Facebook – най-голямото виртуално гробище

Почти 1 млн. потребители на мрежата ще умрат тази година
7 мар 2016 14:14,
31
Facebook – най-голямото виртуално гробище
Снимка: архив, Reuters

През 2098 г. Facebook ще стане най-голямото виртуално гробище, твърди Хачем Садики от университета в Масачузец, цитиран от британския Метро.

По думите на учения към края на века починалите потребители на социалната мрежа ще са повече от живите.

Всичко това ще се случи, ако Facebook продължи да отказва автоматично триене на акаунти на починали хора. Към момента единственият начин да се изтрие профил е лично - чрез парола, с който някой може да влезе в профила на починалия си роднина и да го деактивира. Опитът досега обаче показва, че малко хора имат паролата за Facebook приятел.

Според статистическа компания до края на тази година 970 000 потребители на Facebook ще починат.

През 2010 г. починалите потребители са били близо 386 хил. души, а през 2012 г. броят им нараства до 580 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами спокойно могат да направят опция, при която до една година ако не се влиза в акаунта да се изтрива автоматично
27
2
 
3
 
! Отговори
22 преди 8 години
А! Използвам го и да си говоря сама със себе си и да си спомням какво съм правила преди години. Много ми е полезно това. След време ще напиша книга от умни статуси, които съм писала сама на себе си. Ще я завещая на някой умен да се учи. А тези с шитовете да завещават надутите си мутри и клишираните изразчета от рода на: "Целуваме ви!"! Същите дето ми видят като смс-и от същите хора, като го нямаше фейсбук! Сега явно е много правдоподобно да цИлуваш всички, дето ти пращат т-ъпи емотикони.
26
2
 
2
 
! Отговори
22 преди 8 години
Фейсбукови позьорщини. А в реалността като ги знаеш какви са им рилейшънШИТовите: не стават за нищо! Иначе за феновете и за лайкчетата кичат като маникЕни!
25
3
 
2
 
! Отговори
22 преди 8 години
За тази цел, в никоя социална мрежа или в който и да е сайт не се дават данни за истинската ти рождена дата. Ето това е мега позьорщината. Тези, на който им пука знаят кога си роден. За другите си просто напомняне от фейсчето. Пък най-смешното е да отбелязваш че си омъжена, разведена, в отворена майстийска връзка, че с някой си се ивал, тоест си в рилейшъншит! Идеално. Един една я сгаджоса, после я шитна, стана в оуПън рилейшъншит с друга, шитна я й нея, сега се кипри с първата - женини!хахаха
24
2
 
7
 
! Отговори
22 преди 8 години
Аз го използвам за да си уговарям срещи с реални приятели, по най-бързия начин, особено пък, ако сме повече хора. За шитни и мутри и непознати да събирам лайкове и сълзливи икончета или да демонстрирам на някого колко съм щастлива или тъжна това са пълни идиотщини, защото истината е, че на никой,извън тези, които ти виждат очите или ти чуват гласа поне веднъж в седмицата, на никой друг не му пука за твоите емоции. А, използвам го още да псувам Гришо и Никол. Те са ми любимите позьори тези дни.
23
3
 
2
 
! Отговори
тоБилоСтрашноБе преди 8 години
леле, след това зловещо заглавие няма никога да се регистрирам във фб!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фейсбук е просто един сайт за простоии, как може да има хора, които да живеят за тая шитня и да се вълнуват толкова много - качват си физиономиите постоянно, преработват се на програми, как да изглеждат, големи филми и за какво! *** народ! Един приятел почина лека му пръст и на следващата година доста от "приятелите" му му честитиха рожденния ден!
21
2
 
4
 
! Отговори
до IT-ту преди 8 години
"Мисля, че беше само за 72 часа след активиране от наследника, но не съм сигурен ..."Само за 72 часа? Това ли заслужаваме нийи тез верни фейсбук потребители? Само 72 часа онаследителят ще може да публикува от наше име сърцераздирателни постове, че да има емотиконови сълзления? Ами нещо няма ли съобразено според културните традиции? Кой ще пише от профила ми на 40-тиот ден, ами на годината, на задушници - таман 3 пъти в годината, ами на рождения ми ден, еее....толкова клика се губят....язък!
20
2
 
2
 
! Отговори
до IT-ту преди 8 години
"Здравейте, днес Х У Z умря! Аз съм онаследителят на профила й! Ревете и натискайте сълзливото човече, че господин ИТ-титУ трябва да яде!" :)))E, никога няма да стане при мен!
19
3
 
3
 
! Отговори
IT sector преди 8 години
До до IT-туСъвършено си права :) но ако ги няма тия, такива като мен няма да са толкова доволни.Все пак и тук важи правилото - докато има балъци ще има и тарикати! хората си искат лайковете и това е :)Идеята на наследяването е да уведомиш за *** и да организираш по-лесно церемониите. Мисля, че беше само за 72 часа след активиране от наследника, но не съм сигурен ...
18
7
 
4
 
! Отговори
до IT-ту преди 8 години
Велика идея, няма що! Ще пукна и ще дам профила си на някой друг, да пише от него като съм умряла или да им чете глупостите лични?! Уникално к-хи парчета!Имам акаунт, спокойно, ама ако умра никой няма да може да чете и да публикува от мое име! От какъв зор?! Даже са ми мега смешни онези със споделените профили, които използват един акаунт! Гошо Сийка Капка - тати, мама, дитету и не можеш да разбереш с кой *** си пишеш! О, вселенска тъпота!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до IT-туНовата идея на социалната мрежа е някой да наследява даден профил. Приживе всеки ще бъде приканен да посочи потребител, при който ще отиде неговия профил. Остава опцията акаунтът да бъде изтрит, но нова опция е далеч по-интересна. Тя за сега е достъпна за потребителите в САЩ, но вероятно скоро ще обхване и цялата мрежа. Ако ти е интересно просто си направи някаква е-поща и създай ФБ акаунт.Айде със здраве :)
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЩД Съкращение, използвано в морзовата азбука, означаващо съвсем обикновената широкопопулярна псувня, отправена към отсрещната страна.
15
1
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
ако ти е конфузно да влизаш там, само мога да си представя какви си ги творил с профилчетата си!
14
6
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
иванчоу и до всичките ти зелени ръчички, които ти харесват коментара! Ама кой ви е виновен, че фейсбук профилите ви използвате да секс чатове и общуване с гейове? Интелигентните хора ги използват за друго!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щщд, прав си, ама хайде смени си името щото може да има хора дето знаят какво значи.
12
1
 
4
 
! Отговори
до IT-ту преди 8 години
Какво значи това да ти онаследи някой профила? Ще може ли да пише от мое име, тоест онаследяване същото ли е като да има потребителското ми име и паролата ми и да пише от профила?
11
5
 
3
 
! Отговори
IT sector преди 8 години
До АнонименТочно това правя :) създавам профили, вдигам им рейтинга и ги продавам .....
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До IT sectorКомпютърно неграмотни са хиляди които ползват компютъра само за феисбук. Дано не влизаш в тази бройка.
9
7
 
7
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Не е много трудно да се измисли някакво просто правило. Който например не си е снимал муцуната една година да бъде служебно заличен.