Арестуваха победителя в „Стар Академия“ -Саудитска Арабия

Религиозната полиция в Саудитска Арабия арестува победителя в местното издание на „Стар академия“ за „непристойно поведение“.
24 апр 2005 10:57,
Арестуваха победителя в „Стар Академия“ -Саудитска Арабия

Религиозната полиция в Саудитска Арабия арестува победителя в местното издание на „Стар академия“ за „непристойно поведение“.

Звезда или не, не се правят изключения за тези, които пристъпват моралните закони в страната- държането за ръка и прегръдките, дори поздравяването на публично място между мъже и жени е строго забранено.

Последният победител в саудитската Стар Академия Хишман Абдел Рахман е задържан за това, че е бил причина за „непристойна“ сцена, съобщават от полицейското управление в Риад пред АП.

Фенове от двата пола са срещнали звездата в търговски център и са се струпали около него, стискали са му ръката и са го прегръщали, за да го поздравят.

Тази сцена не се понравила на членовете на Комитета за разпространение на религиозните ценности и предпазване от грях, което е официалното название на религиозната полиция. Те сметнали сцената за „непристойна“ и се намесили, за да разпръснат тълпата.

Източник на полицията в Риад разказва, че полицаите помолили всенародния любимец Хишман да напусне търговския център, но момичето отказало и започнало да спори с полицаите.

Те се видели принудени да го отведат насила от магазина и да го закарат в полицията, за да го разпитат. Престоя на Хишман в ареста не бил дълъг. След телефонно обаждане от страна на висш политик от правителството на страната, певецът бил освободен.

В едно интервю за местен вестник, Хишман Абдел Рахман отрича да е бил арестуван. „В действителност полицаят се приближи до мен и с голямо уважение ме помоли да не седя в средата на тълпата. Отдалечих се с приятелите си докато хората се разотидат, а после спокойно се върнахме в родния ми град Джедах сякаш нищо не се е случило.“


Религиозните водачи в страната силно разкритикуваха риалити-шоуто, дори главният мюфтия на страната Абдул-Азис Ал-Шейх препоръча на мюсюлманите да избягват да гледат предаването, което било „пропаганда на греха“. Ал -Шейх определи като недопустимо съжителството между жени и мъже без да имат брак.

Портал за Star Academy

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание