Боинг откри завод за космически кораби

Те ще бъдат за граждански и товарни полети
5 сеп 2015 09:23, Анисия Иванова
132
Боинг откри завод за космически кораби
Снимка БТА

Авиконструкторът Боинг откри във Флорида завод за космически кораби за граждански и търговски полети, предаде Ройтерс.

"Това е момент от историята, който отразява началото на нова епоха в човешкото усвояване на космоса", заяви изпълнителният директор на Боинг Денис Мюлънбърг на церемония в космическия център Кенеди в Кейп Канаверал в щата Флорида.

В хангарите, които едно време НАСА използваше за своите космически совалки, сега ще бъдат сглобявани космическите кораби Си Ес Ти-100 Старлайнър на Боинг. Дебютният тестови полет на капсулата е насрочен за 2017 г.

Тези кораби ще излитат от Кейн Канаверал с ракета Атлас 5, разработена благодарение на партньорството на Боинг с Локхийд Мартин.

НАСА плаща 4,2 милиарда долара за тестовия полет на Старлайнър и за шест негови полета до Международната космическа станция. Американската космическа агенция има сходен договор и с частната компания Спейс екс, на която плаща 2,6 милиарда долара за кораба Дракон.

Преди това НАСА предостави съответно 621 милиона долара и 545 милиона долара на Боинг и на Спейс екс за дизайна на техните космически капсули и за разработването им.

Старлайнър на Боинг и Дракон на Спейс екс могат да превозват до 7 души екипаж или пък екипаж и товар от и до МКС.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
fripp преди 8 години
Мога освен за Марс да ти разкажа и за Венера и кометата Галея. Например Венера-9 и Венера-10 през 1975г. предават първите в света снимки от повърхността на друга планета. На 2 декември 1971 г. Марс-3 извършва първото в света успешно меко приземяване на Марс. Една година по-рано става първото в света меко кацане на Венера. През 1959г. Луна-2 за първи път достига повърхността на Луната, а Луна-3 предава първите снимки от обратната й страна. Другото сам са постарай да си намериш.
26
1
 
2
 
! Отговори
rojenec преди 8 години
gospoda vseznaikovci ot vsichko razbirate vsichko znaete pliuete vseki .tova e tipichno BALGARSKO za tova sme na tozi hal
25
5
 
8
 
! Отговори
fripp преди 8 години
Руснаците са първи почти във всичко, свързано с Космоса. Това е просто факт. Да си първи в тази област, която е абсолютно непригодна за живот, не е проста работа. Трябва и смелост освен всичко друго, защото това не е като да отидеш за хамбургери - има опасност от смърт, както се е и случвало. Постиженията им са ясни - излишно е да се споменават. А иначе - успех на Боинг.
24
2
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 8 години
Да се неначудиш на байганювската чалгаропитекска логика.-Значи в БГ живеят основно чалгаропитеци?! Май си прав! Трябва да се въведе тово ново понятие в науката, а не просто да смятате матряла за ***.
23
2
 
7
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Русия и разумен живот са две несъвместими неща...-Затова ли са единствената страна в света, която има пилотирани космически кораби? Това е върхова технология, която никоя друга страна в момента не владее! Факт!
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 36Разбира се, че са кацали в Русия.и като са видели какви *** населяват тия места така са се изплашили, че веднага са отлетели от Земята.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е открил нищо купил стар рушащ се завод на НАСА
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще рече това "чалгар" и кравар ?
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия и разумен живот са две несъвместими неща...
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питин откри 3-тия паток за Китай,, не че първия втория са започнати...
17
2
 
6
 
! Отговори
Кон преди 8 години
До някойРусия отдавна произвежда КК за туристи. Всичките туристи досега са летели на руски КК. Ама кой да мисли, важното е да пише.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 27Путин открива по една дузина такива заводи всеки дентая *** направо оцапа кълките :)
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Или ще премахнат санкциите, или американците ще сложат новия си кораб, директно в музеянали не ви пречеха санкциите бе ушанко? Яхайте си ракетните двигатели и отлитайте към Сибир.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виже сега *** гадни, Путин открива по една дузина такива заводи всеки ден. Боинг открили някакво мижаво цехче за безмоторни самолетчета и нашта *** преса надува яко клаксона.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От къде мога да закупя руски ракетен двигател ?Благодаря предварително.
12
1
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
еми обрзовай се и ти, безплатно е до 11ти клас, мурзил ! :):)
11
5
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
До до някойТи пишеш глупости, ползваха руски щото е по евтино да си купиш вече произведен от колкото да разработваш тепърва нов, и точно заради дефект след като 2-3 ракети се взривиха спряха да го ползват. Чисто икономически са причините, нито ембарго нито полит войната ви са виновни за това
10
4
 
4
 
! Отговори
ККК преди 8 години
и стига сте плашили кучетата, даже и *** не е толкова *** че да използва ядрени ракети. Може да епсихопат, ама не е самоубиец !
9
6
 
6
 
! Отговори
KKK преди 8 години
До Гражданинядрени ракети имаш в главата, путлеров смукач ! Тия глупости дето ги пишете въобще вярвате ли си на тях ?
8
8
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Филма ще се казва "Русия пак изостава"!