Ново: е-скутер - сам се връща до станция за зареждане

Такива модели могат да подобрят икономиката
16 авг 2019 22:15, Петя Славова
30
Ново: е-скутер - сам се връща до станция за зареждане
Снимка: Pixabay

Segway-Ninebot Group, базиран в Пекин производител на електрически скутери, днес представи нов скутер, който може да се върне до станция за зареждане, без помощ от човек – потенциален удар за бързо развиващата се индустрия за споделени електрически тротинетки, предава Ройтерс.

Ninebot заяви, че Uber и Lyft, гиганти в предлагането на услуги за споделено пътуване, които разширяват бизнеса си в същата посока, могат да бъдат сред клиентите на новите полуавтономни скутери, които се очаква да се появят по пътищата в началото на следващата година.

Председателят и главен изпълнителен директор на Ninebot Гао Луфън коментира в интервю за Ройтерс, че работещите с изкуствен интелект скутери, контролирани от дистанция през облака, могат значително да подобрят икономиката на споделянето на такива превозни средства, пише Investor.bg.

Създадена през 2015 г. от сливането на китайската Ninebot и американския пионер в транспорта Segway, компанията без много шум се превърна в най-големият доставчик на компаниите за споделени скутери, като Lime и Bird.

През 2018 г. Segway-Ninebot Group е продала 1,6 млн. скутера, сочат документи от април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и на времето така е било - синджира се връща от паша, а кравата още я няма:)
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са новите фалшиви уреди, които след 3-4 годинки ще пълнят сметищата под мостовете и ще ги горят. Умре ли му батерията, тя е половината от цената и се купува ново. Но е изчислено да се купи най-много още 1, докато им мине модата. Тов аса играчки, нито багаж може да се носи с него, нито е безопасно, вискок цнт, бордюри не монава, стълби не минава както с колелото, а батерията е отровна стотици години. Но мерак да сме еколози. Парадокс.
5
1
 
5
 
! Отговори
бране преди 4 години
Яко бране на скутери ще пада, за gps, бързо се намира решение за тия проблеми ...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимки, модели, цени, нещо, а у??/
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Всичките са наемане имат GPS и са безполезни, ако не са активирани. А и като им знам на тея компании, какви са им практите и колко са чисти, някое дете ще открадне такъв, а те ще му насъдят семейството за висчко, което са изкарали и ще изкарат някаог през живота си ...
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами ако по пътя го фане някой.Скоро ще се появи нов лаф-къде отиваш-на лов за скутери хаха
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това мяза на "синджира се връща, koзaта я няма".