След едно десетилетие: Microsoft спират Windows 7

Те препоръчват на потребителите да преминат към Windows 10
4 яну 2020 14:45, Нели Христова
101
След едно десетилетие:  Microsoft спират Windows 7
Снимка: Reuters

Точно след едно десетилетие, Microsoft ще спре техническата поддръжка на перационната система Windows 7. Това ще се случи на 14 януари, когато се навършват 10 години от създаването на системата, съобщават от NOVA.

В съобщението до потребителите си от Microsoft уточняват, че компютрите, работещи под Windows 7, няма да спрат да работят, но техническата поддръжка и актуализациите на софтуера ще спрат окончателно. Освен актуалицации и поддръжка на софтуера, потребителите няма да получават и актуализации и корекции на защитата на операционната система. А това автоматично застрашава потребителите от вируси и зловреден софтуер.

Компанията препоръчва на потребителите да преминат към Windows 10. Не всички операционни системи, обаче, поддържат по-високата версия на операционната система, напомнят от Microsoft.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Еми System 77 e компания, която прави компютърни конфигурации, включително и геймърски такива, работещи под тяхно дистро на Linux, fork на Ubuntu, но много добре изписано, а игрите, понякога показват по-добри резултати, но както сма отбеляза DirectX е проблема, така че не винаги резултата е един и същ.Е, за разлика от теб, аз съм позитивни влияние над този свят. Сега ще се оотуоам по рамото, а ти се ритни по ***!
40
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купувате си Епъл и проблемите изчезват.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50Истинаъа е, че ми е забивала 4 пъти ядълката за една година, защото карах 5 node сървиса и правих нещо от рода на 5000 рекуеста на секунда, което доведе до критична липса на рам, но това по скоро беше моя вина и проблем с fault tolerence-a на ноде :D.При Win, ако може да се стигне и по 5 пъти на месец, ей така от нищито. Неприемливо е!
38
3
 
4
 
! Отговори
Black metal преди 4 години
Аз говоря за друго *** , мразя боата повече от тебе, но .........DircetX,. това е . Ако си разбрал, разбрал, ако не, прочети ми старите постове да послушаш поне малко читава музика :). На никой ме му пука на какво ще пише в офис, дали боза офис или опен офис, който е мега велик и 100 % по-добър. На никой не му пука за тебе, дето си чатиш "У фейса". Гехм индустрията е главната, и бил държи всичко там .Няма да ме разбереш, все едно. А не знам какво е систем 77 и popOS, имам сусе, дебиан и вин7
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всички ползваме компютрите за игри, смао д напомня...
36
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се занимавайте с глупости, а си вземете един компютър с ябълка. Това е истината.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47И отниво - хейтър на макс!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47АМММ... System 77 и тяхната PopОS? Ама предполагам, ти много ги разбираш, понеже не си виждал терминал през живота си...
33
13
 
5
 
! Отговори
Black metal преди 4 години
Desitny 2 те чака страшния бан , ако пуснеш играта под линукс емулатор, доживотен. Witcher 3 ??????????? какво правиме там ????? Не говорете глупости, не разьбира те. Cyberpunk 2077 как ше се играе под линукс ? Неукте сте, и такива ще си останете, тая ос не е да теглите порно, и да си го пуснете под линукс, дето съм сигурен, че 9/10 не змаете как се води кирилица под линукс, CP1251 , запишете си го , *** !!! Чакам минуси :)
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразя 10-та, искам си 7-та!
31
4
 
5
 
! Отговори
Black metal преди 4 години
Добре бе мамка му, защо говорите такива глуп;ости бе ....... Алтернатива линикс, да, линукс е велико, ползвам от 19 години линикс, имам си машини на линукс, но геймърското пс трябва да е с боза. Правил съм тестове, на ААА заглавия, не е същата графика. Значи да си сложа видео карта за 800 лева , и да ми е грозно ??????? Правил съм тестове още с deus ex 1 , XP и сусе некяквао старо, 7-8-9 б, през wine пода не ми отразява сенките, това е, едвам го подкарах даже, а нормални хора абсурд.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BlackMetalТи си надъхано хейтърче, което яростно се опитва да оправдае всичички избори, което прави, като търси негативи у хора, правили други, стига до всякакви вербално нападки и публично обевявайщ своето презъвхидство.С три думи - не си интересен!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Да, ама като Mint-a ти каже "Failed to load GUI" щото някой ъодейт на драйва на nVdia-ката в комоа ти е бил тестван от някой индийски тийм, стандартния потребител не знае как да си пусне CLI-я, да се върже към нета и да си го свали предната версия. За мен е 25 секунди упражнение. За стандарт и потребител е "Абе ко се занимавам с глупости... Я ми дай Windows" и е прав.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До проф. АнТочно да го пейстна и аз .. :-) гениално творение!Хубавото е, че линукс системите набраха скорост. Андроида примерно е линукс, има и други разработки, Linux Mint и др. .. вече си работи и периферията, не е като преди, и за стандартния потребител са много добра алтернатива.
27
1
 
10
 
! Отговори
проф. Ан преди 4 години
***, душко, Христова! Като чета статията и ми става ясно, че от информационни технологии разбираш както бай Тошо от полупроводници! Дай ми, моля те превод на ей тоз бисер:"Не всички операционни системи, обаче, поддържат по-високата версия на операционната система"
26
5
 
9
 
! Отговори
Black metal преди 4 години
Аз съм честен човек, и не съм гледал гугъл. Помння, че имаше няколко правец 8, С, Д, М (Д май беше с аудуо касети, но такова не съм виждал). Мойто сигурно е било 82 значи. На 7 гхдини една такава барака в нас имах вече. обаче нямам дос :). По default превец 8 , ако няма дос пуска бейсик. Аз от докато си намеря дискета с дос , научих бейсика, Първата ми програма беше една кола как върви по екрана, нарисувах я с hlpot и vplot, пуснах я в цикъл +1 , и сменях цвета на черен в цикала следе +1. на 7г
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма вечен софтуер.Рано или късно един софтуер става непотребен и се заменя с друг.
24
7
 
11
 
! Отговори
Иван преди 4 години
По-добро от 7-ицата няма. Ще си я ползвам още дълго време. 8.1 пак става след малко пипване (деинсталиране на всички мобилни глупости и връщане на старт менюто). А 10-ката само в краен случай.
23
8
 
2
 
! Отговори
Black metal преди 4 години
Ами за тебе може да е излезнало преди 30 , аз на 15 вече имах правец 16 :. Дядо ми беше шеф и в министверстово , в кабинета имаше правец 8 нещо си ако тука е разликата, да, бях под 10 години :). Все едно, хванал си се за една буква, Бях на 6 години, а първия правец е 82 :). Играех си на lode runner, moon patrol, Я ти ми кажи телевизора ти на 6 години в хола, , и може да приема грешкатга си :).
22
2
 
7
 
! Отговори
Айде сега преди 4 години
До до Black metalВажното е, че звучи авторитетно, така...:))))