Предстои "Мета" да отвори първия си физически магазин

"Мета Стор" ще разполага с площ от близо 500 кв. м
28 апр 2022 16:22, Йоана Цонева
10
Предстои "Мета" да отвори първия си физически магазин
Снимка: БГНЕС

Компанията на Марк Зукърбърг Meta Platforms Inc е напът да отвори първия си физически магазин, в който купувачите ще могат да се снабдяват с очила и слушалки за виртуална реалност, както и с други продукти, обслужващи метавселената. Това съобщи самият Марк Зукърбърг в профила си в Инстаграм.

"Мета Стор" ще разполага с площ от близо 500 кв.м и ще се намира в кампуса на компанията в Бърлингейм, Калифорния. Той ще отвори врати на 9 май и ще предлага демонстрации на слушалките Quest 2 VR, на портал за видеоразговори, както и на интелигентни очила, които компанията "Мета" произвежда съвместно с "Рей Бан" (Ray-Ban).

Още по темата
Марк Зукърбърг инвестира сериозно в метавселената - виртуално пространство, в което хората си взаимодействат, работят или играят заедно, като постоянно добавя нови функции към хардуерни устройства, служещи като точки за достъп до виртуалния свят, предаде "Дневник".

По-рано този месец собственикът на Фейсбук обяви, че ще започне да тества инструменти за продажба на дигитални активи в рамките на своята платформа за виртуална реалност "Хорайзън Уърлдс" (Horizon Worlds), която "Мета" стартира в края на миналата година.

В началото на февруари тази година компанията на Марк Зукърбърг се срина на пазара с 230 млрд. долара - безпрецедентна загуба за американска компания само за ден. Акциите на "Мета" поевтиняха с 26.4% след разочарованието на инвеститорите от данните за последното тримесечие на 2021 г.

Тежките проблеми за компанията изплуваха на повърхността ден след като бе обявено, че броят на активните дневни потребители отбелязва спад за пръв път, откакто социалната мрежа съществува през последните 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
ВЧК преди 1 година
Предстои Мета да затвори нацяло, да подготвят тефтерите.
3
0
 
4
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Ами както и преди съм казвал, в тази реалност като спре тока си оставаш само с едни очила в ръцете. Само това могат да ви продадат във виртуалния магазин.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колективния прогресивен запад продава все по несъществуващи неща, сиреч фантазии, валута която не служи за нишо, среда в която си губиш времето повече от една обикновена игра, виртуални аналози на истинските. ако искат да ни вкарат в матрицата и да не се събуждаме изобщо...
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментираш, ама къде коментираш? Прочете статия ама къде я прочете статията? През какво я прочете? Против дигитализацията си, но я ползваш явно? Естествено, че не искаме всичко да е във виртуалния свят, но и против всичко не можеш да си. Аз дори нямам фб. Заявяваш позиция, колкото да се направиш на интересен. Ако ти спрат нета за 24 часа и все едно света е спрял за теб.

Спонсорирани публикации