Лесното боравене кара хората да предпочитат мобилните разплащания

Услугата е безплатна и се сваля и инсталира лесно
Обновена: 21 мар 2013 14:40 | 21 мар 2013 14:40, Бойчо Попов
51
Лесното боравене кара хората да предпочитат мобилните разплащания
източник: Reuters

 „Защото няма нужда от посещаване на офиси и каси и пари в брой“. Почти всеки втори от участващите в анкета на Investor.bg е отговорил така на въпроса „Защо бихте използвали услуга за мобилно разплащане?“.


Други 32 на сто от участвалите в анкетата биха ползвали такава услуга „заради лесно, бързо и удобно разплащане от разстояние през смартфона“, а 9% ще употребяват подобна услуга „защото е безплатно и се сваля и инсталира лесно“.

Това са само малка част от предимствата и на CellumPay - новия продукт на българския  пазар,  който за първи път предлага на потребителите възможност да се разплащат и пазаруват през своя смартфон. Всички дебитни и кредитни карти могат да се съберат на едно място и да се използват за пазаруване от разстояние, през мобилното устройство.

Важно е да се уточни, че приложението не крие абсолютно никакви рискове за личните данни при ползването му. Кодът CellumPay МPIN се създава от самия потребител и се съхранява само от него, не се издава или съхранява от доставчика на услугата Този начин на плащане е признат от международната картова организация MasterCard като сигурен метод за картово разплащане през мобилен телефон. Целум Глобал е сертифицирана по международния стандарт PCI DSS гарантиращ сигурността на картовите данни в системите, а Целум България завършва своята сертификация за страната.

Сигурността на картата се гарантира и чрез криптиране на нейните данни на две части, като само половината от чувствителната информация се съхранява в смартфона, а другата се запазва отдалечено в централната база данни. Без наличието на двете половинки е невъзможен достъпът до данните на банковите карти на клиентите. Информацията се събира единствено в процеса на плащане от страна на крайния потребител.
 
CellumPay работи без изнасяне  на каквито и да е лични  данни в пространството извън  мобилния телефон. При регистрацията, с цел доказване на истинността на картата и нейния съдържател се извършва една реална трансакция от 30 стотинки, която веднага след завършване на регистрацията се връща обратно по сметката.

Въпреки че приложението позволява разплащане през мобилния си телефон, потребителят на практика извършва картово разплащане, като спестява търсенето на банкомат за теглене или плащане, не използва пари в брой, дори и за зареждане. Неговите карти и сметки са защитени, както от изключителната система за сигурност на CellumPay, така и от банката, издател на картата. Така единственото, от което има нужда за плащане на сметки, услуги, покупки, е само и единствено смартфонът. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Грозният преди 11 години
Абе стига сте рекламирали това смешно приложение.С него мога да си платя само водата и да дам някой лев на червен кръст :)))
30
0
 
3
 
! Отговори
Etien преди 11 години
Dnes тотално сте я заебали тая секция. Преди имаше разни полезни новини, сега само някви жалки реклами. Не ви е срам!
29
0
 
11
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Щом не може да се коментира под новата статия от 02.04.2013 тогава ще коментираме тук.Браво, накрая браво! След 5 глупави и непълни статии последната накрая е написана ясно и разбрано. След като се прочете възниква въпроса, каква е разликата между плащане през виртуален ПОС терминал и тази нова система? Отговора е - практически никаква! Независимо, че на създателите и много им се иска да има пълчища ползватели. Е няма да има!Особено след забраната за коментар под новата статия..
28
0
 
2
 
! Отговори
hmm преди 11 години
ахахаха, нова статия за целулитните плащания е публикувана в категорията, но без възможност за коментиране под нея. :-) честито, след 2 седмици чакаме следващата. :-)
27
0
 
1
 
! Отговори
hmm преди 11 години
Пак ли цял месец няма да пуснете новина в тази категория или може би чак догодина? :-) Новините за Цлулитните плащания не се броят. ;-) :-)
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сайта май е пред закриване,няма кой дори да копира една новина от някъде?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко ,беше ми любима секция , но стана прекалееено комерсиален сайт. Според мед трябва да намерите баланса и то навреме. Мен ме загубихте вече с този CellumPay.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
phys.org. Иначе в dnes.bg за технологии няма какво да се прочете, освен платена реклама от investor.bg.
23
0
 
4
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Понеже Днес отеба*а воденето на рубриката технологии... предлагам на вашето внимание новина достойна за обсъждане:Russias Soyuz delivers crew to ISS in record time. Днес е 29.03.2013 и остават по малко от 6 часа, до изтрелването на космическа машина с доставка за международната станция. В случая се поставя световен рекорд за най-къса подготовка и изстрелване на кораб до станцията. Ако някой се интересува от истински новини такива може да намери на сайта RT на Русия,предназначен за умниците САЩ
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната статия за тоя CellumPay. Тъкмо 3-та подред и скрита реклама и на Самсунг ;)
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тия CellumPay, егати ГРОЗНАТА РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ!!!! Защо си мислите, че не прави впечатление на хората?! Маркетинг отдела ви изпушва явно от мозъци!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
poredna statiq za cellumpay-reklama
19
1
 
17
 
! Отговори
до НСС (12) преди 11 години
Така е. От доста време влизах всеки ден в този сайт единствено заради тази рубрика, но вече го трия от Favorites и така като гледам с една статия в раздела на 2 седмици и то рекламна .. едва ли ще посетя investor отново. Все пак сайтвове колко искаш, не ми е нужно да си тровя нервите и да си губя времето с глупости.
18
0
 
0
 
! Отговори
17 преди 11 години
I'm having phun, dunno about u! :)
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kakvo stana, gospodin mideratore, kyde se izgubi? Typak nedonosen
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и аз нямам нищо против :-)
15
0
 
10
 
! Отговори
Komentator преди 11 години
Вече ставате ИЗКЛЮЧИТЕЛНО досадни и противни с тези реклами на глупавия селумпей!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
mirror.max.7 преди 11 години
че откак е шофьор там нито едно плащане е направено през този целум
13
0
 
3
 
! Отговори
mirror.max.7 преди 11 години
Напротив, нито е толкова лесно нито пък популявно, един шофьор на зелено такси каза
12
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 11 години
Със същия успех можете да рекламирате и да ни убеждавате колко ни са нужни чинийки и лъжички за черен хайвер!