В Китай взимат iPhone 4S без пари

China Telecom пуска смартфона безплатно, но с тригодишен договор
Обновена: 9 мар 2012 19:36 | 9 мар 2012 19:35, Бойчо Попов
41
В Китай взимат iPhone 4S без пари
Продуктите на Apple имат своите милиони фенове и в Китай. Снимка: Reuters

China Telecom Corp., третият по големина оператор в Китай, започва от днес да продава последния модел iPhone, предаде Bloomberg. 

16-гигабайтовият модел на iPhone 4S струва 4988 юана (790 долара) в онлайн магазина на Apple, или повече от две месечни заплати на средностатистическия работник в Китай. China Telecom ще използва субсидии, за да привлича абонати, заяви миналия месец операторът, допълвайки, че нови клиенти с тригодишен абонаментен договор могат да получат безплатно телефона с месечни планове от 289 юана.

Пускането на пазара на iPhone вероятно ще повиши разходите за субсидиране на оператора с 19% до 24,1 млрд. юана (3,8 млрд. долара), казва Ален Лин, анализатор в BNP Paribas Securities Asia в Хонг Конг. Тази седмица анализаторската му компания намали препоръката си относно акциите на China Telecom до "задържане" от "купуване", позовавайки се на разходите за насърчаване и промотиране на устройството от висок клас.

„Пускането на пазара на скъпи устройства като iPhone 4S крие краткосрочен риск за рентабилността, като се имат предвид възможните високи разходи за субсидиране на мобилните телефони", заяви Лин на 6-и март в писмо до клиентите. „Последните настроения на пазара не са добри за China Telecom. Ние вярваме, че скоро пазарът ще измести фокуса си към разходите“.

Apple вече има договори с два от трите най-големи оператора. Досега iPhone можеше да се купи от обектите на China Unicom, която предлагаше iPhone от октомври 2009 г., а новия модел започна да продава от януари. China Unicom има 43 млн. клиента към края на януари.

Пазарният лидер China Mobile, с повече от 600 млн. клиенти, засега не разполага с подходящата технология, за да разпространява iPhone. Клиентите му са ограничени до ползването на стандарта 2G, тоест GPRS и EDGE, ако ползват вносен iPhone. Устройствата, които не са произведени специално за китайския пазар, не могат да поддържат местния 3G стандарт TC-SCDMA.

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: iPhone 4SChina TelecomApple в Китай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
13
 
! Отговори
14 преди 12 години
на цената на 2 бр. iphone ще си купя приличен Ягуар SType. Нещо което заслужава тези пари!!PS Живея в УК и андроида ми е базплатен от О2 при подновяването на договора ми ... затова го имам!
12
2
 
14
 
! Отговори
. преди 12 години
Do 14 : да , явно сме от едно поколение :) хахах . какво да кажа , не съм супер богат,нито съм беден.мога да си позволя гангстерски :) смартфон , но просто не виждам смисъл да давам куп пари за нещо, което на втория ден ще остарее , счупи или чиято цена ще падне 5-10 пъти след няколко месеца...просто ме боли душата да ги дам тези пари ....по-добре си купи храна,дрехи,гориво за колата :) или спестявай за екскурзия или за черни дни...
11
2
 
6
 
! Отговори
Бaj Iwan преди 12 години
това че имат високо БВП не значи че имат висок стандарт на живот
10
2
 
12
 
! Отговори
do 7 преди 12 години
ти си от моето поколение ...явнои на мен ми е минал мерака с ХайТек устройствата, сегашните деца който основно дават лудите пари за тези неща ни се смеят на нас, след време и техните деца ще им се смеят на техните телефони (защото ще са разбрали едни подруги неща от живота и няма да им се дават тези пари за някаква си играчка).. нека се радват сега като могат , както и аз съм се радвал на топ моделите от онова време...е.. и сега имам смартфон с тъчскриин и андроид ОС, макар че ми е все тая..
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав си, 10 - разликата е само в броя на китайците, но не и в качеството на сивото вещество.
8
4
 
3
 
! Отговори
. преди 12 години
до 8 : никой не твърди ,че в Китай се живее добре и с много пари...евтината работна ръка,масата от която ме съмнява ,че печели повече от 100 долара на месец прави тигъра... :)
7
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
790 долара - или повече от две месечни заплати на средностатистическия работник в КитайХмх, ми то значи средната заплата в Чайната е нейде къмто 350 долара месечно - малко по-малко от българската средна, а България е най-бедна уж. Тва ли е азиатския тигъррр :-) Тва не е тигър, тва е *** улично псе.
6
2
 
50
 
! Отговори
. преди 12 години
едно време като излязоха първите гсм-и тогава беше големия мерак , пък и бяхме деца още и се кефихме....сега се чудя какви са тези мании с тези смартфони, с този пуст фейсбук и други глупости...всеки втори няма пари за хляб,но смартфона с тъчскрийн е задължителен...ползвам си една смотана нокиа без никакви екстри ,не знам колко и струва - макс 30 кинта...като смартфоните станат по 50-100 кинта ,тогава може да си купя, да не изоставаме все пак с векове назад хахахах
5
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гроздето е кисело когато е високо! Нали, лузъри? :):):)
4
2
 
38
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Минал ми е мерака за договори отдавна,сега се старя да ги изчиствам един,по един и да не се подавам на консуматорски желания.колкото по-скромно,толкова по-щастлив е човек...
3
8
 
22
 
! Отговори
...... преди 12 години
АЙзомбита местете се в Китай . Бързо, бързо ,бързо !
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 годишен договор...3 годишен договор...Не, мерси!
1
11
 
26
 
! Отговори
Стефан Джобсорян преди 12 години
Това *** телефонче и да ми го подаряват, най-много да го взема, за да го продам и да си купя истински качествен смартфон. Не тая чалга...