Как зеленото образование може да се материализира в зелен бизнес?

Първо издание на конференцията "Образование и бизнес в зелено" за 2021г.
Обновена: 17 май 2021 16:49 | 17 май 2021 16:33, Камелия Цветанова
20
Как зеленото образование може да се материализира в зелен бизнес?

В последните години се наблюдава все по-засилен интерес към изграждането на екологично ориентирани и устойчиви бизнеси, които с дейността си допринасят както за по-доброто качество на живот, така и за опазването на околната среда, подобряването на условията и модернизирането на градската среда, както и използването на рециклируеми материали в производството там, където това е възможно.    

До голяма степен тази положителна промяна се дължи преди всичко на осъзнаването на голяма част от предприемчивите и будни личности на сериозната заплаха, която представляват за съществуването като цяло замърсяването на околната среда, глобалното затопляне, изчезването на животински видове, нерегламентираното изхвърляне на отпадъци и др.

Благодарение на множеството информационни кампании, доброволчески акции, проекти и активности на различни организации и не на последно място даването на личен пример, се наблюдават изменения в търсенето, а от там и в предлагането на дадени продукти и услуги. Еднократните торбички се заменят с такива за многократна употреба, отпадъците попадат все по-често в създадените за целта кошчета, а засаждането на дръвчета е процес, в който малчугани се включват с голямо желание и интерес.

Запознаването на най-малките с основните екологични проблеми, събуждането на любопитството им, което ги провокира сами да търсят правилното решение, както и  начинът, по който „зеленото“ образование може да се материализира в „зелен“ бизнес ще бъдат сред темите в първото издание за 2021 година на утвърдената конференция „Образование и бизнес в зелено“ на 18 май, в 19:30 часа, което Bulgaria ON AIR организира.

Модератор на първото издание за годината на емблематичната конференция ще бъде харизматичната водеща на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR – Мария Константинова.

„Конференцията „Образование и бизнес в зелено” е изключително полезен форум, който дава отговорите на съществени за обществото въпроси като опазването на околната среда и животинското разнообразие, замърсяването на въздуха и как бизнеса и образованието могат да си взаимодействат успешно, за да предложат качествено обучение и реализация на своите студенти чрез участие в различни екологични проекти. Тазгодишното издание на конференцията ще постави и акцент върху образователните подходи, които да провокират интереса на най-малките към технологиите и природосъобразния начин на живот. Това е изключително ценно, защото още от ранна възраст децата трябва да са запознати с иновациите“, споделя тя.

Конференцията ще се излъчва на живо в ефира на Bulgaria ON AIR, в сайтовете bgonair.bg, investor.bg, dnes.bg и в техните Facebook страници на 18 май, от 19:30 часа. Организирането на събитието е част от дългосрочната образователна мисия на телевизията.

Подробности относно всички лектори и програмата на „Образование и бизнес в зелено“ може да откриете на официалния уебсайт на събитието: https://edu-business.info/

Конференцията се провежда със специалната подкрепа на: Висше училище по телекомуникации и пощи, Ди Ейч Ел Експрес България, Kaufland България, Икономически университет Варна, Американски университет в България и А1. Партньор на събитието е и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никак. Няма такова животно.Отделно от коневръза ,може да се спрезастрояването,на защитени зони.А същотака,където има 5 дръвчета ,да се строикооперация и с три туи,да се каже,колкомного е озеленено.Да се въведе нормаза апартамент- зелена зона,алея,място за кола...Но федералната картофка,нещеедна тоалетна да построи,камо лизелени площи да пази.Днес се краде,днес.