Първа в историята "безхартиена" среща на върха

Холандия замени хартията с приложение за смартфони
Обновена: 25 мар 2014 12:07 | 25 мар 2014 11:06, Елка Василева
13
Първа в историята "безхартиена" среща на върха
Участниците във форума за ядрената сигурност. Снимка: Reuters

Холандия организира първата "безхартиена" среща на високо равнище с приложение за смартфони, които замениха на форума за ядрената сигурност традиционната конферентна чанта от изкуствена кожа, натъпкана с принтове, съобщи Ройтерс.

Приложението, което е налично за смартфони, ползващи операционната система на Apple и Android, е разработено от спонсора на събитието - издателскатa платформа ImgZine. То може да се похвали с актуализиране на програми в реално време, снимки на Хага и свързана с GPS карта, която да упътва посетителите из лабиринта от строго охранявани сгради, където се провежда срещата.

Правителствен говорител каза, че когато холандският премиер е трябвало да прати свой заместник в последната минута да участва в срещата на високо равнище по ядрената сигурност в Сеул преди две години, корейците трябвало да принтират наново 15 000 документа за събитието.

При подобна ситуация "ние просто ще актуализираме приложението", каза той. И все пак не всички делегати в Хага бяха доволни от този напредък на технологиите, посочва Ройтерс. "Няма версия за BlackBerry, изсумтя един загубил се участник в конференцията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
холорамни оръжия преди 10 години
на снимката" убиици през турция ни застрашиха общия дом" за справка вижте черни убиици ползващи тела на силно увредени членове на избирателна комисия зад ердоган..Информацият а е нанесена в цифров вид пред делегатите..убииците с а юстинианов тип ползвани з а жестоки избивания вкл с "чума убиици/ носа модификация 2013 година вчера около мен видях три момичета във ваканция и една хотелиерка обсебени и ползвани от такви аубиици вкл зрение слух вегетатвина нервна система и други екстри човешки
8
0
 
0
 
! Отговори
Bottom преди 10 години
До Анонимен 11Я кажи ти "велики Фараоне" какво изобрети твоята глава, че си по-напред от "***" без хартия. С колко еволюционни стъпала си по-напред, по-знаещ и можещ. Накажи ги О, велики Фараоне как смеят тия "туземнци" да се занимават с ядрена сигурност!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И сега *** ще ахкат и ще охкат! Лелеее без хартия, колко сме напред вече.И това е топ новина, колко ли балъци има на тоя свят.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Международните новинарски агенции се позоваха на информация от чистачката на клозетите кака Цанка, която заявила, че срещата на високо равнище била безхартиена щото свършила тоалетната хартия и не могли да заредят нова.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето ги лидерите на земята м но май не вижадам Путин хахахахахахахахаха
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смартфоните не се ли подслушват по-добре?Или те няма какво да крият!
3
10
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Холандците са може би най-напредничавата нация в света. От изобретяването на дъскорезницата (17 в. стават морска сила номер 1), през първата търговска мултинационална корпорация (17 в.), през полдерите, чрез които отвоюват земя от морето (през 50-те год 2000 кв.м. последно), с машините за полагане на павета (400 кв м за ден) и т.н. та до разработването на ултрастилен и модерен домашен кошер - част от идеята всеки дом да бъде самостоятелна екосистема. Не съм изненадан от статията никак.
2
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Хората въвеждат и безхартиена администрация,а българските неандерталци не само,че не могат почти нищо да свършат от домашния си компютър,но и трябва да обикалят лично институциите и да дращят молби за какво ли не.Цялата ни политическа класа е в сговор да отложи колкото може повече електронното правителство,защото иначе ще трябва да уволни половината администрация,рушвети няма да има,нито политически назначения.
1
3
 
10
 
! Отговори
Новаторство преди 10 години
Всияки да си свалят чорапите, да си обуят обувките на босо, а чорапите да бъдат разменени на хикс сред стоящите на масата и после да бъдат използвани за ръкавици. да видим тъч скрина хваща ли през чорапа.

Спонсорирани публикации