Производството на iPad mini вече е започнало?

Цената вероятно ще падне под 300 долара
Обновена: 21 авг 2012 16:04 | 21 авг 2012 15:58, Бойчо Попов
75
Производството на iPad mini вече е започнало?
Снимка: Reuters

Производството на по-малкия таблет на Apple, за който отдавна се носят слухове, вече е започнало. Това поне твърдят анализаторите от Jeffries, които имат информация от проверки в поддоставчика Foxconn, пише AppleInsider.

Според спекулациите на 12-и септември американският концерн ще представи не само новия iPhone, но и умалена и по-евтина версия на таблета си iPad.

Информатори на DigiTimes съобщават, че доставките му ще достигнат 4 млн. месечно още през септември в очакване на високия интерес около празниците. Очаква се да бъдат произведени 25 милиона таблета през третото тримесечие на годината и още 30 милиона през последните три месеца на 2012 г.

Очаква се iPad mini да разполага със 7,85-инчов дисплей, който няма да разполага с Retina дисплей, както при последния таблет, а ще има сходна с тази на iPad 2 резолюция - вероятно 768х1024 пиксела. Устройството ще има и по-тънка рамка, така че дисплеят да заема по-голяма площ от лицевата част. Hidden Field

Според източниците на DigiTimes доставките на iPad mini са започнали още през юни, но в момента вървят с доста по-скромно темпо от по няколкостотин хиляди бройки месечно. Стартът на продажбите може би ще бъде през октомври, а цената вероятно ще падне под 300 долара (за Европа - 300 евро).

Анализаторите от Jeffries твърдят, че е стартирало и производството на телевизор с марката Apple. Информацията за телевизорите идва от източници в Sharp, Hon Hai/Foxconn и други доставчици на компоненти.

Wall Street Journal обаче пише, че вместо по свой телевизор Apple работи по т. нар. сет топ устройство. Досега от Apple не са успели да постигнат никакви лицензионни споразумения с кабелни оператори, които са от съществено значение за подобно устройство или за телевизор с марката на американците, пише още WSJ.

Още технологични новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и при телефоните силните бяха други, пък iPhone ги издуха за нула време. Епълските продукти имат култов статут и именно това е тайната на успеха им, че не разчитат на чиста хардуерна мощ.
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никъф ipad mini няма да има.Лъжат синковците, за да саботират продажбите на Nexus7 и да напомпят цените на акциите на пирамидата.7
56
3
 
4
 
! Отговори
makita преди 11 години
Говориш за системи, където стабилността е критична - ами посочи ми система на епъл, която се използва за контрол на технологични процеси в промишлеността, в химическата индустрия или в ядрени централи, при военните или при ракетостроенето. Посочи ми държава, чиято информационна система е предимно епъл базирана. Ако осъзнаеш отговора на всички тези въпроси ще осъзнаеш как изглеждаш отстрани. И спри да обиждаш, никой не е стещу тебе. Никой не е срещу избора ти, но епъл не са дъ бест много отдавна.
55
4
 
3
 
! Отговори
makita преди 11 години
След като епъл е повсеместно разпространен дай ми пример за ембендед систем примедно под марката епъл. Дай статистика за разпространението и, брой произведени устройства и сравни същите параметри с някое от устройствата на най - слабите производители. Ще останеш изненадан. А съм сигурен, че съществуват доста повече такива устройства отколкото някога ще могат епъл да произведат каквото и да е било накуп. А после сравни с броя машини използвани за медийна обработка. И моля те не се депресирай.
54
3
 
2
 
! Отговори
makita преди 11 години
...и ако ти не си го забелязал не знам какво си използвал като устройства. За видеообработката - не твърдя, че не е лидер, просто не е единствен. Плюс това е далеч в назад в обработката на 3д филми, както каза някой. Отделен е въпроса колко процента от компютрите се използват за медийна обработка? Къде видя да съм казал че макът не се използва? Ти казваш че съм го казал и след това казваш че е смешно.Не знам, ако всичките ти доводи са такива. Приписваш ми твърдения дето не са верни и се кефиш..
53
3
 
3
 
! Отговори
Makita преди 11 години
Радвам се че обедната почивка в холивуд свърши :). Някога преводачите на филми в българия превежаха епъл кати ейпъл. Това, че ти си исторически неграмотен не значи че аз съм лингвистично неграмотен. За креативността - не си ***, потърси, има маркетингови проучвания. Нали си криейтив директор, трябва да имаш достъп до такива данни. Или ти си друг анонимен? Никой не говори за тъчскриин, там епъл нямат нищо. Говорим за мултитъч.Не знам за каква гладка работа говориш. Тъча си е гадък от 10 годни
52
3
 
4
 
! Отговори
makita преди 11 години
Какво значи общоизвестен факт за теб? Общоизвестен факт беше и че епъл са измислии мултитъча(не тъчскрийна) а се оказа че държат само 0.5% от патентите! при това съвсем не най - важните! Общоизвестен факт е, че епъл са насочени към креативните, но се оказва, че действително креативни са по - малко от процент от собственците на епъл. При сони процента е в пъти по- голям! Да ти давам ли други общоизвестни факти или понеже не си *** можеш и сам да си ги потърсиш? :)
51
3
 
2
 
! Отговори
makita преди 11 години
Ами елементарно бе пич, аз давам приер с ПОНЕ 2 студия които не използват мак. Тоест не са всички. А и друго - ти всичките ли си ги проверил? Та според твойта логика броят им е безкрайност, а ти си крайно число. Няма как да ги провериш всички. Казваш съм ***? Ами не знам. Ползвал съм епъл още когато се наричаше ейпъл. Ти едва ли помниш тези времена. Другият прозтак е този който би подкрепил *** ти твърдения без факти, а с обиди като тебе.
50
3
 
1
 
! Отговори
makita преди 11 години
до 55 Не знам кой е смешника. Използваш твърдения, които съм сигурен че си чул от някъде. Аз говоря от личен опит. Обичам да споря с *** айфенове :). Казваш на всички... Кои са тия всички? Ти, другия проЗтак и стив джоБ? Ти си ясен, простака също, гуруто е мъртъв. Остава.... никой:)Защо се изнерви прозтак? Липса на смислени доводи?:) При такива ситуации проЗтаците винаги обиждат а ти си отявлен проЗтак :). И отявлено *** :)
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@58 МартоЧукча пише, чукча не чете. И люби Епъл щото е предназначен за чукчи.
48
1
 
4
 
! Отговори
Марто преди 11 години
Причината специално звукозаписните студия да работят почти изключително на Mac е най-вече фактър, че водещите програми в областта като Pro Tools, Logic и пр. до скоро бяха налични само за Mac. Другата основна причина е надеждността на Маковете - проблемите при тях както на софтуерно, тка и нахрдуерно ниво са значително по-рядко срещани, отколкото при PC. Фактът, че има само ограничен брой стандартни конфигурации прави поддръжкаат доста по-лесна.
47
3
 
0
 
! Отговори
хмм преди 11 години
а, пропуснах да кажа, ченикой който ползва линукс, няма да го сложи на мак. :-)
46
4
 
2
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Холувуд работи само на мак ама друг път. Повечето 3Д филми се правят под ЛИНУКС. :-) :-)
45
4
 
0
 
! Отговори
makita преди 11 години
Упс :)Пост 52 не е до 44 и 45 а до 43 и 44. Сори :)
44
4
 
3
 
! Отговори
makita преди 11 години
Разбира се, нямам претенциите да съм обколил всички студия за визуални ефекти, но мой приятел работи в световноизвестно рекламно студио в северна америка и казва че си работят с виндос. Та ти щом казваш може и да е вярно за мака, ама надали.
43
4
 
1
 
! Отговори
makita преди 11 години
До 44 пич, имах предвид не само айфона, а и всички продукти на епъл. Ако случайно не си схванал(както изглеждае характерно за почти всички айфенове), имах предвид всички продукти на всички компании. Но нали ти си от оная особената порода... И трудно схващаш :)до 45 Ами пич имах възможност да вляза в студиото правило ефектите на филма 300(както и много други знайни и незнайни филми). Имаше само един епъл - лаптопа на един от шефовете и мисля че готвеше някаква презентация на него :).
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А е те т'ва когаааа???reader.bg/useful/item/207.html
41
5
 
5
 
! Отговори
Ракия и ШопскаСалата преди 11 години
Искрено се надявам тия огризани ябълки най накрая да ферментират. :)))))
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@47 Ст.Дж се върти в гроба, ама феновете му искат да докажат че се объркал. Като , дето: гладна кокошка проси сънува:)
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aбе аз на великия Стив Джобс дето прозираше бъдещето, ли да вярвам или на вас бе Днес.бг???Той каза, че такова нещо като 7инча ipad не може никога да има.Престанете с това богохулство, че ще ви изключат от сектата.