Какво е CellumPay и как работи

Иновативно за България приложение превръща смартфона в мобилен портфейл
25 фев 2013 12:03, Бойчо Попов
14
Какво е CellumPay и как работи
Снимка: Ройтерс

Имате смартфон, a освен това разполагате с дебитни и кредитни карти? Съберете ги на едно място във вашия смартфон и превръщате телефона си в мобилен портфейл. CellumPay ще ви позволи да направите точно това.

Този иновативен за българския пазар продукт за първи път дава възможност за разплащане и пазаруване през смартфона. Всички дебитни и кредитни карти могат да се въведат във вашият смартфон и да се използват за пазаруване и разплащане на сметки от разстояние.

CellumPay е мобилно приложение, което може да се инсталира напълно безплатно на всеки смартфон с операционни система IOS или Android, скоро и с Windows.

Как става това ли? Отидете на страницата cellum.bg, свалете приложението CellumPay за операционната система на вашия смартфон от Play Store или App Store и го активирайте. Регистрацията на приложението е лесна и става с няколко стъпки:

Приемате условията на ползване, натискате бутона за регистрация на приложението, въвеждате 4-цифрения активационен код и накрая създавате свой собствен 6-цифренобуквен MPIN, който ще ползвате за одобрение на бъдещите си плащания.

Следващият етап е да въведете информацията от банковата си карта (една или неограничен брой карти) в смартфона. Чрез извършване на една реална трансакция се доказва истинността на картата и нейния съдържател (съвсем малка сума се събира от картовата сметка, след което се връща обратно по картовата сметка). Банковата карта е успешно регистрирана с въвеждането на активационен код, получен от системата.

По-бързото получаване на активационния код е гарантирано, ако сте абонирани за смс известяване. Другите начини са чрез хартиено извлечение или достъп до него чрез електронно банкиране. Може също да направите справка по телефона с call центъра на банката, която ви обслужва.

И това е всичко - вече можете да пазарувате и се разплащате само и единствено чрез вашия смартфон-от разстояние.

Още за мобилните разполащания четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: мобилни разплащания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
stop.the.spam преди 11 години
И с какво тази боза е по-удобна и/или сигурна от paypal или moneybookers?
12
1
 
0
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Аз пак се върнах, защото се сетих за още нещо. Тази технология може да е много ...някаква си, но ако се използва, тя нарушава в момента Закона за електронна търговия. Ако някой ентосиазиран селски мениджър се заяде да пита как, ще му кажа в два реда. В момента е задължително електронния търговец да има на сайта си задължителни атрибути, които чрез този вид плащане ще бъдат прескочени, което автоматично поставя потенциалния търговец ползвател.... да не се интересува от тази глупава технология.
11
1
 
1
 
! Отговори
Богдан преди 11 години
Кво,кво?Да си въведа номерата на кредитните карти в телефона и да ги изпратя на некви някъде?И щоо?За да нямам истински пари а виртуални изпратени със ес ем ес че? Абе защо се смеете на измамените баби дето им звънкат по телефона и те дават на някой за нещо си всичките си пари.И после реват,че са ги излъгали.Вие сте същите баби само дето не слагате паричките в пликче а ги пращате на есемес по телефона. Леле,леле,леле колко избезумя тоя народ..
10
0
 
2
 
! Отговори
ммм преди 11 години
браво браво новиет технологии навлизат в страна в която никой от народа няма пари :) много интересно как когсто нямаш какво да ядеш ще имаш смартфон и през него ще плащаш всичко... е нали трябва да имаш пари по сметките за да плащаш? безмислено е за баба ти Гинка с 160 лв пенсия или бай *** който не може да пише,като махнем и децата под 16-17 г. че то останаха 2 млн. от който 1,5 имат "лоши" кредити :) бесмислена статия и технология за нашата страна
9
1
 
4
 
! Отговори
180 преди 11 години
Мобилното разплащане може да има някакъв смисъл единствено ако в магазините има NFC терминали, на които вместо с дебитна карта, плащаш с телефона си. Това тук е толкова революционно, колкото топлата вода.
8
0
 
4
 
! Отговори
180 преди 11 години
Гледах разни рекламни клипове в тубата за въпросното приложение и мога да го опиша само с 1 дума - БЕЗУМИЕ! При това напълно ненужно. В клипа става въпрос как някакъв взима една брошурка с десетина продукта като до всеки има QR код, сканира кода, вкарва си продуктите в поръчка и плаща. Обача кога ще му ги донесат, кой ще му ги донесе, кога ще му ги донесе, колко ще струва доставката - никой не знае. С какво е по-различно от ибей или който и да е електронен магазин или от плащането чрез пейпал?
7
1
 
9
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Еййй, това е третата поредна, безсмислена статия, от серията за облъчване на населението с глупости за електронни разплащания. Виждате типичен пример, как някой хитрец се опитва да се намърда, като посредник между вашата банкова карта и търговеца... не ви ли прилича това на мошениците от фирмите, които изпълнявт топлинно счетоводство?*** винаги ще има, въпроса е да не позволяваме те да станат много!
6
0
 
1
 
! Отговори
муф преди 11 години
то си има google wallet от мн отдавна за тая работа:-)
5
0
 
0
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Малко вече взеха да ми омръзват тези новини за телефони и приложения. Не са интересни. Каквото беше, беше.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брат цял свят работи с пей пал твоите 2 лева ли ще хакват? Това е за удобство пък ти ходи се реди на опашки за кисело мляко все едно е 1990 година.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Телефонът е последното място, което бих ползвал да си въведа данните от кредитните карти.
2
0
 
1
 
! Отговори
Пеко преди 11 години
Смисълът е да си платиш сметката за тока(Хаха) без да отиваш до каса. Ама половината банкомати имат меню за сметки, автомати има, много частни каси има вече, epay.bg също може на телефона или през мобилното банкиране на банката, в мтел+ Менюто го има, глобул пунаха също...не знам дали ще успеят...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кви са тия глупусти, че не мога да си извадя вместо телефона, картата от джоба ще се регистрирам в някакви си сайтове. А финансовите ми данни как са защитени срещу хакери? Безполезно е!