5 милиона Galaxy Note за 5 месеца

41 млн. долара ще задели Samsung за разработването на нови мобилни технологии
Обновена: 28 мар 2012 20:48 | 28 мар 2012 20:48, Бойчо Попов
78
5 милиона Galaxy Note за 5 месеца
Снимка: Getty Images News

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung е успял да достави над 5 млн. броя от устройството Galaxy Note, което се оприличава на хибрид между смартфон и таблет и е наричано „фоблет“, откакто то излезе на пазара през октомври 2011 г., съобщи компанията в официалния си блог.

През декември Samsung обяви, че Galaxy Note вече е доставен над 1 млн. пъти.

Наистина Samsung Galaxy Note не се продава толкова добре, колкото Samsung Galaxy S II, чиито доставки възлязоха на 10 млн. броя за половин година от старта на продажбите, но все пак продуктът се възприема като успешен. С диагонал на дисплея от 5,3 инча той е доста по-голям от повечето смартфони на пазара, но за много потребители това очевидно е плюс.

Междувременно в рекламните си кампании корейците залагат засилено именно на големината на дисплея и използват слогана "Bigger is Better". Със своя мощен двуядрен процесор и резолюция от 720 пункта Note е сред топ моделите на пазара на смартфони.

Най-голям интерес към устройството има в Китай, Испания и Франция, но най-голям пазарен дял то има именно на вътрешния си пазар – 67% от глобалните доставките са реализирани в Корея.

В САЩ Galaxy Note също се радва на голямо търсене от пускането в продажба преди няколко седмици. През април в Япония ще бъде пусната LTE-версия на Note, при която нов двуядрен процесор на Qualcomm ще работи с тактова честота от 1,5 гигахерца.

За второто тримесечие на 2012 г. Samsung обещава и актуализация на операционната система до Android 4.0 "Ice Cream Sandwich", която ще доведе и до възможността за редица нови приложения за работа със стилус писалката на фоблета.

Samsung може да се похвали с изключително добри резултати в продажбата на своите Android устройства. През миналата година Galaxy S и Galaxy S II отчетоха над 30 млн. продажби в световен мащаб, с което се превърнаха в най-бързо набралите популярност смартфони на компанията. Междувременно от Samsung обявиха и рекорден бюджет за разработването на нови мобилни технологии - 41 млн. долара.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Samsungпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
един лев преди 12 години
Ти сигурно си същия,като те гледам къв си хейтър ...
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв Айфон бе ***. Остави че самсунга е много по-добър, де да бяха обаче само самсунг. Ти за LG Optimus 3D и LG Optimus 3D Max P720, чувал ли си? с 3D дисплеи? Нещо което уж щеше да е iPhone 4S а то пробутаха фейстлифт на стария Айфон. Това само супер балък би се прекарал да го купи, стар модел на цена на нов ха ха хааа. А за LG Optimus 4X HD P880 чувал ли си? Сравнението между този телефон и iPhone 4S е като между Юсеин Болт и баба с остеропороза на 100м. спринт а за HTC EVO 3D знаеш ли
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От кой Samsung е по-добър iPhone 4S ? И в кой цял свят го знаят? Да не е някакъв твой измислен свят? Да възможно е iPhone 4S да е по-добър от някой стар 3-4 годишен модел на Самсунг. Но ако визираш този в статията Galaxy Note, много сериозно си се объркал и в истинския свят си единствения който го знае. Всъщност си единствения, който вижда обратното на истината, iPhone 4S е по-слаб дори от Galaxy S2 въпреки,че излезе една година по-късно. Има ТТ-данни, клипове и тест програми, които го доказаха
32
1
 
4
 
! Отговори
До наблюдателя преди 12 години
Наблюдателю,, чета полемиката в коментарите и в крайна сметка не ми стана ясно как си компетентен, като се оказа, че хал хабер си нямаш? Докато са ти обяснявали, че Самсунг произвежда това и онова за Apple, ти си развивал теории как не е вярно, постепенно обаче си признал, че най-важните компоненти в Apple са от Самсунг, процесор,памет,дисплей. Май си станал компетентен, след като са те направили на мекица и са ти показали, че Apple, всъщност е един Самсунг но на двойна цена.
31
0
 
3
 
! Отговори
mhm преди 12 години
И да, разбирам доста повече от теб от смартфони, разбирам също така и от психология, затова ти казвам, че имаш големи проблеми:)
30
0
 
4
 
! Отговори
mhm преди 12 години
С всеки твой пост се убеждавам, че си чисто луд:) Спри се, че ще станеш по-известен и от Гошо от почивка;)
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пич признавам счупи ***. Като започнем от там че чип А6 било слух!! Я вземи прочети нещо, прочети добре дали не ебило слух,че друг ще го произвежда, И А6, както и А5 и А4 нсе Самсунг ги произвежда, новата Ретина дисплей на Айпад.. пак Самсунг го произвежда, защото единствен той е лицензиран в производството на ретината с висока резолюция, за това ЕлДжи, които също им правят дисплеи, не правят ретината на новия Айпад. А кой е по-здрав на удар телефон го знаят по цял свят това е Самсунг.
28
0
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
ЗаблуждателЕЕ, досплея на "новия" Айпад, няма АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с Епъл(освен зададения размер). Това си е стара LCD технология ИЗОСТАВЕНА от Самсунг като непереспективна, НО ВСЕ ПАК И В ТАЗИ ИЗОСТАВЕНА СТАРА ТЕХНОЛОГИЯ ,Самсунг още не са достигнати и точно затова НАЙ-"ГОЛЯМАТА РАБОТА" на "новия" айПад(дрън-дрън "ретината"), е ВСЪЩНОСТ Самсунг.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Определено наблюдател е много кухо раче. Дори да приемем факта че е *** и характеристиките нищо не му говорят. Но не вярвам да не е гледал поне един сравнителен тест между Samsung и iPhone където съвсем ясно се вижда че Самсунг изпълнява задачите много по-бързо, което само показва колко по-бърз му е процесора. Батерията му е доста по издръжлива. Едва ли има човек да не си е изтървал телефона, при iPhone след изтърване няма телефон, при Самсунг дори няма драскотина. Самсунг бие навсякъде.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наблюдателя да прочете статията за брака по сметка между Самсунг и Епъл и да разбере най-накрая аджеба кой какво произвежда за джаджата Айфон. Може да напише в Гугъл ""За момента бракът по сметка между Samsung и Apple изглежда""
25
0
 
4
 
! Отговори
До наблюдател преди 12 години
Мен хората са ти написали истината, ти обаче сякаш нарочно мижаш и отказваш да я видиш. Самсунг правят основните компоненти в цялата продуктова гама на ябълката. Процесори,памет,дисплеи. новия четириядрен А6 също ще го прави Самсунг, даже вече е направен и се тества, има сайтове за мобилни телефони и информация, която да те удави. Дисплея на Самсунг бил слаб. Слаб а пък новата Ретина на Ябълката с висока резолюция се произвежда от Самсунг. В iPhone нищо, дори корпуса не е произведен от Apple
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не напразно именно защото Самсунг пробутват старата си техника на Айфон, новите Айфони, когато излизат на пазара са вече морално остарели. Галакси Ес2 излезе година преди най-новия Айфон-4Ес а Айфона с по-слаба техника от вече остарялото Галакси Ес 2. За това морално остаряване ти говоря. А Самсунг Ноут е буквално като извънземна технология пред Айфон 4Ес, то ни процесор, нито дисплей, нито батерия, няма едно нещо за което да се закачиш а дори и той излезе преди Айфона 4Ес. Голям смях са Епъл.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе явно е имал достатъчно Ай Кю за да го наемат в Американски университет. Ти като си с по-голямо Ай Кю си стигнал само до там да филосовстваш на терасата с кучето? Предполагам че САЩ си го виждал само по филмите, така че няма нужда от празни приказки. по-голямата част от компонентите и то най-важните в един Айфон са от Самсунг, дори в гугъл може да провериш, че Самсунг са забранили на служителите си да осмиват Айфон, защото са им от големите клиенти за старата им технология. ФАкт!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
феновете на епъл дори не разбират че дървения им айфон е всъщност остарялата технология на самсунг ха ха ха. естествено че американците са най-големия купувач на самсунг. Румен Гечев преподавател в УННС каза американците са една от най-глупавата раса. Преподавал е в университет в САЩ и веднъж задал най-тъпия въпрос на студентите си американци. Колко според тях е населението на САЩ. Отговорите варирали между един и осим милиона. Незнаещите да се вързват на реклами а умните четат характеристики.
21
0
 
6
 
! Отговори
:D преди 12 години
Само влезнах да прочета коментарите на феновете на ябълката ,много заблудени хора ,посмях се от сърце.Само балъците са повече от Китайците на тоя свят.
20
0
 
0
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
Да ви таковам жените на фанатиците. И на двете страни. Докато се карате.Що спорите за глупости - тоя бил по-хубав, другия бил по-скапан?Всеки е свободен да си ползва квото иска щом си го купува сам
19
0
 
3
 
! Отговори
иванов преди 12 години
целия си в грешка :)
18
0
 
3
 
! Отговори
иванов преди 12 години
НаблюдателЕЕ, много заблудено човече си.
17
0
 
6
 
! Отговори
Etien преди 12 години
Не знам какво се дъвчете за марките. Харесват ми продуктите и на Епъл, на ЕйчТиСи, на Самсунг. Но някак си в моите очи, враждата между Епъл и Самсунг се свежда то това, че ябълката е за консуматори, а продуктите на корееца за разбирачи.
16
0
 
1
 
! Отговори
Etien преди 12 години
баси как да не се радваш, че живееш в такива времена с такива джаджи. първото ми пц беще с 300Mhz процесор и 16mb еду-рам. сега тия минават и старото ми пц със стария AMD Athlon на 1.8гхц.

Спонсорирани публикации