Google иска да е вездесъщ

Компанията прокламира началото на „епохата на Android“
26 юни 2014 14:09, Бойчо Попов
17
Google иска да е вездесъщ
източник: Reuters

Google се опитва да наложи Android като операционна система за цялото ежедневие на своите потребители. Много от 20-те иновации, представени по време на конференцията за разработчици I/O през последните дни, са свързани с мобилната операционна система, пише в обзор DPA.

Спомяте ли си често за Google Glass? Преди две години американският концерн представи очилата за добавена реалност именно по време на своята I/O конференция и предизвика голямо вълнение в технологичния свят. Компанията обаче не успя да задоволи събудените тогава високи очаквания. Google Glass е между стадия на разработването и масовия пазар, а по време на тазгодишното откриване на I/O очилата не бяха споменати нито веднъж дори от Google.

Вместо това компанията обяви, че „настъпва епохата на Android“. Google иска да наложи господстващата си система за смартфони и в „умните“ часовници, в автомобилите и в хола. В началото на конференцията си за разработчици интернет компанията демонстрира как различните звена на платформата могат да се допълват взаимно.

Самият старт на проявата бе прекъсван на два пъти от демонстранти.

„Вие работите за тоталитарна компания“, извика мъж в края на церемонията по откриването пред над 5000 участници. Google произвежда роботи, които убиват хората, заяви той. При това очевидно е имал предвид придобитата по-рано от Google компания Boston Dynamics, която изследва възможността да разработи роботи за американската армия. Мъжът е бил бързо изведен от служители по сигурността.

По-рано на сцената се отскубна и млада жена, която твърдеше, че е била изгонена от жилището си в Сан Франциско от работещ за Google юрист. Учителката е дошла на конференцията, тъй като друг участник в нея ѝ е заел входния си билет, пише The Verge.

Мениджър на Google, който по време на акцията ѝ представяше по-високия капацитет на батериите при новата версия на Android, се пошегува, че батериите са достатъчно силни и за провеждането на по-дълги протести.

Иначе в началото на конференцията Google демонстрира особено желание да представи взаимодействието на различни Android устройства в почти тричасова реч за откриването.

Така например на „умния часовник“ потребителят вижда кой се обажда на телефона му и дори може да откажете повикване, без да се налага да вади телефона от джоба си. Часовникът показва нотификации за предстоящи срещи или дори бордната карта за самолета. А чрез Bluetooth връзката към часовника смартфонът познава, че наистина е в ръцете на правилния потребител и затова няма да иска от него въвеждане на парола при отключването на екрана.

По-конкретно за най-важните новости от конференцията прочетете в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: GoogleAndroid
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лумия бяха много оплювани в началото, вкл. и от мен. Бях предубеден без да съм ползвал Windows Phone. Всички говореха "Уиндоус на телефон - ***". Обаче не е така. От 2-3 месеца съм горд притежател на Lumia 520, операционната система е класи над бъгавия андроид. GPS навигацията също. Изобщо не съжалявам, че смених андроида.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брато я си кажи мнението за Лумиа-та че съм харесал един модел 1320 но не съм имал до сега Лумиа и се колебая дали да не изчакам малко и да си взема малко по скъпия xperia z2
12
0
 
3
 
! Отговори
@@@ преди 9 години
Специално за картите им откакто направиха последната актуализация ползвам картите на Бинг. В момента телефона ми е Андроид, защото тук приложенията, които ползвам имат повече опции от операционната система на Нокия. Иначе Лумията, която ползвах беше чудесен телефон, но аз ако не ми трябва умен телефон, с който да си върша работа, ще си взема някой от 5лв. само да звъня. Миналата година взех на майка си една Моторола, уж с операционна система, а накрая никакви приложения не можах да й добавя.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я ако има някой по запознат с операционните системи и телефони да каже дали има възможност да се разработват програми специално за да износват умишлено по бързо апаратите. Имам предвид да се създават умишлено така че хем да вършат работа хем да износват телефона по бързо
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не гугъл, то ms или епъл ще опитват да монополизират пространството. За момента гугъл са успяли. Сега баш е пикът на услугите и на ос на гугъл. Неприятното е, че в момента различните по-малки или по-нови ос не биха могли да помръднат от дъното.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам нищо против Андроид, напротив - винаги съм подкрепял Линукс идеята. Обаче Андроида освен модифицираното линукс ядро няма нищо общо с линукс. Обновяването на системата - строго според производителя. Повечето дори не пускат ъпдейт, дори и хардуерно устройството да отговаря. Това се прави с цел да си купиш нов телефон. Имах неблагоразумието да съм с 4.0.4 ICS - е на ден под 10-15 крашвания на различни програми не съм имал.. беше някакъв кошмар.
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На такива новини коментарите се пишат от български сайтове като абв и подобни които са тотално зле и искат да направят така че хората да мразят Гугал но няма да стане.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До HahaЮтюб не са го ***. В момента хората създават качествено съъдържание за Ютюб защото от Гугал плащат.
6
3
 
8
 
! Отговори
ДО КОМЕНТАР 1 преди 9 години
.......... Шапка им свалям обаче как са го измислили с "най - голямата социална мрежа" !!!! Определено ПЕРФЕКТНА МАШИНА ЗА БУДАЛИ И ОВЦЕ ДА ИМ СЕ СЪБИРАТ ДАННИ И ИНФО ЗА МИСЛЕНЕ , ПОЗИЦИИ , ПРИЯТЕЛСТВА , НАСТРОЕНИЯ , ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ НАГЛАСИ................... Пък вие си мислете че Зукърбърг е "СЪЗДАТЕЛЯТ".......... Момчето просто е добър хакер и е прибрало някой и друг милион за да се води пред медиите , че е той.......... :) ;) :)
5
3
 
13
 
! Отговори
Haha преди 9 години
Да допълня:Youtube го купиха и ***. Андроида е зле, но се налага понеже другите са още по-зле. Календара смуче. Аналитикса с последните промени е добре. Мен мен дразни друго - че google не се поучават от грешките на майкрософт и искат да наложат тотален понопол над всичко. Всъщност те почти са го постигнали и почнаха последните година-две с номерата. Майкрософт малко или повече го издухаха - надявах се тия да са малко по-умни, а за сега се оказват само по-нагли. Ще видим.
4
7
 
18
 
! Отговори
ДО КОМЕНТАР 1 преди 9 години
.... Чичко Гугъл си е чичко Гугъл - една ПЕРФЕКТНА РАЗУЗНАВАТЕЛНА МАШИНА НА ЦРУ И МОСАД........... :) ;) :) Фейсбуук си е Фейсбуук - една ОЩЕ ПО - ПЕРФЕКТНА РАЗУЗНАВАТЕЛНА МАШИНА НА ЦРУ И МОСАД :) ;) :) ;) ................. Пък вие си мислете , че някой си Марк Зукърбърг е "измислил"........... Никой не ви пречи да ИМ вярвате ;) А Зукърбърг е прибрал няколко милиончета сигурно за да си "признае" , че той "изобретил" тази "велика социална мрежа".... :) ;) :) ;)
3
8
 
14
 
! Отговори
Разбиращ преди 9 години
До ПавлинGmail и Calendar-а са под всякаква критика. Навигацията също е доста смотана. Само карти имат и търсачка
2
11
 
13
 
! Отговори
Павлин преди 9 години
До 123Коментара ти показва колко си некомпетентен - youbute, adnroid, calendar, gmail, analytics, maps / earth, navigation. Кое от изброените не е лидер в света :)))
1
24
 
18
 
! Отговори
123 преди 9 години
Google си е google - една перфектна търсачка и нищо повече. Нищо друго не им се получава, като хората.