Стар академи започва концерт с нов музикален стил

Вълната поведе коронования крал на регетона Деди Янки, който разби класациите с хита си “Gasolina”
27 юни 2005 18:23,
Стар академи започва концерт с нов музикален стил
Кралят на регетона - Деди Янки. Снимка: Вирджиния рекърдс

Новият ритмичен стил наречен Регетон, който смесва горещи ритми с яростен латино рап ще пробие и у нас още тази вечер в концерта на "Стар Академи". Талантите ще танцуват в понеделник на най-парещия летен хит "Gasolina".

Вълната в новия стил поведе коронованият крал на регетона Деди Янки, който разби класациите с хита си “Gasolina”. В момента парчето е сред най-излъчваните хитове по радиостанциите и телевизиите както в Европа, така и в българския ефир.

За разлика от звездите еднодневки, които изгряват и залязват бързо - Деди Янки, има впечатляваща 15 годишна кариера , както и колаборации с не една и две световни звезди. Tой записва с рапъра Нас и ди джей легендата ди джей Тони Тъч. Също така участва и във видеото на Terror Squad “100% Percent”, а неговата песен “Posicion” е включена в саундтрака към филма “One Tough Cop”.

Албумът му "El Cangri.com" е най-продаваният диск в Пуерто Рико за 2002г., който е един от най-престижните пазари на Латинска Америка. През 2003-а кралят на регетона успява да накара 12 хиляди души да танцуват с него на историческия Роберто Клементе Колизеум малко след издаването на албума си "Los Home-Runes".

През юли 2004г. се появява “Barrio Fino” – най-очакваният албум в Регетона, от който е и хита “Gasolina”. Освен този #1 сингъл, “Barrio Fino” включва и колаборации с изпълнители като салса легендата Анди Монтанез, както и с Уисин&Ландел и Зайън&Ленъкс. “Бarrio Fino” e номиниран за Най-добър регетон албум на годината в предстоящите награди на Билборд за латино музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание