Samsung има шанса да стане основният доставчик на чипове за iPhone

Компанията ще прави голяма част от чиповете за новия телефон на Apple
Обновена: 26 яну 2015 14:08 | 26 яну 2015 13:05, Елена Кирилова
12
Samsung има шанса да стане основният доставчик на чипове за iPhone
Снимка: архив Ройтерс

Южнокорейската компания Samsung Electronics ще бъде основен доставчик на процесори за следващия iPhone на Apple, пише южнокорейският вестник Maeil Business, позовавайки се на анонимни източници от индустрията.

Според тях Samsung ще отговаря за около 75% от чиповете, произвеждани за следващия смартфон на Apple, пише Ройтерс.

Вестникът не посочва на каква стойност е договорът и коя друга компания ще бъде доставчик на гиганта от Купертино.

Samsung ще произвежда чиповете в своята фабрика в Остин, Тексас. Говорителят на южнокорейската компания заяви, че фирмата няма да коментира подобни спекулации. Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Миналата седмица стана ясно, че Samsung Electronics планира да използва свои микропроцесори в следващите версии на смартфоните си Galaxy S, а не чиповете на Qualcomm.

Като причина за това компанията посочи, че устройствата на Qualcomm са прегрели по време на тестовете. Ходът подсказва, че Samsung иска да стане по-самостоятелна и да разшири подразделението си за подобни устройства.

Ето защо ще инвестира 15 млрд. долара в нов завод, който ще се намира извън Сеул.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
....-- Samsung ще произвежда процесорите за Apple в САЩ, както досега с A7/A7X-- Apple A9/A9X няма да се произвеждат даже от Samsung, a в заводите на Global Foundries в САЩ, на когото Samsung Semiconductor продаде лиценз за технологията, по която ще се произвеждат A9/A9XМежду другого, слуховете са за това, че TSMC ще произвежда 30% от A9/A9X...Това е...
9
0
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
....И тук въпросът за производителят на Apple A9/A9X (или както и да е наречен) се решава прагматично:- очевидно е, че Samsung Semiconductor, загубила поръчки на Apple за поне $1.5-$2 милиарда за миналото тримесечие (100 милиона x $15-$20 единична и консервативна цена на A8/A8X), е предложила ИЗГОДНИ цени- секретността (непредаване на информация на Samsung Mobile), за незнаещите, се решава по два начина:
8
0
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
.....---- рязко увеличаване на печалбата на TSMC и Apple за последното тримесечиеОт няколко години Apple командва парада на производството си и сам решава кого да ВЪЗНАГРАДИ с производство на процесорите си, изборът му се базира основно на три фактора:- цена на услугата (предимство има този, който продава на Apple най-евтино)- технически възможности по отношение на технологията на производство (TSMC и Samsung са приблизително на едно и също ниво)- секретност (кой има предимство?)
7
0
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 9 години
До Emo:И си прави и не си прав:- Apple се дистанцира от Samsung за процесорите Apple A8/A8X, които се влагат в iPhone 6/6+ и IPad Air 2- Дистанцирането се оказа МНОГО УСПЕШНО:-- с производството се занимава най-големият производител на микросхеми по поръчка, TSMC-- кооперацията между Apple и TSMC доведе до:---- до успешното производство на повече от 100 милиона бр. процесори Apple A8/A8X за три месеца. Процесорите Apple A8/A8X са най-произвежданите микросхеми в света (повече от Intel!)
6
12
 
3
 
! Отговори
Bg преди 9 години
Apple са най-великите :)
5
7
 
6
 
! Отговори
Хммм преди 9 години
До EmoМи то дизайна е основата на всеки продукт - при положение, че Епъл са проектирали всеки компонент, какво значение има кой ще го произведе? Значи всеки моден дизайнер е нищо, щото не е седнал лично да шие дрхите, които прави и пуска в продажба???
4
2
 
13
 
! Отговори
аз преди 9 години
Къде е набухвателя да се обяснява как Епъл нямало да ползват Самсунг повече!
3
3
 
12
 
! Отговори
Emo преди 9 години
До 1: И си прав и не си прав. Самсунг произвеждаха А4, А5, А6 (но не изцяло) и А7 (не изцяло). С А8 се опитаха да се дистанцират но се видя, че по-малките производители нямат капацитет и качество. Самият чип си е по дизайн на Епъл. Иначе е факт, че епъл са предимно дизайнерско бюро. Не произвеждат никакви компоненти. До iPhone 5s се справяха перфектно. iPhone6 е смешно грозен и доста нахално копие на HTC One.
2
2
 
22
 
! Отговори
zeus преди 9 години
И кво стана, великата Ябълка правена в Китай с корейски чипове :)
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e che to bez drugo samsung e osnoven proizvoditel na IPHONE cpu-ta a display na LG taka che ........

Спонсорирани публикации