Microsoft представя Windows 8 и таблета Surface

Те ще бъдат пуснати в продажба утре
25 окт 2012 21:01, Елка Василева
38
Microsoft представя Windows 8 и таблета Surface
Microsoft представя Windows 8 и таблета Surface. Снимка: Reuters

Компютърният гигант Microsoft започна официалното представяне на окончателната версия на операционната си система Windows 8 и таблета си Surface, предадоха световните агенции.

Новата версия на Windows е разработена едновременно за персонални компютри и мобилни устройства и е най-голямата промяна в операционната система, която доминира компютърния свят от 17 години.
 
Windows 8 и Surface ще бъдат пуснати в продажба утре, като със софтуера ще могат да работят устройства от редица марки, включително Acer,  Samsung, Sony.

 "Променихме облика на Windows и променихме облика на целия компютърен сектор", каза главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър, цитиран от Ройтерс, преди събитието.

Представянето, което ще продължи пет часа, бе открито от Стивън Синофски, ръководител на подразделението на Microsoft за Windows, пред близо 1000 представители на медиите и партньори от бранша.

Синофски показа новия облик на Windows 8, подчертавайки обаче, че тя е изградена на основата на Windows 7 - най-добре продаваният софтуер на компанията.

Новият дизайн на операционната система няма старт-бутон и вместо това се характеризира с квадратни панели, представящи отделните приложения.

Освен чрез мишка и клавиатура информация към може да се подава и чрез сензорен екран на мобилни устройства.

До 31 януари Windows 8 ще може да се свали от интернет срещу цена от 30 евро, а в търговската мрежа DVD дисковете със системата ще се продават за 60 евро. От февруари цената се повишава до 280 евро, допълва ДПА.

Потребителите, които са купили старата версия Windows 7 след юни 2012 г. до края на февруари могат да си минат към новата версия за 15 евро, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: MicrosoftWindows 8Surface
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
mindo, момче младо и зелено, като ти казвам, че си некомпетентен имам основание и не го правя с цел да те засегна.Безплатни уроци не давам, ама вземи почети повечко, защото самочувствието ти е без покритие.
26
0
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Ако говориш за десктоп система, работеща в компютърен клуб за пушачи или в промишлени условия си прав. А какво значи неправилни материали? Кофти памучни тампони с кофти риванол, двигателно масло с изтекъл срок на годност?
25
0
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
28, пич, като не можеш да духаш не се обаждай ;)! В общия случаи радиатора не позволява на въздушната струя да влиза другаде из корпуса на лаптопа. Дебита на влизащия въздух е доста голям и трябва да излезе от някъде. Излиза от другите изходи, незаети от сламката за влизащия въздух. По този начин ако не си експлоатирал компа в задимена или опушена среда(при която се отлагат смоли и мазнини по охлаждането и по които полепва праха) шанса да разкараш повечето прах без разглобяване е огромен.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До W8 Ще си смениш езика от настройките,никакъв проблем няма да имаш,предполагам.
23
1
 
0
 
! Отговори
V преди 11 години
Maciaveli ,мадъ факъс гачъ кейсис
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 24 mindo,Некомпетентен си ! Духането със сгъстен въздух не маха праха от системата, само го премества за кратко и скоро той пак се връща на радиаторните ламели. Отварянето на система от неоторизиран сервиз в гаранционния срок означава загуба на гаранция. Освен това, извършването на почистването дори в не добър сервиз води до още по-бързо скапване на системата, заради неправилните материали и лоша сглобка. Доста от съвременните модели при некомпетентно разглобяване са много лесни за повреждане.
21
1
 
29
 
! Отговори
оле, майкоооо преди 11 години
Когато американците са си писали домашните на компютри, в това число и на Макинтош, ние сме викали "Вечна дружба с КПСС!!!" и сме варили компоти. Защо трябва да отричаме всичко, което ние не ползваме (в общия случай, защото не можем да си го купим)?! И все да се изкараме турбо специалисти - всеки да си ползва Windows, Linux, OS X - Свят голям, възможности много. С колите сме същите. Преди 15 години сме слезли от Ладата и вече отрекохме всичко, дето не е правено в Мюнхен или Щутгарт...
20
4
 
2
 
! Отговори
До mindo преди 11 години
Ти пък с тоя PadFone къде сио тръгнал, че само за него ревеш. Какви мощни игри, като работи под Андроид и съответно е пълно дърво. Ако нещо ще може да замести наистина лаптоп, то това ще е Surface. С появата на Windows 8 таблетите с Андроид се приключва, той така или иначе не е особено тачен при таблетите, при телефоните си държи пазарен дял заради изключително огромния брой модели, които са с него.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21Напротив, няма лутане. С минимални усилия можеш да си организираш групите и размерите на иконите така, че да ти е удобно. Освен това, има програмчета с кито можеш да си върнеш стария вид на Старт менюто.
18
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Пич, ми то не е философия да си отвориш лаптопа и да му почистиш охладителя. Ако те мързи - има флакони с въздух под налягане. Новите процесори консумират доста по - малко защото са произведени по по - тънкослоен технологичен процес. Въвеждането на L0 кеш също силно подобява нещата. Очаквам не само таблет - лаптоп - десктоп в една система, но и телефон - таблет - лаптоп -десктоп. Погледнете Асус Падфон. Хардуера му е достатъчно мощен за над 60% от съществуващите игри.
17
1
 
24
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Windows 8 е бърз, но интерфейсът е дърво за PC. Лутането из екраните с огромни икони е досадно и неефективно.Въпреки всичко таблетът си остава пасивно устрийство - четене, гледане, слушане и малко игра на губивремки. За професионална работа и сериозна игра няма нищо по-добро от настолната машина. Мощен таблет означава кратък живот на батерията и загуба на мобилност. Не се заблуждавайте, че мобилните системи са с производителността на настолните! Еднаквите номерата са само маркетингов трик. Високата производителност има висока консумация, а при съвременните батери производителност и мобилност са взаимно изключващи се.Като добавка по-високата производителност, затворена в малък обем, означава прегряване на елементите. Всички видео чипове на AMD а NVIDIA произведени по технологията флипчип са изчислени да издържат 1000 термични цикъла от 0 до 100 градуса целзий, което означава около 3 годиниработа на мобилната система, защото след първата година радиаторът е задръстен с плътно кече прах и системата не се охлажда.
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все още се чудя , как може хетеросексуални мъже да са фенове на ябълковия пай ?
15
1
 
3
 
! Отговори
W8 преди 11 години
Преди 10 минути си го купих и сега го свалям (веднага след плащането c paypall ми дадоха серийния номер) . Чакам да се изтегли записвам на двд и го почвам . Само не разбрах , тъй като го поръчах от Германия (тук живея) на немски ли ще бъде или на англ.
14
2
 
7
 
! Отговори
хаха преди 11 години
До Един от матриалотова са пълни глупости , ейпъл били за професионалисти , къде ги видя тия професионалисти бе , ако си голям про , що не караш на линукс , хахахаха
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДудукТоз пък...Заменяло PC и лаптоп... А ще мога ли да ползвам Maya 3D? Или да пусна Crysis 2 с dx11, макс. настройки..
12
4
 
7
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
И толкова като го хваля Surface Pro, нека напиша най-уникалните му характеристики. Това са HD | VGA и USB портовете. Това означава, че имат устройство с 1 инч по-голям екран от иПад за спешни нужди, но всъщност имате преносим мощен i5 уиндоуз компютър с 4 GB ram и добра видео карта, който може да включите в абсолютно всеки външен монитор или телевизор , както и голяма клавиутира, мишка, външен хард и т.н. Лаптоп, настолен компютър, таблен - стават излишни.
11
7
 
16
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
За win 8 незнам, но Surface ще направи революция в света на хардуера. Не този ARM с RT, който пускат утре, а PRO-то с i5 след 3 месеца. Това ще бъде лидерът в тазим ова ниша в следващите 2-3 години. Мисля да хвърля лаптоа и таблета на някой по-низшестоящ в семейството.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pichove mai vuobshte ne ste polzvali windows 8 . Opredeleno tozi put e dobre napraven i si struva parite . Naskoro 4etoh 4e edin ot horata na apple misli za mnogo po dobra Windows Phone ot Android a ***-to na windows phone e su6toto...
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8така де .. ама нещо по конкретно от всичко ? Щото то 80% от ползваните ОС в света са Windows, та ми е чудно! Казваш например произволен ***, за парите които струва праим една Windows базирана платформа и сравняваме кое е по добре.
8
3
 
17
 
! Отговори
до 7-и преди 11 години
До Анонимен А ти продължавай да мислиш, че никой не те следи под Линукс :))) Върви и се информирай кой какъв % от кода на ядрото пише и отново си помисли.