Bloomberg TV Bulgaria: Българин с две награди "Оскар" влезе в PropTech индустрията

Георги Боршуков разработва революционните ефекти във филма "Матрицата"
22 юли 2019 16:21,
2
Bloomberg TV Bulgaria: Българин с две награди "Оскар" влезе в PropTech индустрията

"Вашият недвижим имот има дигитален близнак" – това е мотото на американската компания BeyondView Inc. Основана е през 2015 г. и е базирана в Сан Франциско, Калифорния. Това съобщи водещият Христо Николов в предаването „ИмоТиТепо Bloomberg TV Bulgaria.

PropTech фирмата BeyondView е специализирана в създаването на цифрова версия на недвижима собственост. Обектите се заснемат изключително прецизно с висококачествена техника, след което дигиталното копие на имота се предоставя на поръчителя. Възможностите са най-различни и не се ограничават само с виртуален оглед. Компанията прави революция по отношение на сътрудничеството и комуникацията между собственици на имоти и доставчици на услуги.

Ключова фигура в BeyondView е българинът Георги Боршуков, който заема длъжността главен технологичен директор. Освен това, той е известно име в киноиндустрията зад Океана, като два пъти печели най-престижната американска кинонаграда „Оскар“. На церемонията през 2001 г. Киноакадемията награждава Георги Боршуков, Ким Либрери и Дан Пипони в категорията за технологични постижения и системата им за обработка на изображения (рендъринг), която прави фурор с филма „Матрицата”.

През 2015 г. триото Боршуков-Либрери-Пипони отново получава „Оскар“, този път за технологията Universal Capture от компанията Esc Entertainment. Тя позволява създаването на изключително реалистични човешки лица, като се използва компютърна анимация. Технологичните „Оскари” най-често се връчват за минали постижения, които са допринесли за развитие на киноиндустрията през годините.

Повече за Боршуков и професионалния му път вижте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Еврейски Троле преди 4 години
До Дърт комунистзначи според теб за да "успееш" задължително трябва да "избягаш" в трудовия лагер наречен САЩ и да работиш в компания основана от индиец !?да станеш Технически Директор на индийска фирма в която работят 10-12 души е невероятен успех за теб - така ли !?
1
3
 
3
 
! Отговори
Дърт комунист преди 4 години
Ей такива най ги мразим успели българи в чужбина. Едно време беше хубаво като не ги пускаха да излизат и който не беше комунист, не можеше да успее и нямаше къде да избяга. Да живей комунизма.