Продадоха “Под прикритие” на световен дистрибутор

Сериалът се превежда на английски и испански език
Обновена: 4 окт 2011 20:30 | 4 окт 2011 20:30, Елка Василева
15
Продадоха “Под прикритие” на световен дистрибутор
Захари Бахаров. Снимка: Булфото

БНТ продаде на световен дистрибутор правата за разпространение на първия сезон на сериала "Под прикритие". Сделката беше финализирана днес в Кан. Тя ще бъде официално обявена утре вечер на специалното представяне на сериала "Под прикритие" на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, известен като Нит Ком.

Купувачът, американската продуцентска и дистрибуторска компания Ню Филмс със седалище в Лос Анджелис, е един от най-мощните играчи на международния пазар в разпространението на холивудски и европейски продукции.

Сделката е безпрецедентна за БНТ. За пръв път телевизионен сериал от малък пазар като България влиза в каталога на световна компания с права за разпространение в цял свят.

Програмният директор на БНТ Севда Шишманова уточни, че сумата, която компанията дава като минимална гаранция, е сериозна оценка за качествата на сериала "Под прикритие". Не случайно той се превежда на два езика - английски и испански, интерес към лентата има не само в САЩ, но  и в Латинска Америка. Там филмът ще бъде разпространен от партньорската компания на Ню филмс - Lions Gate.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: бнтПод Прикритие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.