T-Mobile анатемоса Blackberry

Търсенето не е достатъчно високо, твърди старши мениджър на оператора
27 сеп 2013 12:41, Бойчо Попов
10
T-Mobile анатемоса Blackberry
източник: Reuters

Борещият се за оцеляването си BlackBerry трябва да преглътне ново поражение. Американското мобилно дъщерно дружество на Deutsche Telekom обяви плановете си да не предлага повече моделите на смартфон пионера в своите магазини. Търсенето не е достатъчно високо, заяви старши мениджърът на T-Mobile Дейвид Кери пред агенция Ройтерс. Но за канадската компания остава малко утешение – поне засега устройствата ще могат да се поръчват директно от клиентите на оператора. И без това те са предпочитани повече от корпоративни клиенти, които не взимат решението си за покупка спонтанно в магазините.

В Германия поне засега канадският производител не е заплашен от изгонване на телефоните от магазините. „Няма причина да последваме нашите американски колеги“, заяви говорител на Deutsche Telekom, цитиран от DPA. Приходите от продажбите на устройства на BlackBerry са стабилни. Говорител на Vodafone добавя, че продажбите на устройства BlackBerry са в съответствие с очакванията. „Телефоните все се търсят, особено от бизнес клиенти".

Познат под марката O2 оператор Telefonica остава верен на BlackBerry. „Особено сред корпоративните ни клиенти марката е особено популярна със своите устройства", заяви говорител на компанията. Канадците обмислят идеята дали да не се съсредоточат само над корпоративните клиенти. Анализаторите се съмняват обаче, че с такава тактика низходящата спирала може да бъде пречупена.

Американското дъщерно дружество на Deutsche Telekom е четвъртият по големина мобилен оператор в САЩ. Blackberry – някога първи избор за влиятелните представители на бизнеса и политиката, загуби пазарен дял за сметка на Apple и преди всичко Samsung. Техните телефони се търсят все повече и от бизнес клиенти.

Затова и новите устройства на BlackBerry се превърнаха почти в „музейни експонати“ в магазините на мобилните оператори. Последиците от това са загуба за тримесечието в размер на около 1 млрд. долара. Управляваният от германеца Торстен Хайнс компания е под силен натиск, а всеки трети служител ще бъде съкратен.

През последните няколко дни акциите на BlackBerry отчитат спадове във всяка сесия. В сряда книжата поевтиняха с повече от 6 процента, защото капиталовият пазар изпитва силни съмнения за това дали оценената на 4,7 млрд. долара сделка за поглъщане от страна на финансовия инвеститор Fairfax ще се увенчае с успех. Fairfax иска да придобие производителя на смартфони заедно с други инвеститори и след това да го преструктурира извън борсата.

BlackBerry възнамерява да представи подробни данни за резултатите си по-късно в петък. Конферентният разговор на мениджърите с анализатори, който би могъл да даде отговори на много стратегически въпроси, обаче бе отменен.

Още подобни новини за технологичния бранш четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: BlackBerryT-MobileDeutsche Telekom
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Eдва ли преди 10 години
Eдва ли изхода за Blackberry , ще е розов ! Нокия също бяха тръгнали по същия път , но изглежда че с Лумийте и примамливите евтини модели , успяха да закрепят положението за сега. При Blackberry обаче е почти невъзможно , защото разчитат на тяхната операционна система , която е доста непопулярна напоследък , пък и от към цена не предлагат нещо по-добро. В крайна сметка продуктите им се оказват скъпи и непрактични смартфони !
1
5
 
0
 
! Отговори
Гнафт преди 10 години
Аз имам Блякбери и съм много доволна от него