се опита да възроди и в игрите имената и лицата на познатите си герои, като Мики Маус и Доналд Дък.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Disney
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едни водят, на тях им викаме лидери... Други следват, на тях им викаме овце... Трети не щат да следват, но не искат и да водят, затова им викаме заблудени овце
19
0
 
2
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
Ne si prav, disney sa slugi na Xenu, kakto i iluminatite!!! Skoro celiq svqt 6te razbere!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щели да фалират американците а :)
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е, бизнеса със затъпяването и угояването на децата, в съюз с МакДоналс, Кока Кола и ко, и политиците върви по ноти. 5 000 000 000 е малко множко за една година.
16
1
 
3
 
! Отговори
traba преди 12 години
Дрисни и Бил Гейтс ми бачкат за без пари. Благодаря! Животът е прекрасен!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българинът е склонен по цял ден да търси чужди кусури. Ако не намери такива - измисля си ги. Това го прави щастлив!
14
0
 
3
 
! Отговори
Kruz преди 12 години
Neznam oba4e tea kruzove sa unikalno mania6ki! za 2k sedmitsa okolo aliaska na prikazen korab si e ok
13
4
 
5
 
! Отговори
N.W.O. преди 12 години
и децата вече знаят за Илюминатската фирмичка на евреина Уолт ;) забележете какви "тийн-звезди" прокараха в медийното пространство последните години тия долняри..
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бако морякоЗа долар на ден работиш ти. Ако Дисни е деморализация, то Азис какво е? Ама, като го чуят, всички скачат и започват да се кълчат и да щракат с пръсти. Важното е да се плюе, то и затова Азис е на почит. Знаете ли колко хора работят за тази компания и какви спектакли правят в парковете? Едва ли! Е, по Планета не дават такива неща.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
disney=illuminati! kraino vreme e horata da razberut, che tezi hora ne rabotyat v interes na obshtestvoto, a za noviya svetoven red!
10
5
 
7
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Къпели се с пари - всичките им пари скоро няма да струват нищо.Не го правят, защото целта на световните престъпници е деморализация.
9
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не забраняват със ЗАКОН,подобни деморализиращи компании?
8
12
 
33
 
! Отговори
бако моряко преди 12 години
това е най-противната експлоататорска машина,както и повечето хамерикански мошенници-макдоналдс и бъргърите-хората работат черна 12 часова работа там за по долар на ден
7
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не позволявайте на децата ви да имат визуален контакт с каквато и да е продукция на илюминатската компания Уолт Дисни !!!
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дисни се къпят пари а българите гладуват.Това искат да кажат авторите на статията макар и завоалирано.Яд ли ви е??Яд ви е.И така трябва.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eми направили са успешен бизнес за развлечения печелят хората
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно развлеченята които предлагат Дисни действат добре по време на криза! Качваш се на влакчето на ужасите и забравяш всичките ежедневни проблеми :-)
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1, какво общо има Юнеско с една частна компания? Дизни са си изкарали парите от пазара, а не чакат правителството да им даде нещо!
2
9
 
14
 
! Отговори
Веско преди 12 години
Какво е юнеско ?! Нещо като БАН ?!
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а на юнеско им отрезаха 100млн и спреха прокетите по целия свят.КЪДЕ ОТИВАШ ТИ, МОЖЕ БИ!!!