Между работата и развлечението - един ден с Galaxy S23 Ultra

Новият флагман на Samsung предлага надеждност и издръжливост през целия ден
Спонсорирано съдържание | 24 апр 2023 09:00, Елена Кирилова

Да се надпреварвам с времето, в опит да балансирам между всички задачи и желанието за почивка и развлечения, се превръща в нещо като личен спорт за мен през последните години. А всички опити за забавяне на темпото доста често не се увенчават с успех. Проблемът не се корени единствено в динамичната работа, но и в забързания начин, по който живеем и консумираме всичко – от храна до всякакви видове съдържание. Но и този проблем, както много други, с които се сблъскваме в днешно време, има решение.

В моя случай то носи името Samsung Galaxy S23 Ultra, а както подсказва името му, е част от най-новата серия смартфони на южнокорейския технологичен гигант Samsung, носеща името Galaxy S23.

Основното, което ми показа този телефон, е, че във време, в което сме все по-претоварени със задължения и задачи, добрите смартфони могат да ни помогнат не само да се справяме с тях бързо и лесно, но и да разпускаме по приятен начин.

Един оптимизиран работен ден
 
Ако преди сутрините ми започваха с разлистване на тефтери и безкрайни прегледи на виртуални и хартиени календари, за да съм сигурна, че няма да изпусна нещо, с Galaxy S23 Ultra е много по-лесно да записвам всичко в телефона си. Подобно на предшественика си Galaxy S22 Ultra, смартфонът идва с вграден стилус S Pen, който е особено полезен за водене на бележки. Това се оказа чудесен начин за записване на всичко най-важно от безкрайните онлайн срещи всеки ден.

Тъй като работата ми изисква непрестанно да се сблъсквам с нови неща и да проверявам всичко изключително внимателно, започнах редовно да използвам функцията за директно писане с S Pen в полето за търсене на браузъра. Определено пести време и е изключително удобно.

Дигиталното устройство е особено полезно и за подписване на документи през смартфона, както и за всички задачи, за които традиционно ни трябва писалка. Основната полза в случая е  ограничаването на количеството хартия, използвана за работа всеки ден.

Но подреждането на графика и воденето на бележки не са единствените неща, за които ползвам S Pen по време на работа. Изключително полезни се оказаха функциите Air Command и Air Action, чрез които писалката може да се ползва като дистанционно. Тя е оборудвана със специален бутон отстрани, а чрез натискането му могат да се правят снимки или да се сменят слайдове, когато се налага да презентирам.

Да не забравяме, че журналистиката е екипна работа, а писането на текстове изисква редакция и споделяне на идеи. В този ред на мисли, функцията на Google Meet Live Sharing се оказа безценна. Чрез нея всички участници в работния процес могат едновременно да редактират един документ от разстояние, при това без да се налага да споделяме екран.

Да запечаташ най-важното

Често по време на работа се налага да правя снимки – предимно от събития, защото визуалният материал е наистина важен в медиите. Но до този момент вечерните кадри бяха предизвикателство. Galaxy S23 Ultra издигна фотографията до ново ниво и вече няма момент и сцена, които да не мога да заснема с абсолютното спокойствие, че кадърът ще е с достатъчно добро качество, за да бъде ползван за работа.

Смартфонът е оборудван с 12MP ултраширокоъгълна камера, 200MP широкоъгълна, както и 10MP телефотокамера с 10 пъти оптично приближение. Последното е изключително важно, когато е нужно да се покажат детайли.

Но основното предимство на Galaxy S23 Ultra, що се касае до камерите, са новите фотографски възможности, произтичащи от оптимизирания Adaptive Pixel 200MP сензор, който е най-големият, ползван в Galaxy устройство към този момент. Камерата разполага и с технология за стабилизиране на видео, благодарение на която записаното съдържание е с максимално добро качество.

Nightography функциите, или тези за правене на снимки при ниска осветеност се оказаха особено полезни за мен при заснемането на вечерни събития. Samsung е развила технологиите си дотолкова, че нощните кадри, направени при оскъдно или сценично осветление, нямат толкова шум. Изкуственият интелект се грижи кадрите да са ясни и изчистени.

Още по-хубавото е, че приложението Expert RAW, което е достъпно изключително за Galaxy устройствата, дава възможност за редакция на изображения в стил DSLR в RAW и JPEG, без да ми се налага да нося голяма камера.

Но независимо дали става дума за работа или за важните семейни моменти, фотографията вече се е превърнала в неизменна част от живота на всички ни. В този ред на мисли Galaxy S23 Ultra и възможностите на камерите му ми служат ежедневно и за запечатване на моментите ми с любими хора, независимо дали става дума за приятни вечери с приятели или късните разходки в парка със семейството след интензивен работен ден.

Развлечение вкъщи

Samsung Galaxy S23 Ultra намери място и в моментите, в които се разтоварвам, играейки игри. Въпреки че не съм истински запален геймър, знам, че мога да разчитам на смартфона, на първо място, защото батерията му е с капацитет от 5000 mAh и може да издържи дори продължителна игра, след като съм ползвала устройството повече от ден.

Същевременно игрите работят без никакъв проблем, а телефонът не се усеща претоварен. Истината е, че дължим това на съвместната работа на Qualcomm и Samsung, които са оптимизирали максимално работата на процесора – Snapdragon 8 Gen 2, така че телефонът да работи изключително бързо, без да се „задъхва“.

В същото време графичният процесор, който е особено важен, когато става дума за гейминг, е с 41% по-бърз спрямо този, който видяхме с миналогодишната серия Galaxy S22.

А когато говорим за гейминг, онова, което първо прави впечатление, е колко добре игрите се визуализират на дисплея. 6,8-инчовият екран на Galaxy S23 Ultra няма толкова много заобляния, което го прави наистина подходящ за игри. Освен това, гледането на видео съдържание в YouTube на него е истинско удоволствие.

Често очите ми са претоварени след интензивния работен ден на компютър, ето защо коригирам цветовите тонове и контраста на екрана, особено през вечерните часове. За целта Samsung е предвидила функцията Vision Booster, която предлага настройване на цели три нива на осветление, а през деня ограничава отблясъците на екрана.

Сигурен избор

В края на деня мога да кажа, че Samsung Galaxy S23 Ultra ми позволява да извлека максимално от моментите на работа и тези, в които се отдавам на почивка. Смартфонът може да бъде помощник във всяка ситуация, а това, което е важно за нас като потребители, е да ни даде максимално добро изживяване, да е надежден и да издържа на натоварването, на което го подлагаме през целия ден.