Bulgaria On Air ще излъчи ексклузивно интервю със Стинг

Музикантът говори за промените в музикалния бизнес
5 яну 2015 17:33, Екип на Dnes.bg
4
Bulgaria On Air ще излъчи ексклузивно интервю със Стинг
Снимка: bgonair.bg

Музикалната легенда Стинг даде ексклузивно интервю за Bloomberg преди Нова година. В него той говори за промените в музикалния бизнес и защо не би могъл да спечели милионите си, ако започваше днес като начинаещ музикант.

Разговорът със световнизвестния певец ще може да гледате по телевизия Bulgaria On Air в петък, 9 януари от 23:00 часа, в събота, 10 януари, от 09:30 часа и в неделя, 11 януари, от 19:00 часа.

Рокзвездата Стинг предизвика невероятен интерес към билетите за неговия мюзикъл на Бродуей - Последният кораб. Това е първият мюзикъл, който Стинг пише.

Премиерата бе на 26 октомври 2014 и събра смесени отзиви, в които надделя очарованието на музиканта. Мюзикълът обаче бе критикуван заради объркания сюжет.

На фона на падащи продажби и евентуалните загуби, на 9 декември Стинг смени британския актьор Джими Нейл в ролята на Джаки Уайт. След появата на рокзвездата на сцената, публиката отново се върна в залата.

Ето част от разговора със Стинг:

Роден съм и съм израснал в град с корабостроителница в Северна Англия, буквално в сянката на корабостроителницата. Гигантски кораби бяха надвиснали над улицата ми. Най-ранните ми спомени са огромни кораби. Правех всичко по силите си, за да избегна работа в тази корабостроителница.

Дядо ми работеше там. Повечето хора, които живееха наоколо, работеха там. Беше вредно, опасно, шумно, не исках да свърша там. Учих много в училище, спечелих стипендия, получих добро образование, учех музика, мечтаех да стана музикант.

Ирония на съдбата е, че се връщам там, в творческия си живот, за да отдам почит на общността, от която съм дошъл. Корабостроенето беше разрушено от икономически сили отвъд властта на населението там. Нямаше как да оцелее. Въпреки това посланието, че общността стои в основата на икономиката, е много важно.

Не мисля, че може да има икономически теории, които не смятат, че общностите са неразделна част. Не вярвам на абстрактни теории. Индустрията беше разрушена и общността се срина.

Какво я разруши? Модернизацията?

Беше по-евтино да се строят кораби в Корея и Япония, защото имаше субсидии, а тогава нашето правителство отказваше да подкрепя корабостроенето. Не беше справедливо, не бяхме равнопоставени. Нямаше нищо общо с качеството на корабите. Там са строяли кораби от стотици години - най-добрите кораби. Много се гордеехме с този труд. Но изчезна. Това, което ни идентифицираше като общност, ни беше отнето. Смятам, че хората в Детройт ще разберат идеята.

Когато отнемаш една индустрия от дадена група – те как да се идентифицират? Как остават заедно? Моята общност страдаше по същия начин.

Още светски новини четете на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: интервюСтингBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Велик!
1
5
 
2
 
! Отговори
Времената преди 9 години
Прав е Стинг,че сега не би постигнал всичко това,което е съгадил.И знаете ли защи ? Защото когато той се появи на музикалната сцена,хората слушаха музиката със сърцата си.Животът бе по-спокоен,обществата по света бяха по-културни.Същото важи и за Металика,за бой-бандите,за който и да се сетите изпълнител или група.Те са представителна извадка на хората на своето време.По музиката,която се прави може да се съди накъде върви света.Днес всичко е за пари,преди песните се правеха с любов,отдаденост!