Българин изобрети магнитен двигател за електромобили

Технологията за ток би могла да влезе във всеки един дом
22 фев 2016 18:42,
76
Българин изобрети магнитен двигател за електромобили
Снимка: bgonair.bg

Могат ли автомобилите и мотоциклетите да се движат без гориво? Могат, но как?

Валери Митов е посветил пет години на изучаването на взаимодействието на магнитните полета. Той е изобретил технология, която може да влезе във всеки дом. И е абсолютно безплатна.

Какво точно представлява изобретението му и с какво е полезно?

"Магнитният двигател е с много сложна конструкция. Той работи благодарение на взаимодействието на магнитните полета. Използва мощността и енергията на постоянни магнити, за да зарежда акумулатори, от които може да се черпи енергия и да се използва, където и както пожелаем",  разказа Митов.

В момента магнитният двигател е с много големи размери. Ако обаче се конструира по-малък, ще може да се използва за всеки един електромобил, поясни той в предаването "ДНЕС" на Bulgaria ON AIR.

"Изобретението ще зарежда акумулаторите на електромобилите. Ще можем да ги използваме, където пожелаем. Няма да се притесняваме, че ще трябва да спираме и да зареждаме батерии. В момента изминаваме 100 км и спираме да заредим", заяви той.

Според Митов изобретението му ще предизвика революция в автомобилостроенето.

Технологията може да влезе във всеки един дом. По думите му чрез него може да се черпи и електроенергия.

"Говорим за възобновяема енергия, която не използва нито слънцето, нито вятъра. Това е бъдещето на възобновяемите източници. Спокойно може да влезе във всеки един дом, във всяко едно жилище", подчерта отново той.

Валери Митов разказа и за проблемите, с които се е сблъскал по време на патентоването на изобретението си:

"Много интересно стана, защото получих доста сериозно предложение от Италия, в което се говореше за едни много хубави пари, които се очакваше да получа като възнаграждение. Оказа се обаче, че използват хитри вратички, с които се опитаха да откраднат изобретението ми. Естествено не се съгласих и не подписах договора", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Оказа се обаче, че използват хитри вратички, с които се опитаха да откраднат изобретението ми. Естествено не се съгласих и не подписах договора"Оказа се обаче, че не си изобретил нищо работещо и хората са разбрали :)
32
1
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
"Генератора произвежда ток а не напрежение. За това е необходимо да е свързан последователно на 220в"Господи, слез си прибери вересиите.... Че не се знае какво още ще изобретят.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анализ от Делхи преди 8 години
"Магнитният двигател е с много сложна конструкция" - т.е. как уж работи - само аз знам. Магия !"Той работи благодарение на магнитните полета" - А колата работи благодарение на кинетичната енергия. Жив гений !"Опитаха да откраднат изобретението ми" - Мъ вижти, в Италия *** признават и мъ взимът зъ будала. Признавът мъ хората, а вий тука в България ми съ смейти !
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема на магнитния двигател е, че няма вечни магнити. Тоест магнитите в крайна сметка се изтощават (размагнитват). А за производството на магнити се влага енергия. Иначе казано магнитният двигател не дава безплатна енергия.
29
4
 
4
 
! Отговори
До свинаря преди 8 години
Кеше продава генератори 2 киловата, виж в сайта му. Още по-добре е че всички чертежи и инструкции за изработка на генератора му са дадени безплатно в сайта му и всеки може да си го направи и без да е учил нищо за електричество. Ако искаш го пробвай. За сега не съм видял в интернет някой да се е оплакал че не работи. Реактивна мощност се черпи неограничено, за активна мощност спестяването е до 60%. Генератора произвежда ток а не напрежение. За това е необходимо да е свързан последователно на 220в
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кака Алекса ФарадеевХАХАХАХАХАХА!НЕ,НЕ УМИРАМ ОТ СМЯХ!
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Енергия = потенциал на една система да върши работа. Няма безкрайна енергия.Магнетизма е СИЛА, но не носи ЕНЕРГИЯ.
26
0
 
11
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Ди електроинжинераТоя Кеше нали щеше да прави двигатели и да ги продава? Що още никой не си е купил?
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
@31.. точно па тоя Кеше е такъв ***.. на една презентация твърдеше, че дрейфа на цифров мултицет (промяна на показанието в 3-4-та 0 след запетайката) било свободна енергия ;))Пълен ***..
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато учите с бутилка в ръка в чалготеката - всякакви *** ще ви баламосват. На всички ни се иска но законите на физиката не са врата в полето като българските. Още не се е родил джигита дето да ги наруши. Там се спазват на 100% винаги.
23
4
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Изобретението явно...работи.Видях че се върти един маховик и естествено не го върти...изобретателят.Магнитите са силни и за това си свалих...часовника докато гледах експеримента,за всеки случай,да не му залепнат стрелките,или да тръгне...обратно.Ще се намери приложение за този двигател и най...вероятно ще го откупят...извънземните,за да го препратят в някоя далечна...галактика и те там малко да...живнат с евтин ток.
22
12
 
7
 
! Отговори
Електроинженер преди 8 години
За българския изобретател не знам но сте назад с материала. Генератор на безплатна електрическа енергия до 2 кв. е измислен вече преди няколко години от иранския физик Кеше. Чертежите са налични безплатно в сайта на фондация Кеше за всеки който иска да си го направи. Просто е като фасул, само следваш ТОЧНО иструкциите. Напишете в Гугъл keshefondation*org ( точка вместо звездата). Енергията не идва от нищото а от плазмата.Не случайно цената на петрола закали надолу.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакай да позная - само са нужни инвеститори, иначе перпетомобилето си работи. Човека впрегнал вселената и създал безкрайна енергия ама му трябват пари, разбираш ли... Що не вземе да продава ток?
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата работа около това "изобретение" е много шарлатанска.Демек за лапнишарани.
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе от както свят светува, е измислен вечен двигател - на пук на "закона за запазване на енергията".Та въпросния двигател се нарича "безплатен/робски труд" - това, което ти произведат робите, е винаги с ПО - ГОЛЯМА стойнист, от вложените в начинанието средства.Поради принципа си на работа, този двигател е нелицеприятен за коментиране .Този "вечен мотор на прогреса", е особено актуален последните 20 / 30 години в Нашата Мила Родина...
18
2
 
35
 
! Отговори
БГ изобретения преди 8 години
Единственото българско изобретение което не е менте е чушкопека.
17
2
 
12
 
! Отговори
ха ха ха ха преди 8 години
Е кво изобретение е това!Че то всички ел.двигатели са на магнитен принцип.
16
2
 
16
 
! Отговори
Владо преди 8 години
То, всички електродвигатели са магнитни, ама ... да живее журналистиката ! Колкото до изобретателя - да си прочете закона за запазване на енергията, защото нищо не е направил - запасява енергия в някаква махова маса, ама от контакта я взима тази енергия...
15
3
 
13
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Само не стана ясно какъв вид възобновяема енергия движи колелото и откъде се взема тя?Иначе този е поредния "изобретател" /от хиляди подобни/ на някакъв вид вечен двигател.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безплатна енергия 24/7, ама като като свършила трябвало да работи да зарежда. Нали беше 24/7 цял киловат :) 10 киловата пък няколко часа. *Бем ти изобретението. По-добре да се ровя из работите на Никола Тесла, ще намеря нещо по-хубаво.

Спонсорирани публикации