Жертвите на електрически цигари в САЩ вече са 47

В дробовете им е открит витамин Е
22 ное 2019 19:20, Нели Христова
20
Жертвите на електрически цигари в САЩ вече са 47
Снимка: Pixabay

Броят на смъртните случаи от загадъчната белодробна болест, свързана с пушенето на електронни цигари в САщ, нарасна на 47, съобщи ДПА.

Американският Федерален център за контрол и профилактика на заболяванията съобщи, че жертвите са от 25 щата, като са на възраст от 17 и 75 години. Потвърденият брой на болните е 2290.

Президентът Доналд Тръмп каза, че планира да увеличи минималната възраст за покупка на електронни цигари заради смъртоносното белодробно заболяване.

Федералният център за контрол и профилактика на заболяванията съобщи неотдавна, че в пробите течност, събрани от белите дробове на 29 пациенти от 10 щата е открит вит. Е ацетат. Това масло, дериват на витамин Е, се използва като добавка към вейпинг продуктите.

Тази седмица Американската медицинска асоциация на свое заседание призова за незабавна забрана на електронните цигари и устройства за вейпинг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
дд преди 4 години
До Анонимен"Една лъжа повторена сто пъти става истина" - Йозеф Гьобелс
16
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
До JekoВсяка година цигарите убиват 5 милиона реални и един милион пасивни пушачи. Причината е, че тютюневите изделия съдържат 250 опасни химически вещества, а 50 от изследваните над 4 000 са канцерогенни. Тази година акцентът на антитютюневата кампания е връзката между пушенето и сърдечно-съдовите болести.
15
0
 
2
 
! Отговори
Jeko преди 4 години
47 са жертви от електрическите цигари а от нормалните цигари колко са " жертвите" ?!
14
0
 
4
 
! Отговори
Мая преди 4 години
А нас това какво ни интересува.
13
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Още малко и ще закръглят на 50.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До #5. По вредно от истински цигари и вайпъри е човешката ГЛУПОСТ. Вярваш на статистики, и продължаваш да си даваш парите за отрови в които дори и без да си учен е ясно че няма и 1% нещо полезно за човека. Твойта работа май като поговорката.... от трън та на глог. Айде павкай си вапьора и пак напиши как се чустваш след още 10 годинки. Без съмнение тогава ще пращиш от здраве...
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В течностите, които се продават в ЕС няма никакви витамини, най-малко Вит. Е.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам кой от какво и къде бил умрял. Знам само, че от няколко месеца махнах смръдливите тютюневи цигари и минах на изпряване. Купувам си само сертифицирана течност от официални магазини.За тези 4 месеца:1. Не смърдя на клозет, нито аз нито къщата или колата.2. Престанах да кашлям като магаре сутрин и да плюя гадости.3. Вече не се задъхвам.4. Имах проблеми с венците, които отшумяха.5. Вече имам обоняние.6. Не давам по няколко лева на Доган всеки ден.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това масло, дериват на витамин Е, се използва като добавка към вейпинг продуктите.---Колко пъти ще я преписвате тази лъжа? Вейпинг продуктите се състоят от пропилен гликол и глецерин, които са АЛКОХОЛИ. Кой добавя масло в алкохол? Става дума за наркотиците, които бяха разтворени във въпросното масло.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тепърва ще има да четете подобни лъжи и пасквили. Големите тютюневи компании (Филип Морис, БАТ...) са американски. Електронната цигара е китайско изобретение и все още повечето устройства се КОНСТРУИРАТ и произвеждат в Китай. Сещайте се сами какво и защо става и какво се публикува. У нас е ясно, тютюна е на ДПС.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ испаряват някакви бoклyци. Тук течностите са чисти и няма проблеми. Наскоро се чу за едно младо момче от Белгия, което починало след изпаряване на много CBD, но от нормална никотинова течност още никой не е пострадал в ЕС, а за последните години от тютюн са измрели милиони.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази публикация да не е спонсорирана от Булгартабак (разбирай Пеевски/Доган)?За един приятел питам.
5
2
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
По данни на самото правителство на САЩ, ЕЖЕГОДНО от пушене на тютюневи цигари умират между 450 000 и 480 000 души!!! На този фон, за 10 години (откакто се продават такива устройства в САЩ) от електронните са умрели... 47 души?!Излиза, че на всеки 100 000 умрели от тютюн е умрял по 1 от електронни цигари. Кое е по-вредно, всеки има глава на раменете си-нека си прецени!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вейпинга е супер. Но не е добре да се ползват аромати и други експериментални като соли, екстракт от мариххуана и прочее. Слагаш 50 вг/50 пг и дори не е нужен никотин, след месец се свиква и дефакто си отказал цигарите. После като запалиш една обикновена ти става лошо и след две дърпания я хвърляш.
3
9
 
7
 
! Отговори
Жеко преди 4 години
Трябва да си много ***, да пушиш цигари или да вейп-ваш, като знаеш, че е вредно за теб. Ама по важното е да си cool!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A колко са жертвите от тютюневите цигари за това време? Поне 100000 пъти повече.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът е американска власт, плюс електрификация.