В Китай взимат iPhone 4S без пари

China Telecom пуска смартфона безплатно, но с тригодишен договор
Обновена: 9 мар 2012 19:36 | 9 мар 2012 19:35, Бойчо Попов
41
В Китай взимат iPhone 4S без пари
Продуктите на Apple имат своите милиони фенове и в Китай. Снимка: Reuters

China Telecom Corp., третият по големина оператор в Китай, започва от днес да продава последния модел iPhone, предаде Bloomberg. 

16-гигабайтовият модел на iPhone 4S струва 4988 юана (790 долара) в онлайн магазина на Apple, или повече от две месечни заплати на средностатистическия работник в Китай. China Telecom ще използва субсидии, за да привлича абонати, заяви миналия месец операторът, допълвайки, че нови клиенти с тригодишен абонаментен договор могат да получат безплатно телефона с месечни планове от 289 юана.

Пускането на пазара на iPhone вероятно ще повиши разходите за субсидиране на оператора с 19% до 24,1 млрд. юана (3,8 млрд. долара), казва Ален Лин, анализатор в BNP Paribas Securities Asia в Хонг Конг. Тази седмица анализаторската му компания намали препоръката си относно акциите на China Telecom до "задържане" от "купуване", позовавайки се на разходите за насърчаване и промотиране на устройството от висок клас.

„Пускането на пазара на скъпи устройства като iPhone 4S крие краткосрочен риск за рентабилността, като се имат предвид възможните високи разходи за субсидиране на мобилните телефони", заяви Лин на 6-и март в писмо до клиентите. „Последните настроения на пазара не са добри за China Telecom. Ние вярваме, че скоро пазарът ще измести фокуса си към разходите“.

Apple вече има договори с два от трите най-големи оператора. Досега iPhone можеше да се купи от обектите на China Unicom, която предлагаше iPhone от октомври 2009 г., а новия модел започна да продава от януари. China Unicom има 43 млн. клиента към края на януари.

Пазарният лидер China Mobile, с повече от 600 млн. клиенти, засега не разполага с подходящата технология, за да разпространява iPhone. Клиентите му са ограничени до ползването на стандарта 2G, тоест GPRS и EDGE, ако ползват вносен iPhone. Устройствата, които не са произведени специално за китайския пазар, не могат да поддържат местния 3G стандарт TC-SCDMA.

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: iPhone 4SChina TelecomApple в Китай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
в Китай го взимали без пари, и аз го взимам без пари ако не ме видят, иначе договор, НЕ
32
4
 
11
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Аз СЪМ ползвал айфон и знам за какво става дума. Затова - никога повече.
31
2
 
10
 
! Отговори
ти си телефон преди 12 години
Хехе, най-после да прецакат с нещо и китайците. Няма само тука *** да подаряват.
30
1
 
5
 
! Отговори
чичо митко преди 12 години
При мен също Айфона е безплатен. В смисъл плащам си го в началото с две годишен договор, и ми връщат всеки месец по 35-40лв и след 2 години вече е безплатен. Има и вариант да не плащаш в началото, но за целта трябва кредитна карта и добра кредитна история. Друг е въпроса, че цената на Айфона е 2 пъти по-ниска от тази в БГ, което важи за всички продукти на Ейпъл де...
29
3
 
7
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Вчера имаше статия, че средностатистическия китайски селянин получава по-голяма заплата от средностатистическия българин. Днес 790 долара били повече от две средни заплати в Китай, което е по-малко от средната българска заплата. Днес.бг поне помнете какво лъжете, че да не се *** така в два последователни дни.
28
1
 
4
 
! Отговори
Скалата преди 12 години
Абе ,според мен на когото му е нужен снартфон - нека си вземе.В предишната ми работа го ползвах,ама сега само се обаждам и гледам часа,нета не сам го ползвал повече от 2 месеца.Ама хора всякакви...............
27
1
 
6
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
Хм, първо не съм съгласен с описаната заплата в Китай. Малко хора се навиват да работят за по-малко от 3000юана на месец, средната заплата в голям гр е около 5000. Относно нуждата от смартфон - в БГ много рядко ми се налагаше да използвам емайл за работа. В Азия има държави, в които ако не отговориш на емайл до 4 часа може да те уволнят. В момента съм студент и при забяне от ден, особено ако става дума за нещо важно, е много тежко после. С телефон за 10лв не може да се постигне производителност.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Китай всичко е възможно.Там може и безплатни яйца за великден да им дадат ,нищо че не го празнуват.
25
4
 
22
 
! Отговори
стефан преди 12 години
абе живота от парче пластмаса ли ви се осмисля? ако е така много жалко и съжалявам за вас...
24
25
 
16
 
! Отговори
Мани преди 12 години
Стига сте плюли тоя айфон,който не е ползвал такъв телефон не знае за к'во става дума!!!2010 г. за пръв път видях айфон,тогава имаше 3'ка и същата година юни или юли месец излезе 4'ката и си го купих веднага без да се замислям,защото тук във Франция (Париж) струва само 50 евро с едногодишен договор от 29 евро на месец!!!Пък колко пари взимам на месец не е истина ;)))Наистина препоръчвам на всеки по един айфон :) НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ!!!
23
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В Китай взимат iPhone 4S без пари"За без пари я. Той този *** толкова и струва, една кръгла нула. Само тъпите профани и снобари могат да броят толкова пари за такъв слаб телефон. А вече даже не е най-скъпия (големият коз на снобарите ***, че видите ли, затова всички едва ли не им завиждат за смешния телефон), има и по-скъпи, а да не говорим, че почти всички смартфони вече са и по-добри от смешката айфон
22
11
 
12
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
А трябваше ли да си инсталираш iTunes за да успееш да напишеш този коментар?Който си купува iPhone сам си е виновен, аз съм на Андорид и съм супер доволен.... А който не вижда смисъл целия му офис, мейли, клиенти, коренспонденция да му е в телефона, значи е някакъв *** бачкатор, на който и компютър не му трябва. Смартфоните увеличават производителността, ама в БГ това понятие хората не го разбират...
21
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахаах,а в чалгаристан е 1500лв с 2 год договор
20
2
 
10
 
! Отговори
Cleo преди 12 години
... Просто има безобразно богати хора, но пък 99.9% от народа мизерства. Видях лично как в "Жълтата Планина" носачи мъкнат на гръб арматурни железа от подножието до върха, а има лифтове които струват 12 долара в посока. Става въпрос за 1000 метра денивелация, почти вертикално изкачване. Износването на лифта е по-високo от цената на човешкия живот!
19
2
 
9
 
! Отговори
Cleo преди 12 години
Значи операторите им го дават без пари, но срещу минимален договор от 50 долара на месец. Това си е цената на месечен план в северна америка, но като се има впредвид разликата в стандарта, това си е живо обирджийство ...Друг е въпроса, че Китай отдавна не е комунизъм, а висша форма на робовладелчество. В големите градове (Шанхай, Пекин) бъка от луксозни коли, дилърите на бмв, мерцедес, ферари са в самите центрове на града, а не като в северна америка в по-крайнте квартали.
18
4
 
30
 
! Отговори
човек преди 12 години
Осъзнаите се бе хора,какви 790 долара ,кола в движение струва толкова..Мен телефоните са ми в ръцете,това работя и ползвам 1100 нокия за 10 лева.Има истински неща в живота и i-siktir играчките не са от тях, от тези 1000 лева 700 отиват джобсън при един тарикат дето те е надхитрил,голата истина...
17
15
 
18
 
! Отговори
1 до хомото 9 преди 12 години
Тъпий, толкова си ***, че даже не можеш да вникнеш какво ти се пише. Казвам, че АКО ми го подарят, а не че нямам пари са свестен телефон. Но вие чалгарите с айфоня по принцип не се отличавате с особено висок интелект :) В момента съм с телефон, стократно надвишаващ по качество и параметри нещастното ти чалгафонче с мижаво екранче :))) Айде сега бягай да запалиш една свещичка на иконота на Господ-Бог Джобс, сектантче малоумно.
16
1
 
2
 
! Отговори
шведо преди 12 години
и да допълня.. Tele 2 , Tellia, Halebop, 3 i Telenor значи всички в последните много години практикуват този начин...
15
1
 
8
 
! Отговори
venci преди 12 години
e to goliama novina e tova be!!! Pochti vav vsiaka darjava mojesh da go vzemesh bez pari s dogovor,az jiveia v Ispania i moga da go vzema s dogovor za godina i polovina...ebati novinata.
14
2
 
17
 
! Отговори
шведо преди 12 години
Ами и в Швеция е така. С 2 годишен договор. 70 лв на месец. И вси4ки разговори, смс ,ммс са безплатни - 10 гб. нет с 6 mb. бързина. Ако се надвишат гб. не се плаща допълнително а се намалява скоростта. Можеш да се откажеш винаги от дог. 3 месеца предизвестие...+ свободно си избираш модел било samsung или 4s.. Нищо ново под слънцето