Пореден софтуерен кошмар за Apple

Има проблеми с актуализацията на IOS 8
Обновена: 25 сеп 2014 19:22 | 25 сеп 2014 19:21, Бойчо Попов
96
Пореден софтуерен кошмар за Apple
Снимка: Ройтерс

След сериозните проблеми с картографската си услуга преди няколко месеца, сега Apple се сблъсква с нови сериозни софтуерни проблеми. 

Само три дни, след като обяви, че компанията е продала рекордните 10 милиона нови телефона през уикенда на откриването, Кук е изправен пред множество проблеми, свързани с мобилните телефони с по-голям екран, предава Bloomberg.

Компанията прекрати новата актуализация на мобилния софтуер, наречена IOS 8.0.1, след като програмата е причинила загуба на покритието за клетъчната услуга в сряда при редица клиенти, и обеща да оправи проблема скоро.

“Чакай една седмица пред магазин на Apple, купи си там iPhone 6 plus за торба с пари, актуализирай с iOS 8.0.1 и превърни своя iPhone в iPod”, коментира потребител в Twitter.  

Като цяло потребителите на Apple изглеждат недоволни от новата операционна система. Редица популярни приложения като Facebook и Dropbox работят на новата система по-нестабилно, отколкото на iOS 7.

Десетки потребители пък критикуваха в социалните медии новия iPhone 6 Plus, като заявиха, че той може да се огъва, ако се седне на него, или ако върху него се упражни достатъчно натиск.

Тези дефекти помрачават иначе внимателно подготвяната хореография при представянето на продуктите на Apple и могат да дамгосат управлението на Кук. Изпълнителните директори на базираната в Купертино, Калифорния, компания от месеци тренират представянето на новите Iphone, преди те най-накрая да дебютират на 9 септември. Устройствата предизвика нова истерия на търсенето, като предварителните поръчки надминаха 4 млн. броя, рекордни продажби през уикенда (над 10 млн. броя) и процъфтяващ сив пазар за смартфони в Китай и на други места.

Сега представянето на iPhone 6 и 6 Plus е помрачено и припомня за инциденти, с които изпълнителният директор се сблъсква по време на други дебюти на продукти. През миналата година на Кук му се наложи да се извини за политиките за гаранцията и ремонта на iPhone в Китай, след като компанията се сблъска с масови критики от страна на държавните медии заради обслужването на клиентите. През 2012 г. Кук също така заяви, че съжалява за неправилното функциониране на софтуера за картографиране на Apple, който бе обвиняван за подаване на погрешни посоки и неточни местоположения.

"Иска ми се Тим Кук да се справя по-добре с тези неща", заяви Джейсън Ночимсън, 34 годишен собственик на iPhone 6, който е прекарал два часа и половина на клиентската телефонна линия за поддръжка на Apple, след като е свалил обновяване на софтуера вчера и е констатирал, че не може да приема и осъществява обаждания. "Притесних се, че от училището на дъщеря ми ще ми се обадят днес, а аз нямаше да бъда в състояние да им отговоря".

Apple заяви в изявление по електронната поща, че е измислил ново решение за потребителите на iPhone 6, които са загубили гласовата услуга или други функции. Потребителите могат да преинсталират предишната версия на IOS, за да се възстанови функционалността, а Apple планира да пусне нова версия на операционната система, iOS 8.0.2, в следващите няколко дни.

"Извиняваме се за голямото неудобство за потребителите ни", се казва в изявлението на Apple.

 

Новите iPhone-и са от решаващо значение за Apple. Устройствата генерират повече от половината от годишните приходи на компанията в размер на 171 млрд. долара.

И все пак, докато Кук се занимава с потребителската критика върху дейността си, тези проблеми могат да окажат съвсем малко влияние върху продажбите на Apple. Търсенето на най-новите телефони остава високо. Barclays очаква компанията да продаде над 61 млн. телефона през трите месеца до декември, надминавайки миналогодишния рекорд от 51 млн. продадени смартфона.

Продажбите се очаква да се ускорят, а не да се забавят, след като новите iPhone-и станат достъпни в повече страни. На 19 септември Apple пусна устройствата в продажба в 10 страни, като се очаква на 26 септември те да се появят в още 22 страни. Като цяло до края на годината новите iPhone-и ще могат да бъдат купени в 115 страни, обещава Apple.  

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: appleпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова купувам продуктите на LG или Samsung.
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мечтата на всеки чалгар.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДОКАТО ИМА БАЛАМИ ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ...... СТАРА ПРИКАЗКА НА МНОГО УМНИ ХОРА ОТ БИБЛЕЙСКИ ВРЕМЕНА ОСТАНАЛА..---------------------ti poneze ne mozesh da go kupish ne si balama :)
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОКАТО ИМА БАЛАМИ ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ...... СТАРА ПРИКАЗКА НА МНОГО УМНИ ХОРА ОТ БИБЛЕЙСКИ ВРЕМЕНА ОСТАНАЛА..
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
na apple se kefqt samo payner kiflite i nacepenite batkiznam che me mrazite v momenta no istinata boli
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай ай ай ай ай, лошо, лошо хахаха
5
3
 
32
 
! Отговори
iBurg преди 9 години
Някой трябваше да каже на *** Кук: "iВървете на майната си с *** си телефони" !Нищо хубаво не е започвало на 9-ти Септември, другарки и другари ябълководи...
4
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Az si update-vah s IOS 8, niamam problem, a za Ganio - Vodaphone
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете и че шестицата се огъва като банан, докато стои в джоба. Пуснете и линк към клипчето и можете да приключите със скритата реклама.
2
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да престанете да ни го тикате в лицето. Вече сигурно 10 статии за айфона написахте за щяло и нещяло.
1
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са сега iЗомбитата да тръгнат да ни обясняват колко хубави са тия телефони и как те просто са върха на технологията и ВСИЧКО им е изпипано така, че да нямаш грижи?