Репортерът на Bulgaria ON AIR Стефан Борисов със специалната награда на СБЖ

20 ное 2023 17:00, Красимир Ангелов
2
Репортерът на Bulgaria ON AIR Стефан Борисов със специалната награда на СБЖ

Репортерът от новините на Bulgaria ON AIR, Стефан Борисов получи специалната награда на СБЖ за репортаж, в който показва абсурдите при броенето на гласовете от секциите в Местни избори 2023 г. Това се случи на тържествена церемония в БНТ. Наградата му беше връчена от доайена в журналистиката Анна Заркова, която специално оцени работата на репортера и подчерта, че след него и другите медии са последвали примера му.

"Репортерът  не е репортер, за да мижи  за всеки случай и когато  неговият началник му препоръча  леко да си отвори очите. Журналистът от „Новините ON AIR“ даде пример и този пример беше последван от всички телевизии", подчерта Заркова.

Стефан Борисов оцени наградата така:

"За мен е  голямо признание. Благодарен съм  на колегите от телевизията  за помощта. Някой е видял нашата  работа. Вярвам, че журналистиката  променя."

Целта на наградите, които Съюза на българските журналисти връчва всяка година, остава една: да запали пламъка  и журналистическата доблест, да насърчи цялата общност към защита на обществения интерес и търсене на истината.

Любовта към журналистиката и телевизията на Стефан Борисов е още от ученическите години, когато с група младежи създават училищна телевизия и разказват истории. В момента е студент в УНСС със специалност  „Медии и обществени комуникации” . За университетски вестник прави и първото си интервю -  с омбудсмана  Диана Ковачева. През пролетта на 2023 прекрачва прага на Bulgaria ON AIR като репортер на „НОВИНИТЕ ON AIR“. В телевизията отразява различни теми, свързани пряко с живота на хората .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари