Само учените забелязаха прелетял край земята астероид

Небесното тяло било с размерите на небостъргач
10 мар 2013 11:16, Петя Славова
34
Само учените забелязаха прелетял край земята астероид
Снимка: БТА

Астероид с внушителни размери премина с огромна скорост покрай Земята вчера в 15.30 часа по времето на Източното крайбрежие на САЩ /22.30 ч българско време/, съобщи НАСА, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Небесното тяло с диаметър до 140 м, наречено 2013 ЕТ, бе сравнено от специалистите с небостъргач или малък градски квартал. То премина със скорост 42 000 км/ч на 950 000 км от Земята, пише БТА.

Още по темата

"Това е примерно два-два и половина пъти разстоянието до Луната, но по космическите измерения е твърде близо. Най-страшното обаче е, че не знаем откъде идват тези астероиди," заяви Патрик Паолучи, председател на службата за астрономически наблюдения на НАСА. Той добави, че този астероид, в случай на сблъсък със Земята, може да унищожи цял град.

Това небесно тяло е осем пъти по-голямо от болида, отломки от който паднаха в Челябинск на 15 февруари, отбелязва руската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човек, как е светело това "нещо" ако не е пламък от изгарянето му в атмосферата, а такава на 950 хил, км няма? Нито кислород, който да поддържа горене. Диаметър от 140 м е пределно малък за да отрази слънчевата светлина например, за да го видиш. Дали не си видял кацащ самолет? ;)
21
1
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Кой каквото ще да казва и мисли, но има неща които са си БОЖА работа. Ако трябва нещо да ни удари (астероид, комета, итн) то ще ни удари и няма и да разберем от къде и как.Но все пак Твореца пази венеца на творението си колкото и малоумно, зло, и всезнаещо да се проявява то.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това астероидче няма да омели цял град, а доста повече. Падне ли във вода ще се получи гигантско цунами, което ще е по-силно от това в Япония 2011 като височина. С една дума това не е шега. В нета обаче има клип, в който ясно се вижда как НЛО лети зад метеорит, падащ към земята и го обстрелва за да намали размерите му. А тук youtube/watch?v=j-ghCgQPTs8&list=UU4c4sA164EJ4uhBTcdtvsdQ&index=13 ще видите нещо интересно за челябинския метеор. Коментара е от вас...
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм от късметлите видяли снощи към 22,30 часа астероида. За много кратко време прелетя светеща не голяма топка /може би 1/10 от размерите на Луната при пълнолуние/. Движеше в посока изток. Беше много неочаквано и вълнуващо. Загърбете за миг поне дребните човешки дразги и се замислете колко са мимолетни те във Вселената.
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе това е дето Батко пръдна.
17
5
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
не са си купували хапчета човеците скоро и понеже е криза ги раздавам за да се излекувате повтарячи на един и същи ден докато станеме планетата със цвят червен,междо другото продавам оръжия против метеорити но цената е земята да *** чуят господата които са са спокрили някаде из небесата да гледат ама каде ши кацнат и това мога да им продам ако имат толкова пари обаче да видят какъв човек съм, идват още 4 от който ще се плачи там кадето не ме чуват за което
16
5
 
5
 
! Отговори
хлъцтроном преди 11 години
шишета водка кат почнат да падат обадете ми са
15
18
 
8
 
! Отговори
tc tc tc преди 11 години
Хайде от Орлов мост да започнат да протестират срещу астероидите...ДОЛУ АСТЕРОИДИТЕ!!!
14
1
 
1
 
! Отговори
anonimka преди 11 години
До Анонименama mnogo si prav. Samo che tazi snimka deto sa q postnali v statiqta e ot kometa i takava se ochakva da mine pokrai Zemqta tozi prez tezi dni ot nachaloto na mart do kum kraq ii e vidima samo ot severnoamerikanskiqt kontinent, spravka saita na NASA. Sori nqmam kirilica.
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма страшно, докато Чък Норис е с нас светът е в безопасност.
12
8
 
14
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Абе вчера имаше светкавици, айде стига се изумявайте
11
4
 
10
 
! Отговори
Гергана преди 11 години
Аз също за момент видях светлина в небето, някак си из зад един блок, но помислих, че е заря, въпреки, че не се чуха гърмежи от заря ...
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да паднат по един във кв. Факултета, кв. Филиповци, кв. Христо Ботев и малко в Красна поляна и Сердика
9
1
 
11
 
! Отговори
КЪС ПАС преди 11 години
Снощи след 22.00ч. от балкона в центъра на София ,наистина се забеляза нещо като падаща ярка светлина,много бързо падна и след нея имаше едни ,като малки кръгове .Не изглеждаха ,като фойерверки.Единствено не помня точния час,но може да е било и към 22:30ч. Ако някой друг го е забелязал,значи е късметлия.
8
3
 
18
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 11 години
Ей туй само за мене работа бе-да са качим на туй нещо,да го разкопаме,да насейм картофи и да си фърчим из Космосат без пари да ги продаваме на извънказемните прошляци.Хем и нема кой да на фане данаци да плащаме.*** инак пък там много ладно бе,то картофите ша измразнат,па и тез пари дет ша ги вада тука после ич нема върват,та една мастика нема мога си зема...май ша си седа тука на мойта нива,то и тя горе-доле 140метра без неколко санта,*** тук барем сам и фанал чалъмат та иде от нея по некой лев...
7
4
 
8
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Аз имам пернишко гражданство така че не ме...Там подобни астероидчета нямат никакъв шанс...Хайде Миньоро...оооооХайде отборо...оооооЗа западната ни съседка McDonald's...ааа Македония се отнася същото....
6
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЗИ ОТ НАСА ДА НЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ МОГАТ ДА СЕ МЕСЯТ НА БОГ В РАБОТАТА? БОГ НИ Е СЪЗДАЛ БОГ ЩЕ НИ УНИЩОЖИ АКО РЕШИ. НЯМА ДА Е ЗА ПРЪВ ПЪТ УНИЩОЖЕНИЕТО НА СВЕТА И ХОРАТА. ПО ВРЕМЕТО НА НОЙ ГО Е УНИЩОЖИЛ И РАНО ИЛИ КЪСНО ПАК ЩЕ ГО УНИЩОЖИ. АКО ПОГЛЕДНЕТЕ РЕАЛНО НА СВЕТА ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ СМЕ ДОСТИГНАЛИ СЪЩИЯТ СТАДИЙ КАКЪВТО Е БИЛ ПО ВРЕМЕТО НА НОЙ. И ТОГАВА НАРОДА Е БИЛ ИЗВРАТЕН И СЕГА Е СЪЩОТО. НАРКОМАНИ *** ПЕДЕЛВАЙСИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ. ЗАТОВА ГИ Е УНИЩОЖИЛ ТОГАВА И СЕГА ПАК ЩЕ НИ УНИЩОЖИ.
5
1
 
31
 
! Отговори
:) преди 11 години
Стига замеряхте с камъни бре , ще утепете некой
4
6
 
9
 
! Отговори
николай преди 11 години
такъв ако удари луната това ще е краят според мен ,макар и по бавен ,но по-мъчителен
3
6
 
15
 
! Отговори
!?!? преди 11 години
"Най-страшното обаче е, че не знаем откъде идват тези астероиди," заяви Патрик това не ми звучи сериозно от учен............естествено, че не знаят, иначе щяха да са някакъв еквивалент на комически разум, или Бог...ние не можем да знаем тези неща